Supporterintervjun – Surahammar

Vad vore lagen utan oss supportrar? Ingenting skulle jag vilja säga. Vi är de som ger spelarna motivation, vi är de som finansierar verksamheten och vi är de som blöder allra mest för laget i våra hjärtan. Varför då inte låta oss komma till tals? I en serie intervjuer så kommer supportrar från de olika ettanlagen få komma med sina tankar om laget, rivalitet och sina minnen. Surahammar har varit ett lag på dekis, men är nu på g upp igen, något som supportern Andreas Ruuth både uppskattar och försöker bidra till att det fortsätter.  

Kan du börja med att presentera dig för oss! (Vem är du, vad jobbar du med osv)

– Andreas Ruuth heter jag,27 år bofast i Surahammar och jobbar inom byggbranschen.

Hur länge har du hållit på ditt lag och hur började det?

– Egentligen hela livet då man som ”suring” nog har rätt svårt att inte ha nån koppling till hockeyn. men har väl vart mer ”aktiv” supporter sen säsongen 2017 då vi var ett gäng som drog igång ”Sura support” och gjorde väl allt i vår makt för att dra vårt strå till stacken för att få upp hockeyintresset i sura igen. Det var rätt naturligt rätt sargat med så många direkt usla säsonger vi hade.

Andreas Ruuths profilbild.

Hur mycket hardcore är du?

– Svårt att svara på själv men åker väl på så mycket matcher som möjligt. Säsongen innan pandemin var jag och en vän på samtliga matcher hemma som borta under hela grundserien så rätt hardcore är man väl ändå haha.

 Vilken är den roligaste resan du varit på?

– Oj,svår fråga det finns en hel del resor att välja på.

– En resa som sticker ut är ändå när jag och tre andra tog nattåget upp till Piteå under ”mirakelsäongen” 21/22.

– Sen var playoff matcherna mot Hudik även dom såklart speciella. Fredagsmatchen var vi full supporterbuss och en jävla massa bilar med suringar som tog sig upp till Hudik. Uppskattningsvis 100-150 suringar tog över hallen. Resan blev inte mindre rolig av att jag och ett gäng valde att stanna kvar till matchen på lördagen, detta trots att vi inte hade löst nånstans att sova, haha. Efter hårt festande så blev vi nekade att ta in på stans typ enda hotell då dom uppfattade oss som för överförfriskade för att få sova på hotell, hahaha. Efter mycket om och men så lyckades vi lösa ett rum på något vandrarhem och festen fortsatte över lördagen också. Tyvärr så åkte ju Sura ut men med tanke på att det var vår klart bästa säsong på närmare 30 år så firade vi rätt hårt ändå.

 Vad är ditt bästa supporterminne?

– Måste ändå vara dom tidigare nämnda playoff-matcherna. Även hemmamatcherna mot Huddinge var speciella med ett jävla drag i hallen. Hela den där våren var magisk där det kändes som att vi bara vann och vann.

 Vad gör ditt lag så speciellt?

– Bruksmentaliteten. Sen kan man väl inte bortse från de faktum att vi varit skit under så många år men nu förhoppningsvis är att räkna med igen, så det blir ju lite speciellt det med.

Vilka ser du som era stora rivaler och varför?

– Historiskt sett har det självklara svaret vart IFK Arboga. nu spelar dom ju i tvåan sedan några år. Köping har väl varit dom senaste årens stora rival och nu blev vi ju av med dom med. Det återstå att se om vi kan finna några nya rivaler framöver.

 Vad säger du om årets lagbygge?

– Det ser spännande ut och med nån mer spetsspelare in så tror jag det kan bli riktigt bra.

Hur långt kommer ni att gå i år?

– Får bli ett tråkigt svar där. Målsättningen är såklart allettan och där kan allt hända.

 Vilka kommer slåss med er när det summeras?

 – Oj,samtliga lag i allettan får jag väl säga då.

Du är aktiv på hockeyettansupportrar, vad tycker du om gruppen?

– Kul! Det blir lättare att hänga med i vad som händer i dom andra lagen och även dom andra serierna som man kanske inte har lika bra koll på.

 Vad vill du se mer av på kmhockey.se?

– Tycker du sköter det snyggt och gör ett jävla jobb med att sprida info och öka intresset för hela hockeyettan. Fortsätt så!

Lämna ett svar