De har östra ettans bästa forwards!

Jag har rankat alla seriers tränare, målvakter och backar, och därmed så är det bara forwards kvar. Vilka har vassaste offensiva uppställningen egentligen? Här är min ranking!

1. Väsby

Väsby har byggt en imponerande mix med offensiv spets kombinerat med nyttiga rollspelare. Offensivt så hade man sedan tidigare starka namn som Tobias Liljendahl, Carl Åsell, Nicklas Nousiainen, Adam Falk och Dick Axelsson. Till detta har man nu också adderat ett par av ettans starkaste målskyttar i Joni Nikko och Henrik Rommel, och dessutom SHL-meriterade Fredrik Forsberg, som mer varit en nyttig rollspelare i SHL men som givetvis kommer kunna göra en hel del poäng med nu när han tar klivet ner i ettan. Han kommer dock säkert fortsättas lägga ner ett hårt jobb tillsammans med andra nyttiga attitydspelare som Christian Hägg (med många strängar på sin lyra), Erik Aterius, Filip Rydström, Axel Olsson och nya Gilbert Gabor. Ettans kanske starkaste forwardssida.

Visbys nyförvärv Anton Johansson tillför spets till laget. Foto: Hampus Gliving, Nybro

2. Visby

Blev visserligen av med ett par spetsar i Emil Öhrvall, Eric Winbergh och Linus Lundström, men har i mina ögon ersatt dem bra. Dels har man lyckats få tillbaka nyttiga tvåvägscentern Anton Johansson, dels har man fått in två bra värvningar från Halmstad i Karl Påhlsson och Melker Iversen. Kan också Lukas Jidenius och Nils Bohlin blomma igen så har man en riktigt bra offensiv spets och bredd. För man har ju också fått behålla skicklige centern Elias Lindström vilket gör att man kan få ihop i alla fall två vassa offensiva enheter. I övrigt har man flera hårt arbetande yttrar och en klok tvåvägscenter i Adam Lidström.

3. Huddinge

Huddinge har satsat på en ombyggnation och jag måste säga att forwardssidan ser riktigt spännande ut! Spetsnyförvärven Alex Ek och Johannes Nilsson är klass på nivån och hemvändaren från Segeltorp Robin Carneholm är också en spännande värvning. Dessutom har man fått behålla det mesta av det bästa från förra säsongen, med trotjänande stjärnan Björn Jonasson i spetsen. Men även Joakim Hälleström, Anton Kalte och Filip Runbjer an ta offensivt ansvar och det ser med andra ord både spetsigt och brett ut och de kommer säkert jobba stenhårt med under nygamle tränaren Fredrik Mälbergs ledning.

#34 Pontus Karlsson, en bra värvning från Nybro. Foto: Hampus Gliving, Nybro

4. Nyköping

Har visserligen (antagligen) tappat sin storskytt Sören Dietz Larsen, poängligtvåan Isak Dahlin och nyttige Elias Jakobs, men har istället fått in ett par riktiga spetsar vilket gör att man ändå känns klart intressanta ut offensivt. För Pontus Karlsson och Linus Lundström tillför både målskytte och poänggaranti och kommer givetvis kunna axla stora roller. Intressant ser också värvningen av Hampus Engman ut, och värvningen av Joel Myrberg Andersson tror jag kan bli riktigt lyckad. Man har också fått behålla trotjänande spetsar i form av Christian Axelsson och Albin Ivarsson Hamberg, De kan utgöra två spetskedjor, och som stark tredjecenter kan man mönstra Albin Kedbrant, och John Moberg skulle vara ett starkt namn i en tredjekedja. Det finns med andra ord både bra bredd och spets i Nyköping denna säsong.

5. Tyresö/Hanviken

Tappar ännu en gång sina spetsar, denna gång Joel Thulin, Fredrik Schlyter och Mattias Sundberg. De var dock ersättare för andra nyckelspelare, så ska de lyckas täta luckorna ännu en gång? Svaret känns inte som ett givet ja, men visst finns det spelare med potential i laget. Nyförvärven Isak Dahlin (Nyköping), Tim Kämpeberg och Sebastian Frantz (båda Huddinge), Eric Eljas (Köping) samt Filip Karlsson Tägtström känns alla som spännande värvningar, medan man har kvar David Karlström och Alexander Karlsson. Det gör att man ändå ser ut att kunna få till i alla fall två potenta offensiva kedjor, och det kan sedan kompletteras med spelare som David Ljusbol, Daniel Nilsmats, Isak Sörell med flera som kan göra det hårda jobbet.

6. Wings

Tappade många spetsar i slutet av förra säsongen, därför måste givetvis spetsvärvningen av Oscar Pentler kännas riktigt bra. Han skulle kunna flankeras av exempelvis Mateusz Szurowski och förra årets stora utropstecken Dennis von Walden. Gustav Eurenius skulle kunna centra en kedja med Tim Dackell och Emil Gabrielsson och därmed skulle laget kunna ha två rätt starka offensiva enheter ändå. De därbakom känns inte helt hopplösa heller, så forwardsidan är inte så pjåkig.

7. Linden

Har till stora delar behållit samma forwardsuppsättning som man hade förra säsongen, dock så lämnar bröderna Mäkinen. Nyförvärven är inga som givet går in i förstalinorna kan göra säkert ett bra jobb i en tredje eller fjärdekedja. Förra säsongens succékedja med Andrés Staforelli, Lucas Ekholm och Adam Helldén lär få förnyat förtroende att agera spjutspets, och Christoffer Norlin, Thom Flodqvist och Alexander Larsson kan bli en helt ok andrakedja.

Lucas Paulsson behöver ta en större roll i Vallentuna i vinter. Foto: Oliver Åström, Kalix

8. Vallentuna

Har tappat några riktigt tunga namn i Gustav Jansson, Christian Holmblad och Jacob Lundin, och nyförvärven känns, med undantag möjligen av finske Matias Valta, som att de inte håller samma klass. Lucas Paulsson och Gustav Eriksson är dock kvar och de kommer behöva ta en än större roll, detsamma gäller Oskar Söderberg och Markus Andersson. Tvåanvärvningarna Albin Olofsson (Sudret) och Emil Carlqvist (Grästorp) kanske också kan bidra med en del poäng och hårt jobb.

9. Enköping

Det är svårt att se de där riktiga spetsarna i Enköpings lag. Man har ett par som gjort ok med poäng under flera år i Daniel Andersson och Tobias Smids, och man hade ett lyckat nyförvärv i slutet av förra i Lukas Henze. Därtill kan man addera årets nyförvärv Tim Friberg. Men sedan? Nej detta känns tandlöst!

10. Segeltorp

Inte en enda spelare i Segeltorp hade platsat i en topp 2 kedja i ett enda östlag. Det är mer eller mindre omöjligt att lyfta fram spelare, men Adam Björklund och Simon Delden kan jag tänka mig är två av spelarna man kommer bygga runt i alla fall. Men detta ÄR ettans svagaste forwardsuppställning, utan konkurrens.

Lämna ett svar