Vilka vinner interna poängligan i östra?

Det finns givetvis ett gäng spelare som vill vinna den interna poängligan, men det finns bara en i varje lag som kan lyckas. Men vem? Det tänkte jag försöka titta in i kristallkulan och förutse. Tredje serie ut är den östra ettan!

Enköping – Tim Friberg (LW/RW)

19 poäng räckte för att vinna Enköpings poängliga säsongen som gick (Tobias Smids). Det är för svagt! Därför kommer Tim Friberg in som en liten frälsare, för han har en betydligt högre kapacitet än så. Kanske han kan dra med sig omgivningen med, så det blir fler över 20 poäng?

Huddinge – Alex Ek (C/LW)

Nyförvärvet från Dalen är en erkänt stark poänggörare, han vann Dalens interna poängliga säsongen som gick och är god för i alla fall en poäng per match. Det kommer dock inte vara en given seger, för centern Johannes Nilsson, som återkommer till Stockholmshockeyn, är också en stark poänggörare. Men Alex Ek hårda jobb och mångsidighet kommer ändå ge honom lite fler poäng när säsongen summeras.

Linden – Lucas Ekholm (LW/RW)

Säsongen som gick var det Andrés Staforelli som gjorde flest poäng, med Lucas närmast bakom. Men det var Lucas första seniorsäsong, medan det var Staforellis sjätte. Det borde med andra ord finnas mer utveckling i unge och speedige Lucas Ekholm, och det gör att han blir mitt val.

Nyköping – Linus Lundström (RW)

Nyköping har gjort två riktigt vassa värvningar inför säsongen i Pontus Karlsson (Nybro) och Linus Lundström (Visby). Detta kommer bli en klassisk duell mellan dessa båda, där de kommer turas om att ha initiativet, men där jag ändå tror att Linus kommer vara sist inne i ringen när gonggongen till sist klämtar. Men jämnt kommer det definitivt bli.

Segeltorp – Axel Blom (LW/RW)

Ett ruggigt svårt val, då det inte finns några givna kandidater egentligen. Den som blev kvar med mest poäng var Simon Delden som noterades för nio poäng säsongen som gick, men man hoppas ju på att någon i alla fall ska komma upp i tvåsiffrigt, även om det med tanke på spelarmaterialet långt ifrån känns säkert Men den med bäst förutsättningar för att lösa det är ändå Axel Blom, som ändå gjort det helt ok i J20 Nationell de två senaste säsongerna, och lär få ta en stor roll.

Tyresö/Hanviken – David Karlström (C/RW)

Tyresö/Hanviken blir åter igen av med sina poängstarkaste spelare. Men när stjärnorna Joel Thulin, Fredrik Schlyter och Mattias Sundberg lämnar så har sportchef Börjel sökt nya fynd med potential att blomma. Och visst finns det potential i Isac Dahlin (Nyköping), Tim Kämpeberg (Huddinge) och Filip Karlsson Tägtström (Merrimack college), men jag tror ändp att det blir återvändaren David Karlström som ändå blir den allra skarpaste kniven. 22-åringen gjorde 16 poäng i allsvenskan för två säsonger sedan och bör hamna på en bit över 30 poäng denna, och då blir han svårslagen.

Vallentuna – Lukas Paulsson (C)

Vallentunas topptrio har alla sökt sig vidare och då blir det fyran Lucas Paulsson som får axla rollen som lagets ledande poängproducent. Han kan säkert få viss hjälp av finska nyförvärvet Matias Valta, men han är mer en allroundspelare än en poängdito, så jag tror ändå att Lucas tar hem det.

Visby – Elias Lindström (C/W)

När jag pratade med Visbys sportchef André Lundholm om Anton Johansson var värvad som förstacenter så fick jag ett lite svävande svar, men känslan var att han skulle gå som andravalet. Och det gör att han även blir andravalet för mig i denna lista. Förstavalet bli Elias Lindström, som gjorde en kanonsäsong säsongen som gick och placerade sig som tvåa i interna poängligan strax bakom succémannen Emil Öhrvall som nu återfinns i allsvenska Tingsryd. Som förstacenter så får du lite starkare omgivning och då bör han ju få edgen som krävs för att komma överst på prispallen.

#13 Tobias Liljendahl kommer bli viktig för Väsby också i vinter. Foto: Hampus Gliving, Nybro

Väsby – Tobias Liljendahl (RW/C)

Snittade ruskigt starka 1,53 poäng per match säsongen som gick, och det är siffror inte många kommer upp i. Inte ens om man spelat i SHL tidigare, som nyförvärvet Fredrik Forsberg.

Wings – Oscar Pentler (C)

Wings har tyvärr blivit av med de flesta av sina starkaste spelare under slutet av förra säsongen, men nu har man i alla fall landat en riktigt stark hemvändare. Oscar Pentler var mer en grinder i allsvenskan, men har potential att göra poäng, och ett steg ner och i en stor roll så tror jag han kommer blomma rejält.

Lämna ett svar