Kort om träningsmatcherna

Jag såg två matcher igår, dels Visbys match mot Tingsryd, dels Forshagas möte med norska Comet. Och det var två helt olika matcher, där Visbymatchen spelades i högt tempo och med bra intensitet, medan Forshagamatchen inleddes i rätt bra tempo men sedan tappade mer och mer ju längre matchen led.

Tingsryd hade klar fördel i den första matchen. Dels så bör de ju naturligt vara starkare då de spelar allsvenskan, dels har de kommit betydligt längre i förberedelserna då de redan varit på is i två veckor och redan spelat en träningsmatch innan. Visby å sin sida hade bara tre isträningar i benen.

Det var också Tingsryd som inledde klart bäst. De höll i taktpinnen hela första perioden egentligen, även om Visby försvarade sig väl med näbbar och klor och höll Tingsryd borta från de allra vassaste lägena. Men i slutet av perioden så begår Olle Andersson, som annars gjorde en riktigt bra match, ett misstag när han krockar med egen spelare när han ska kliva fram från burskyddet och tappar pucken och Tingsryd tog ledningen.

I den andra perioden så spelar Visby upp sig. De lyckas spela förbi Tingsryds hårda press på ett betydligt bättre sätt och kan på så vis flytta upp spelet och den andra perioden är rätt jämn, även om Tingsryd kanske hade lite mer puck.

Visby mattades dock i den tredje perioden och Tingsryd tog ett lite fastare grepp om matchbilden igen, även om Visby fortsatt försvarade sig bra. Visby lyckades få in en reducering till 2-3, men 2-4-målet kom sedan i tom kasse. Men jag tycker ändå att Visby ska vara nöjda med sin insats, de försvarade sig väl och vågade spela puck. Fredrik Sandberg och Elias Lindström gjorde fina insatser.

***

Forshaga inledde i riktigt bra tempo mot ett Comet med bland annat Pelle Hedlund och Axel Lindström i laget. Man tog ett rätt rejält grepp om händelserna och borde ha haft ledningen med ett par kassar efter den första perioden. Man spelade bra med puck på spelare i fart, ett spel som man inte haft på några år upplever jag. Men trots spelövertaget och stolpskott och missade frilägen så stod det bara 1-1 efter den första perioden sedan en ensam Cometspelare tillåtits ensam göra mål mot fyra Forshagaförsvarare, det var lamt.

I den andra perioden fick Forshaga några långa byten i egen zon, vilket gjorde att man i slutet av perioden såg ganska så möra ut. Då kom också såväl 1-2 som 1-3 efter spelvändningar. Forshaga lyckades dock komma tillbaka in i perioden och hade bud på reducering flera gånger om innan 2-3 sedan föll i slutsekunderna av andra.

I den tredje så sjönk tempot och spelkvaliteten, det märktes att det var två trötta lag på isen. Det blev mest ställningskrig, tappade puckar och få målchanser, och matchen slutade 2-3.

Då matchen sändes okommenterad har jag svårt att ge individuell kritik, men Linus Skager hade något jättebyte men var i övrigt blek. Andra storstjärnan, Tobias Björklund, spelade inte.

***

I eftermiddag så möter Troja Odense, en match jag givetvis ska se. Odense fick fullt upp igår mot Halmstad. Det var först i den tredje perioden man lyckades vända och vinna med 5-4 mot ett Halmstad som saknade sina två storstjärnor Jacob Crespin (ögoninflammation) och Robin Dahse (sjuk). Utan att ha sett matchen så verkar det som att Halmstad stod upp riktigt bra mot danskarna som normalt ska hålla bra allsvensk klass. Det blir spännande att se hur de står sig mot Troja!