De har västra ettans starkaste forwards!

Jag har rankat alla seriers tränare, målvakter och backar, och därmed så är det bara forwards kvar. Vilka har vassaste offensiva uppställningen egentligen? Här är min ranking!

Oscar Tellströms, poängstarkaste förstaårssenioren förra säsongen. Lyckas han ännu bättre i år? Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

1. Mariestad

Har material för tre riktigt starka offensiva kedjor. Förra säsongen var Jesper Lindén, Lukas Larsson och Oscar Tellström en av ettans vassaste, dessutom är spelskickliga centrarna Ludwig Wistén och André Astley Rydberg, samt avige yttern Hugo Pettersson och storskytten Anton Blomberg kvar. Lägg därtill tre riktiga spetsar i nyförvärven Joel Thulin, Vincent Reimer och Johannes Jämsén och det ser riktigt vasst ut offensivt. Dessutom nyttiga rivjärn i Andreas Axelsson, Herman Lundin, Simon Niska och Carl-Johan Gustavsson, så ser forwardssidan tämligen komplett ut.

Vinner Emil Smedberg interna poängligan i år? Det är stark konkurrens! Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

2. Skövde

Har en riktigt bra bredd med hela 16(!) forwards under kontrakt! Och det är bra klass på de flesta, även om den där yppersta spetsen saknas. Offensiva toppar är Emil Smedberg och Gustav Lindberg, de lär spela tillsammans med Ludvig Vännström. Jesper och Elias Andersson lär också få offensiva roller. Kanadensarna Tommy Lee och Josh Laframboise lär bli ett radarpar. Jag kan tycka att centersidan är lite svag, även om Kristoffer Söder är en defensiv klippa, däremot så finns det hårt jobbande yttrar i massor.

Petter Eklöf är nyttig för sitt Tranås. Foto: Anna Engström, Mariestad

3. Tranås

Tranås känns inte alls lika spetsigt som tidigare säsonger, utan det kommer vara kollektivet som gör laget framgångsrikt. Visserligen så har man kvar Pontus Eklöf och Markus Ruuskanen, och nye kanadicken George Diaco kan mycket väl bli ett utropstecken, men utöver det så är det mer grovjobbare. Men kan Petter Eklöf fortsätta ta kliv, och Kasper Arvefjäll få ett stort genombrott så ser det ändå inte helt tokigt ut, och man kommer definitivt bli jobbiga att möta.

4. Lindlöven

Blir av med Filip Barklund och Johannes Jämsén, men lyckades i alla fall få kvar sin tredje stora stjärna, Tobias Sjökvist. Men han behöver inte känna allt ansvar att leverera, för det finns flera med bra potential. Isak Jonsson slog igenom stort säsongen som gick, och blir också han kvar, en radarpartner till Sjökvist. Vi har dessutom en trio allsvenska nyförvärv, Sebastian Falk, Knut Köhler och William Lindgren, som visserligen hade en roll längre ner i hierarkierna, men med möjlighet att blomma med mer förtroende. Tre andra nyförvärv med potential är Emil Norberg (Köping), Marcus von der Geest (HA74) och Simon Brännvall (Kumla). Dessiutom finns det nyttiga slitvargar i Anton Toolanen och Koel Kiiriki. Lite tunn forwardssida dock med bara 12 spelare, men det ser intressant ut!

5. Dalen

Alex Ek, Gustav Salmi Lilja och Kristian Röykås Marthinsen har alla lämnat. Det gör att gänget där bakom: Karl Smedberg, Hugo Rostedt, Felix Lidgren och Erik Thorwalls behöver kliva fram, och framför allt Thorwalls tror jag kan bli ett riktigt utropstecken. Även Borlängevärvningen Charles Eklund kan säkert göra avtryck. Hårt jobb och attityd kan vi dock förvänta oss av samtliga spelare, det sitter i väggarna.

Lukas Söderlund leder Surahammar även i år. Foto: Oliver Åström, Kalix

6. Surahammar

Lukas Söderlund blir kvar och blir ledaren offensivt som de andra kan ta rygg på. Har dessutom ett par spännande nyförvärv i Vilgot Dahlén (Örnsköldsvik) och Filip Jacobsson (Suny Canton) som också har potential att bli bra poänggörare. Samuel Ander, Adam Karlsson och William Otter kan vara secondary scorers och det finns också flera nyttiga gnuggare. Det ser inte så tokigt ut faktiskt.

Linus Skager kommer betyda mycket för Forshaga i vinter. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

7. Forshaga

Storstjärnan Linus Skager kommer givetvis leda lagets offensiv. Det intressanta är hur man ska komplettera honom bäst. Kanske speldosan Jakob Ringsby kan centra med resolut spelande Alexander Pettersson som en som kan bana väg? Andrakedjan får Jonathan Ström leda, kanske med Hugo Ek Koskela som målskytt och Filip Olsson som nyttig energispelare. Sedan blir det mer grovjobb på övriga.

8. Falun

Patrik Elfsberg är en center med poänggaranti, kanske han kan flankeras av ett par intressanta pjäser i Elias Lindström och Emil Johansson. En andra enhet kan bestå av bröderna Haglund (som visat att det kan leverera också på ettannivå) och kanske Melwin Thorsson till en inte helt oäven andraenhet. Resten blir dock mest utfyllnad.  

9. Borlänge

Har tappat sina fem poängstarkaste forwards och nyförvärven är inte alls i samma klass. Man får förlita sig på att Casper Östberg tar stora kliv framåt (potential finns!) och att Köpingvärvningen Marcus Kivelä Carlzon kan få det att lossna. Utöver dessa så finns det viss poängpotential i William Danielsen och Jesper Fastesson, medan bröderna Blank och Leon Cadei kan bli nyttiga rollspelare. Men i övrigt mest frågetecken.

10. Mjölby

Kommer förlita sig på att de offensiva spetsarna från förra säsongen levererar också på ettannivå. Att David Bremer gör det kan man nog lita på, men man får även hoppas att Tom Eriksson, Philip Dimtrén, Christoffer Rapp och Edvin Lundqvist lyckas anpassa sig på ett bra sätt. Av de nya så känns Samuel Lidström vassast. Men det är ingen större poänggörare på ettannivå, utan mer en nyttig rollspelare, precis som Charlie Björlin är.

Lämna ett svar