Vem blir lagets poängkung? Västra

Det finns givetvis ett gäng spelare som vill vinna den interna poängligan, men det finns bara en i varje lag som kan lyckas. Men vem? Det tänkte jag försöka titta in i kristallkulan och förutse. Nu har turen kommit till den västra ettan!

Borlänge – Casper Östberg (LW/RW)

Han kom bara sjua i interna poängligan säsongen som gick, men när många av de mer rutinerade poänggörarna inte är kvar så kommer han få stort förtroende i alla spelformer. Och det finns en hög potential i Casper, med ökat förtroende så tror jag det kommer lossna rejält för honom och 30 poäng är ingen omöjlighet från hans klubba.

Dalen – Charles Eklund (RW)

Dalen blir av med sin spets och måste då hitta ny. Den spetsigaste en nyförvärven vill jag tro är Borlängeförvärvet Charles Eklund. Han snittade nästan en poäng per match i Borlänge säsongen som gick och det var ingen annan i närheten av. Och då är ändå han bara 22 år ung, så det finns potential att förbättra siffran ytterligare med en seniorsäsong till i benen.

Han vann poängligan i Borlänge förra säsongem, kommande blir det seger i rivalen Falun om jag får rätt. Foto: Oliver Åström, Kalix

Falun – Patrik Elfsberg (C)

Elfsberg är en klasspelare på ettannivå, det har han visat säsong på säsong. Han kommer betyda enormt mycket för nykomlingen, han ska leda dom vid sidan av isen genom sin seriositet under träningar, han ska leda dem på isen med goda råd och pepp, och han ska leda dem poängmässigt. Det är inga små förväntningar, men jag är övertygad om att han fixar dem alla.

Linus Skager vann södra ettan poängliga säsongen som gick, stannar han i Forshaga så lär det bli seger där med. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Forshaga – Linus Skager (C/RW)

Visst, det är inte säkert att han blir kvar hela säsongen, men blir han det så är det absolut ingen som kan utmana den irrationella och blixtsnabba 23-åringen med det fina spelsinnet. Otroligt underhållande att titta på, totalt omöjlig att ta pucken från stundtals.

Lindlöven – Tobias Sjökvist (C/W)

Jag hade stor vånda kring detta val, för jag var bra sugen på att utse allsvenska värvningen Sebastian Falk som vinnare. Han är en typisk sån där värvning som kan blomma när han nu tar ett kliv neråt i hierarkin. Men samtidigt ÄR Tobias Sjökvist en minst sagt pålitlig poänggörare på ettannivå. 35-32-34 är hans poängskörd de tre senaste säsongerna och frågan är om Falk kan komma upp i såna siffror? Ja kanske, men jag tror han blir slagen till slut.

Tar Linus Tellström andra raka segern? Det lär bli tuff konkurrens om det! Foto: Anna Engström, Mariestad

Mariestad – Oscar Tellström (RW)

Detta var ett grymt svårt val måste jag säga. Joel Thulin, Ludwig Wistén och Jesper Lindén är också tre namn som mycket väl kan vinna. Men Tellström gjorde riktigt fina 20 mål och 20 assist säsongen som gick, och då var det ändå hans första seniorsäsong bara. Med en seniorsäsongs hårdhet till in i kroppen och med en än vassare omgivning så kan han mycket väl göra uppåt 50 poäng i vinter, och det blir svårslaget. 

Mjölby – David Bremer (LW)

Har bevisat tidigare på ettannivå vilken stark poänggörare han är. Han kom visserligen några poäng bakom förra säsongens vinnare William Strand på sin fjärdeplats, men när tempot skruvas upp, det blir tuffare att komma in på mål, då kommer Bremer ha nytta av sin rutin och vana.

Emil Smedberg får tuff konkurrens i toppen på interna poängligan. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Skövde – Emil Smedberg (C/W)

Kom tvåa i interna poängligan förra säsongen, en poäng bakom backen(!) Adam Thilander. Nu har dessutom konkurrensen hårdnat då poängspelare som Jesper Andersson och Gustav Lindberg anslutit. Men det ryktas om att Smedberg inledde förra säsongen otränad, men att han denna säsong ska ha steppat upp träningsmängden ordentligt, och ni vet hur det ligger till, man spelar som man tränar. Därmed borde han ta ett kliv framåt och då ska han kunna nypa titeln som lagets poängkung!

Surahammar – Lukas Söderlund (LW)

Vann interna poängligan förra säsongen, och nu har tvåan och trean lämnat så det lämnar banan öppen för Lukas Söderlund som är en riktigt stark poänggörare. Jag tror dock att såväl Filip Jakobsson som Vilgot Dahlén vill ge honom en ordentlig match.

Tranås – Pontus Eklöf (C/W)

Detta tror jag kommer att utvecklas till ett tvåkejsarslag mellan två som kommer vara både huvud och hals före övriga. Den ena kombattanten blir Kanadanyförvärvet George Diaco som sprutade in poäng i OHL säsongen som gick. Den andra blir förra säsongens överlägsna poänggörare Pontus Eklöf, som var 13 poäng före tvåan då. Men Pontus kan leverera från start medan Diaco lär behöva en inkörningsperiod, det fäller avgörandet.

Lämna ett svar