Vem blir lagets poängkung? Norra

Det finns givetvis ett gäng spelare som vill vinna den interna poängligan, men det finns bara en i varje lag som kan lyckas. Men vem? Det tänkte jag försöka titta in i kristallkulan och förutse. Vi börjar i den norra ettan.

Blir Emil Lindblom poöngkung i ettan också i år? Inte omöjligt! Foto: Oliver Åström, Kalix

Boden – Emil Lindblom (RW)

En no-brainer. Emil Lindblom vann hela ettans poängliga förra säsongen med sina 57 poäng på 34 matcher. Nu i ett starkare lag så blir visserligen konkurrensen om istiden hårdare, men samtidigt så blir omgivningen som ska förse honom med puckar också bättre. Kommer nog göra runt 60 poäng och vinna interna poängligan med bred marginal.

Clemensnäs – Liam Nilsson (C/RW)

Liam Nilsson har spelat ettanhockey tidigare utan att riktigt få det att lossna, men nu kommer han in i ettan igen med ett härligt självförtroende sedan han noterats för 75 poäng på 24 tvåan-matcher, ett snitt på ruggiga 3,12 poäng per match! Det lär väl inte bli några liknande siffror i ettan, men en bit över 30 poäng och seger i interna poängligan bör han fixa.

Samuel Eriksson snor hem poängligatiteln i ett stjärntätt Hudiksvall. Foto: Oliver Åström, Kalix

Hudiksvall – Samuel Eriksson (C/LW)

Han vann den interna poängligan förra säsongen, två poäng före Henrik Olsén. Då var det ändå hans första säsong i klubben, med en säsong till och ett års mer rutin så tror jag talangen kommer addera ytterligare poäng till sin redan gedigna (39 på 36 seriematcher) poängskörd och ro hem klubbmästartiteln med lite marginal till och med.

Kalix – Conner Jean (C)

Jag tror att Kalix har hittat sin nya poängkung i Australien av alla ställen. För det var där amerikanen Conner Jean spelade förra säsongen. Men innan dess har han spelat ibland annat riktigt starka universitetsligan NCAA och gjorde bra med poäng i alla fall en säsong. Sedan kanske inte konkurrensen är direkt mördande heller sedan Emil Lindblom lämnat, men John Hansson kan i alla fall mycket väl ge honom en kamp om poängligavinsten.

Matias Mustonen (närmast kameran) tar hem en andra raka poängligatitel. Foto: Oliver Åström, Kalix

Kiruna – Matias Mustonen (F)

Han vann den interna poängligan förra säsongen med marginal, och jag tror han kommer vinna även denna säsong. Speciellt som han kanske fått en ny lekkamrat i landsmannen Teemu Siironen som också ser väldigt spännande ut. Jag tror det blir en kamp mellan dessa båda herrar, men Mustonen är inne i laget redan och behöver ingen startsträcka, det fäller avgörandet.

Piteå – Petter Mäkitalo (LW/RW)

Svåraste valet i norra ettan. Sedan de fyra i topp på interna poängligan (Isaksson, Högberg, Ylivainio och Wargh) lämnat så finns egentligen bara Petter Mäkitalo kvar av givna poängspelare. Han får konkurrens av en väldigt lovande junior (Arvid Sundin), en allsvensk gnuggare (Carl Holmner Härgestam) och en bulldozer från Sundsvall (Gustav Marnetoft). Mitt val faller ändå på Petter Mäkitalo ändå. Visserligen hade han en (för honom) poängsvag säsong, men då sägs han ha lidit av en del skavanker. En fräsch Mäkitalo är god för en bra bit över 30 poäng och det borde ge honom titeln.

Strömsbro – Matej Galbavý (LW/RW)

Han gjorde massor med poäng i Borlänge när han fick chansen där efter sin juniortid i Mora. Han gjorde massor med poäng i Nybro säsongen efter. Det är med andra ord poänggaranti på Galbavy när han spelar i ettan, och jag tror att han kommer få en rolig säsong i Strömsbro i vinter.

Sundsvall – Sebastian Kaijser (C/LW)

Kaijser är en poänggörare av rang, och hade han inte gått skadad en stor del av förra säsongen så hade han antagligen vunnit den interna poängligan redan då. Men nu så slipper han förhoppningsvis skador och kan då ro hem äran före en vilt jagande Filip Wiberg.

#21 Oscar Frestadius är en stark värvning av Vännäs. Foto: Oliver Åström, Kalix

Vännäs – Oscar Frestadius (C/W)

Oscar har på 124 hockeyettanmatcher noterats för 105 poäng, och detta trots att han spelat de flesta av dem i riktiga bottenlag i ettan. Det säger mycket om hans kapacitet, och jag har svårt att tro att någon ska slå honom på fingrarna i Vännäströjan.

Örnsköldsvik – Jakob Lundberg (C)

Då resten av toppen i poängligan lämnat och ersättarna inte känns så jätteheta, så lämnar det banan öppen för förra säsongens poängtvåa, Jakob Lundberg. Noterades för 18 poäng på 30 matcher och känslan är att den noteringen måste upp en del för att Örnsköldsvik ska kunna hävda sig.

Lämna ett svar