Dagens träningsmatcher – topplag äntrar isen!

Idag spelas hela sju träningsmatcher, där vi bland annat kan hitta en intressant match mellan två förväntade topplag i Borås-Mariestad, storsatsande KHK möter nykomlingen Alvesta, Krif tar sig an allsvenska Tingsryd och Linden möter Nyköping i en match som kan visa sig stå mellan två lag som kampas om en allettanplats i den östra ettan. Här några ord om dagens drabbningar:

Blir det jubel för Mariestad mot Borås i västgötaderbyt? Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Borås-Mariestad: Två förväntade topplag gör sina första matcher för säsongen 23/24. Borås föll säsongen som gick i kvartsfinalen i en femte och avgörande mot Boden men har sedan dess förstärkt såväl backsida som forwardssida. De har en helt annan bredd till kommande säsong och kommer absolut bli att räkna med i allettanracet i den södra ettan. Mariestad har även de spetsat sin trupp, framför allt genom att ettans kanske bästa målvakt Tobias Sandberg återvänt, men även via spetsiga värvningar på forwardssidan. Detta tror jag kommer bli en riktigt spännande match att följa, där båda lagen vill få en bra start på säsongen.

Krif-Tingsryd: Krif ska försöka sig på att lyckas med det Visby misslyckades med i i fredags, nämligen att i sin matchpremiär spöa allsvenska Tingsryd. Krif vill själva gärna spela allettan säsongen som kommer, och nu har Mikael Tisell fått en försäsong på sig att sätta sina grunder, det ska bli spännande att se hur långt det räcker. Även om Taif ska ha fördel då de kommer från en högre serie och har kommit betydligt längre med två träningsmatcher redan.  

Linden-Nyköping: Båda dessa lagen har byggt rätt spännande lag som mycket väl kan vara med och hugga om en allettanplats. Framför allt Nyköping som har fått in två riktiga spetas i Linus Lundström och Pontus Karlsson. Men vad betyder de för laget egentligen? Och vad betyder nya tränaren Björn Tholander Olssons intåg i klubben? Redan ikväll kan vi få ett första delsvar på dessa frågor i alla fall.

Hur bra är årets KHK? Foto: Halland i fokus

Alvesta-Karlskrona: Var står nykomlingen Alvesta? Hur bra är nybyggda Karlskrona? Hur formerar KHK sina femmor? Ja det är bara några av frågorna vi kommer få en del svar på redan ikväll. Känslan är att KHK kommer ha lekstuga, men en första träningsmatch är en första träningsmatch. Det kommer handa mer om ambition och transpiration än om skönlir.

Enköping-Vallentuna: Vallentuna gick på pumpen i sin första träningsmatch mot tvåanlaget och lokalrivalen Sollentuna. Nu har man premiären avklarad och hoppas säkert på ett bättre resultat i matchen borta mot ett premiärspelande Enköping. Vallentuna bör vinna detta, annars kan det lätt gå lite troll i det när man förlorar mot lag man bör vinna mot, man behöver självförtroendet. För Enköping har man inget att förlora, de kan gå ut och känns glädjen av att äntligen spela match igen.

Örnsköldsvik-KB65: Örnsköldsvik tar sig an tvåanlaget KB65, vilket kan vara en klok strategi. Försäsongen handlar om att sätta spel, men också få positiva energi i form av segrar in i laget. Förluster lär det bli många av under säsongen, så då är det klokt att möta lite enklare motstånd under i alla fall några av träningsmatcherna.

Sollentuna-Wings: Sollentuna vann mot Vallentuna häromdagen, ska de vinna mot ett annat norrortslag ikväll? Wings spelar sin första match och kan säkert vara lite rinkrostiga. Jag är lite osäker på var Wings står, men hoppas få lite mer kött på benen efter dagens match.

Lämna ett svar