Supporterintervjun – Tyringe

Vad vore lagen utan oss supportrar? Ingenting skulle jag vilja säga. Vi är de som ger spelarna motivation, vi är de som finansierar verksamheten och vi är de som blöder allra mest för laget i våra hjärtan. Varför då inte låta oss komma till tals? I en serie intervjuer så kommer supportrar från de olika ettanlagen få komma med sina tankar om laget, rivalitet och sina minnen. Linus Kristoffersson är mångårig ordförande i supporterklubben Blue Foxes och är ett välkänt Tyringenamn. Han berättar för oss om vinster mot Rögle och mycket annat!

Kan du börja med att presentera dig för oss!

– Jag heter Linus Kristoffersson är 46 år. Född o uppväxt i Hässleholm. Bor i Tyringe sedan två år med min 8-åriga dotter Matilda på halvtid. Har också en vuxen son. Jobbar som rörläggare/anläggare.

Hur länge har du hållit på ditt lag och hur började det?

– Var på min första match -87 när jag följde med en kompis och hans föräldrar.

Hur mycket hardcore är du?

Om hardcore betyder att man framförallt under säsong lever och andas Tyringe Hockey, att man går in på sitt 9:e år som ordförande och haft i stort alla roller i föreningen från styrelseuppdrag till korvgrillning så får väl svaret bli Superhardcore 😁!

Vilken är den roligaste resan du varit på?

Finns massor av härliga resor med många härliga minnen, men måste jag välja någon så får det bli en playoff-match mot div 1 uppe i Skara där vi vann på straffar. En hel busslast Tyringesupportrar höll låda matchen lång och vi vann efter stor dramatik på straffar. Året var 2013.

Vad är ditt bästa supporterminne?

Även om de är längesen och jag inte var så gammal så får jag nog säga vinstmatcherna mot Rögle i slutet av 80-talet med 5-0 och 7-4.

Vad gör ditt lag så speciellt?

Egentligen är de väl inget speciellt med mitt lag för den stora massan. Men för mig och väldigt många Tyringebor så är Tyringe Hockey väldigt speciellt. Har fått några av mina bästa vänner genom mitt lag och några av mitt livs bästa upplevelser.

Vilka ser du som era stora rivaler och varför?

Kristianstad är såklart den stora rivalen nu i modern tid. Såklart på grund av det geografiska läget men också på grund av många tuffa matcher och känsliga övergångar. Efter att ha varit storebror i alla år så har ju KIK fått låna den rollen ett antal år nu. Drömmen är ju såklart att ta tillbaka den platsen. Sedan har de varit ganska hård stämning mellan supportrarna, vilket också byggt på rivaliteten.

Vad säger du om årets lagbygge?

Årets lagbygge är väl inte helt olikt dom senaste säsongernas och vi är som vanligt tippade i nedre regionen av tabellen. Men jag är glad att vi har behållit en större del spelare än tidigare säsonger och tycker där är en hel del utvecklingspotential i många av dom ”gamla” spelarna och även en del nyförvärv som ser intressanta ut. De viktigaste för vår del tror jag blir att få ihop gruppen/laget och på så vis bli ett starkt kollektiv som tillsammans vinner hockeymatcher. Sen hoppas jag fortfarande att vi kan få in något riktigt bra nyförvärv till, framförallt en back.

Hur långt kommer ni att gå i år?

Skulle såklart vilja säga att vi kommer gå till allettan och visst inget är omöjligt. Men ska man tippa lite mer med hjärnan så hoppas jag att vi kan ha 2-3 lag bakom oss efter höstserien och sen vara med och kriga så högt uppe som möjligt i fortsättningsserien efter jul.

Vilka kommer slåss med er när det summeras?

Några division 2 lag kommer vi i alla fall inte slåss mot i negativt kval.

Du är aktiv på hockeyettansupportrar, vad tycker du om gruppen?

Jag tycker gruppen hockeyettansupportrar är ett riktigt bra forum för alla oss som älskar våra lag som håller till i hockeyettan. Roligt att läsa alla sakliga inlägg o artiklar som är rena fakta, men även allt ”skitsnack”, rykten och skvaller.

Vad vill du se mer av på kmhockey.se?

Jag vill under hösten se massor av inlägg om Tyringesegrar som överraskar alla andra följare. Men framförallt vill jag läsa fler hyllningar till Krister Holm som gör ett helt fantastiskt jobb och lägger ner massor av tid till glädje och nytta för över 5000 följare. Något som verkligen är värt en stor eloge.

Lämna ett svar