Vem blir söderlagens buse?

Snälla pojkar får inte kyssa vackra flickor gick schlagerlåten för ett gäng år sedan. Och lite den regeln gäller faktiskt även inom hockeyn. Vill du nå framgång kan du inte bara ha lirare, du behöver spelare som kan spela på gränsen, eller till och med över ibland. Spelare som kryper under skinnet på motståndarna och ser till att få dem att tappa fokus, men också för att bereda lirarna plats på isen. Men vilka är lagens allra största busar? Här är de jag tror kommer vinna den interna utvisningsligan i den södra ettan!

Otto Henell kär så det ryker i alla lägen. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Alvesta: Otto Henell (C/W)

Det är inte några bromsspår efter Otto Henell när han spelar hockey. Det är full fart in i varje situation, kan han dela ut en tackling så gör han också det. Fått ett litet rykte om att spela fult, men så är det inte, mer hårt och tufft.

Borås: Robin Höglund (LW)

Hela ettans mest utvisade spelare förra säsongen, och den enda som drog på sig över 100 minuter, nämligen 109. Spelar hela tiden på gränsen, med tuffa tacklingar och stenhårt närkampsspel. Älskar att komma i 120 blås och trycka upp rädda motståndarbackar i sargen. Det gör att de skvätter iväg puckarna nästa gång han kommer, och därmed ett utmärkt tillfälle till att vinna puck och sätta tryck.

En tacklande Victor Gagic är ingen ovanlig syn. Foto: Halland i fokus

Halmstad: Victor Gagic (C)

Gagic är inte bara en poängspelare, han har även en förmåga att gå ut på isen och vara förbannad på allt och alla. Han älskar att dela ut ett tjuvnyp, att tjafsa, att trycka upp spelare i sargen. Han ger och han tar, vilket även leder till ett och annat matchstraff. Förra säsongen hade han hela 92 utvisningsminuter, tredje mest i hela ettan. Det finns inget som talar för att han kommer ge vika i vinter!

Karlskrona: Sebastian Sundlöv (C)

Karlskrona har ingen riktig tuffing, och det kan jag faktiskt tycka är en svaghet de har i laget. De skulle behöva en murbräcka för att bereda plats för sina mer puckskickliga spelare. Jag må tro att Sebastian Sundlöf vinner utvisningsligan, men det är mer för att det inte finns några andra alternativ. Sundlöv försöker i alla fall spela på kropp när han jobbar hårt i sin fjärdekedja, men det är knappast så han sätter motståndarbackarnas knän i gungning när de får syn på honom.

Krif: Oliver Glennmar (F)

Oliver Glenmar väckte upprörda känslor efter ett par vårdslösa tacklingar och många ville ha långa avstängningar på honom. Men samtidigt som han väckte ont blod, så hade förde han säkert med sig en viss respekt hos motståndarbackarna, och även om han inte själv drog nytta av det så hjälpte det i alla fall till med att lyfta Krif som lag.

Kristianstad: Kevin Wennström (C/LW)

Hade en energiroll i Kristianstad säsongen som gick och tog den rollen på fullaste allvar. Och vad ger ett lag mer energi än att se en spelare dela ut rejäla proppar? Wennström hade hela 51 utvisningsminuter säsongen som gick, och det var inte på grund av för mjukt spel.

Mörrum: Filip Brahm (D)

Väger man 96 kilo ska man utnyttja det, det är i alla fall Filip Brahms motto. Tvekar aldrig att sätta in sina kilo i närkamperna och tar gärna lite gruff för att hålla rent framför egen kasse. Sedan kan det bli någon extra tvåa för att han inte riktigt hänger med alltid, men merparten är för hans skoningslösa attityd.

Trojas Carl-Johan Sjögren kanske vinner interna utvisningsligan. Foto: Halland i fokus

Troja: Carl-Johan Sjögren (LW)

Även Troja saknar den där riktiga ettermyran som kryper så in under tröjan på motståndarna att de drar på sig onödiga tvåor. Det är samma svaghet som jag skrev när det gällde Karlskrona. Men en som i alla fall gärna delar ut offensiva tacklingar då och då är veteranen Carl-Johan Sjögren. Det kan mycket väl räcka för att bli mest utvisad i laget.

Tyringe: Samuel Tétreault (D)

Transatlanter är vana att spela tufft, speciellt backarna kan vara riktigt elaka. Och det verkar vara en riktig elaking som Tyringe värvat i Samuel Tetreault. 75 utvisningsminuter säsongen som gick, och jag tror inte han kommer dra på sig mindre denna säsong, om han nu får spela hela.

Vimmerby: Johan Norberg (D)

Gjorde sin första seniorsäsong säsongen som gick och var verkligen inte någon blyg viol. Han slängde runt sina 90 pannor med energi mot framstormande forwards och drog som vanlig på sig en massa utvisningsminuter. 61 stycken blev det till slut, och jag tippar på minst lika många denna säsong.

Lämna ett svar