Ikväll drar det igång på allvar!

Visst har några lag (Piteå, Hudiksvall och Skövde) redan tjuvstartat, men ikväll är det ett helt koppel med lag som spelar sina första matcher för säsongen 23/24. Eller vad sägs om dessa matcher?

Visby – Tingsryd
Mörrum – Krif
Halmstad – Odense
Sollentuna – Vallentuna
Forshaga – Comet

Det är med andra ord sex ettanlag som kastar sig in i hetluften idag.

  • Visby lär få en tuff match mot allsvenska Tingsryd, som inte bara kommer från en högre serie, de har dessutom redan spelat en match (förlust 0-1 mot Kalmar). Det brukar göra rätt stor skillnad när man fått en match i benen redan, så Visby får finna sig i att vara rätt klara underdogs.
  • Mörrum möter Krif i ett klassiskt Blekingederby. Nog smäller derbyna mot KHK lite högre, men det finns också en stor rivalitet mellan Mörrum och Krif. Det ska bli en intressant värdemätare kring var lagen står. Båda lagen snackar allettan, men båda lär inte kunna gå dit, utan det vill till att slå rivalen om man ska ha en chans. Därmed lär det stå en hel del prestige i matchen, här handlar det om att sätta sig i respekt redan från start!
  • Halmstad gillar att möta danska lag på försäsongen och gör så också i år. Odense är ett starkt lag som kom trea i den danska ligan och har bland annat ex-Tingsrydaren Jakob Heljemo i laget. Odense har två segermatcher i benen redan så Halmstad lär få fullt upp.
  • Vallentuna väljer att mjukstarta med en match mot topplaget i den östra tvåan, Sollentuna. Även här är det ett derby, så visst lär det vara lite känslor inblandade även här, även om Vallentuna bör ro hem detta.
  • Forshaga har en riktigt häftig träningsmatch mot norska andraligalaget Comet Halden. Matchen spelas nämligen i Frölundsborg! Motståndet är inte så himla pjåkigt det heller, det var bland annat hit som Nybroratade Pelle Hedlund och Trojaspelaren Axel Lindström gick. Så Forshaga lär få fullt upp!
Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Det har bara sänts en match av de tre matcherna som spelats på försäsongen, den mellan Skövde och länsrivalen Grästorp, Boistränaren Andreas Appelgrens nya klubb. Jag såg den givetvis och det blev faktiskt en oväntat tuff drabbning, där Grästorp stod emot riktigt bra stora delar av matchen. Ju längre matchen gick så tog dock Skövde över mer och mer, och 4-3-resultatet spelglade matchbilden rätt väl. Intryck av Skövde? Svårt att säga en första träningsmatch, men firma Smedberg-Lindberg inledde i alla fall matchen väl, och nyförvärven Elias Andersson och Axel Eriksson glimtade väl till någon gång. Till slut var det ändå grovjobbarkedjan med Möller och Artursson som vann matchen åt Skövde när de malde ner ett allt mer tröttkört Grästorp.

Övriga matcher som spelats:
Piteå-Luleå 7-6 (Piteå hade 6-0 i handikapp)
Hudiksvall-Brynäs 1-9

Alla matchresultat kommer uppdateras här!

Omslagsfoto: Halland i fokus

Lämna ett svar