De har södra ettans bästa forwards!

Jag har rankat alla seriers tränare, målvakter och backar, och därmed så är det bara forwards kvar. Vilka har vassaste offensiva uppställningen egentligen? Här är min ranking!

Filip Cruseman, en av flera stjärnor i Karlskrona. Foto: Halland i fokus

1. Karlskrona

Har fått till en riktigt vass forwardssida där man kan ha tre starka producerande offensiva enheter och en energikedja. För här vimlar det av spets. Eller vad sägs om meriterade trion Alexander Bergström, Filip Cruseman och Johan Henrion, skickliga Martin Fridén, Mikael Roslund ich Alexander Heiver? Och då har vi ändå bara nämnt poängyttrarna, centersidan är idel klass med spelgeniet Victor Crus Rydberg, Philip Norberg, Tom Fridén som alla kommer leverera fina assistpoäng. Utöver dessa en hårt jobbande trio i Sebastian Sundlöf, Linus Lööf och Oscar Hagman. En av ettans starkaste forwardssidor.

Carl-Johan Sjögren är en nyttig stomspelare i Troja. Foto: Hampus Gliving, Nybro

2. Troja

Det är en klart föryngrad forwardssida Troja ståtar med sedan man blivit av med spelare som Henrik Rommel, Victor Romfors, Axel Lindström och Joakim Hillding. Men det finns fortfarande starka spelare kvar, bland annat förra säsongens genombrottsman Emil Ekholm, speedkulorna Kevin Engvall och Jesper Emanuelsson, skicklige Lucas Macklin och kloka rollspelarna William Romfors, Jonathan Wikström och Carl-Johan Sjögren. Lägg därtill ett par fina värvningar i Oscar Nordin och Mattias Persson och unga talanger i August Hummer, Lucas Johansson Käkelä och Axel Håkansson och det är fortfarande en riktigt stark uppställning.

3. Kristianstad

Har bara tio forwards under kontrakt, men det är inga dåliga namn. Linus Pettersson, Filip Lennström, Ludvig Elvenes, Jacob Grönhagen, Dennis Svensson och Kevin Wennström har alla allsvensk rutin och potential att göra bra med poäng i ettan. Mathias Hellgren kan bli en nyttig rollspelare, medan Nils Juntorp, Sebastian Lundman och Wiggo Weinö är unga lovande killar som kanske får ta uppdrag i en tredje och fjärdekedja.

Jakob Karlsson leder som vanligt sitt Vimmerby.

4. Vimmerby

Spelade en frejdig hockey säsongen som gick under Hampus Sylvegårds ledning. Har också kvar några bra poänggörare i starke kaptenen Jakob Karlsson, Eddie Levin, Hugo Ollila och Anton Carlsson. Till detta har man adderat fin spets i form av Martin Pärna och Carl Sjöberg vilket gör att man ser klart potentare ut framåt. Det finns nämligen även en hel drös med bra komplementsspelare, som Olle Söderlund, Isac Andersson och Filip Åström

5. Borås

Anders och Henrik Eriksson är givetvis spetsar på ettannivå, de kommer med poänggaranti. Bakom dessa så har man ett par intressant nyförvärv som jag också tror kan leverera bra i form av Oskar Håkansson (Teg) och Alvestavärvning Leo Böris. Erik Andersson och Gustav Arvidsson får stå för secondary scoring. Dessutom nyttiga energispelare som även har lite hockey i sig i form av Albin Storm och Bodenvärvningen Robin Höglund.  

6. Halmstad

Har tappat några tunga pjäser i Melker Iversen, Karl Påhlsson och Tommy Lee, och nyförvärven är mer av typen anonyma men lovande, och då tänker jag på Jacob Levin och William Gustavsson. Men någon större roll lär de inte ta, utan de rollerna får Robin Dahse och Victor Gagic främst bära. Victor Bernhardtz kan säker blomma också med en seniorsäsong i ryggen, och det ska bli spännande att se om Albin Blomberg kan fortsätta leverera lika bra som han gjorde sedan han anslöt i slutet av förra säsongen. I övrigt är det mer grovjobbare, med Hugo Johansson, Marcus Borgh, William Bergh, Alexander Klarin med flera.

7. Krif

Kommer behöva spets för att göra målen, då Tisells lag av tradition visserligen är starka defensivt, men brukar ha lite problem med målskyttet. Har kanske inte den där yppersta spetsen, men ändå ett koppel rutinerade spelare med poängpotential. Jag tänker främst på åldermännen Andreas Nordfeldt och Sebastian Magnusson, men även Daniel Andersson och Jesper Hultberg lär göra en del. Nyförvärvet Jesper Ahlgren kommer också kunna ta en producerande roll, men också bidra med attityd. Adderar man ett annat nyförvärv, Emil Eriksson, så ger det två starka offensiva kedjor. I övrigt så finns det nyttiga energispelare som Marcus Collin, Rasmus Olofsson, Casper Åkesson och på gränsen spelande Oliver Glenmar och nyttige tvåvävgscentern Noah Lindquist Muci.

8. Mörrum

Här kommer mycket bygga på evigt levererande Marcus Paulsson. Men även Khalid Ibrahim och Adam Bäckstrand är spelare som håller bra klass offensivt. Unge Arvid Kruuka kommer också bli spännande att se om han kan leverera också på seniornivå. I övrigt känns det dock mest som utfyllnadsspelare.

Ludvig Jansson kommer få dra ett tungt lass i vinter. Foto: Halland i fokus

9. Tyringe

Heikki Harju och Ludvig Jansson kommer få dra ett tungt lass, det är de två som på förhand kan räknas som bra poänggörare. Sedan hoppas man givetvis på att nyförvärv som Henrik Hallberg, Liam Blomqvist, Matias Laaksonen och Dmytro Danylenko ska kunna axla offensiva roller med, men jag är inte så säker på det. De kommer nog tillhöra den grå massan i övrigt som tillför hårt jobb snarare än poäng.

10. Alvesta

Har blivit av med hela sin offensiva spets i stort sett, fem av sex i interna poängligan har lämnat, och bara fyran Ebbe Fjellström är kvar. Inget av nyförvärven har heller levererat tvåsiffriga poäng i hockeyettan tidigare, Albin Bardh undantagen. Men han kommer ifrån en i stort sett spolierad säsong. Sedan är Otto Henell, Joakim Stjern Svensson, Adam Andersson och nämnde Bardh inga dåliga spelare, men mer energispelare. Kan de bli ledande poängspelare med större roller? Det måste de nästan, för enda potentiella spetsen i övrigt är Victor Lindman och två kanadensare med brokigt förflutet (Heffernan och Sirota).   

Lämna ett svar