Supporterintervjun – Mörrum

Vad vore lagen utan oss supportrar? Ingenting skulle jag vilja säga. Vi är de som ger spelarna motivation, vi är de som finansierar verksamheten och vi är de som blöder allra mest för laget i våra hjärtan. Varför då inte låta oss komma till tals? I en serie intervjuer så kommer supportrar från de olika ettanlagen få komma med sina tankar om laget, rivalitet och sina minnen. Tobias Mattsson har följt sitt Mörrum i alla tider, och menar att Mörrum har en speciellt förmåga som tilltalar honom.

Kan du börja med att presentera dig för oss! (Vem är du, vad jobbar du med osv)

– Tobias ”Totte/Gurkkan” Mattsson, 37år, boende i Mörrum, drygt 200m från Jössarinken.

– Lager/försäljare på Byggvaruhandeln Derome.

– Barn och hund. Fritidsintressen som jakt och fiske, och såklart Mörrum Hockey då 😉

Hur länge har du hållit på ditt lag och hur började det?

– Har väl alltid hållit på Mörrum Gois, vilken sport det än gällt. Hockeyn började med att man fick följa med far på matcherna och stå vid kortsidan och snegla upp på de inbitna supportrarna. Både hemma- som borta. Intresset startade ordentligt vid 13-14-års åldern, när man kunde och fick ta sig dit själv, så runt -99/-00.

Tobias in action i klacken! Foto: Privat

Hur mycket hardcore är du?

– Inte lika mycket HARDCORE som för 15-16år sedan. Men jag stöttar så mycket jag kan och har tid.   Kan jag, så går jag på hemmamatcherna, annars håller jag mig uppdaterad på olika sätt!

 Vilken är den roligaste resan du varit på?

– Finns många, men de som sitter på minnet direkt är Rönnäng borta, en onsdag (kval tillbaka till Hockeyettan) 2009. Likaså Ulricehamns matchen, samma år.

– Rönnäng, var vi ett gäng som hyrde minibuss, körde upp till Tjörn och fick med oss en 5-1-seger och fick vara med om ett publikrekord på 450 personer! Sen hem igen och jobba. Jag var lite trött dagen efter! =D

– Ulricehamn, var jag lite av bussansvarig för supporterklubben, men fick inte ihop en buss inom tidsramen. Då ringde Janne M (nu ordförande i föreningen) och sa: VI SKA HA EN BUSS! Vi fixade ihop folk och tog oss dit. Sjöng i 60 min (de på jobbet var glada att slippa höra mig dagen efter! =D ). Vill minnas att även där blev det vinst..

Vad är ditt bästa supporterminne?

– Mycket gamla minnen nu..

– Jonstorp 2009. Föreningen trillar ur Div1 och tar ett omtag på alla plan. Allt kulminerar i en resa till Jonstorp. Sista matchen och vid vinst blir det åter Div1-status. 3 busslaster med supportrar plus bilar rullar ner. Fått höra från en av materialarna att de ”Tittade upp och tyckte de var en del Mörrumsfolk ändå innan matchen, SEN öppnar sig en dörr bakom målburen och in VÄLLER det 3 busslaster med supportrar…!”

 Vad gör ditt lag så speciellt?

– Det speciella med Mörrum Hockey? Allt! Det finns en mentalitet i föreningen, att det bara ska gå! Titta de senaste 20 åren… Resultatmässigt är det egentligen SKIT, men ALLTID har klubben, med dess hårt jobbande representanter och supportrar, ändå sett till att klubben finns kvar och då även i tredje högsta serien!

– Man har trillat ner från gamla Hockeyallsvenskan, trillat ner 3 gånger till div2, men ändå idag, så är det en Hockeyettan-status på föreningen!

– Titta som senaste säsongen artade sig. Med ekonomisk kris, konkurshot och skriverier… Många drog sitt strå, hjälpte till på alla möjliga och omöjliga sätt. Det gör att GoIS-hjärtat klappar så hårt som det gör!

– Laget som ställs på isen denna säsongen är nog starkare än vad många tror. Spelarna är inte bara där för ”visa upp sig” utan tillför något till laget och ser föreningens revanschlust, och triggas av den.

Vilka ser du som era stora rivaler och varför?

– Största rivalerna får man nog säga är Karlskrona HK. KRIF är lite av mellanmjölk i det sammanhanget… Mellan Mörrum och Karlskrona finns en historik som sträcker sig några generationer och det spär på det ännu mer! Om jag får reflektera personligt, så är det INTE bara på isen detta är, utan det är en ÖST/Väst grej. Sveriges näst minsta Län, men OERHÖRT långt mellan gränserna i väderstrecken… Gäller i de flesta idrotterna där Öst/väst möts.

 Vad säger du om årets lagbygge?

– Oerhört tacksam och glad att spelare vill vara kvar! Vi har en bra grundstomme med revanschlust! Marcus Paulsson kan ju snart komma ut på isen med rullator, men ändå göra poäng! Vilken krut-”gubbe” han är!

 – Sen har vi fått in intressanta namn som förhoppningsvis kan ta kliv och bereda sin väg i karriären. Framåt ser det riktigt bra ut tycker jag. Det enda jag kan se som jag oroar mig för, är backsidan. Där kan vi vara lite tunna. Men de får gärna bevisa tvärtom! Men, om man håller till mest i anfallszonen och gör mer mål än motståndet, så är jag mer än nöjd! 😉

Hur långt kommer ni att gå i år?

– Drömmen hade varit allettan, för då slipper man oron för kval neråt och alla vinster blir en bonus. Men realistiskt sett, kan man hålla en mittplacering och ha säker mark i slutet av säsongen ska vi nog vara nöjda!

 Vilka kommer slåss med er när det summeras?

 – Kristianstads lag ser ruggigt bra ut! Karlskrona kan vara med där med. De kan gå långt också. Övriga Hockeyettan-serier har jag inte koll på, men Väsby verkar vara favorittippade… Men det är inte alltid lönekuvertet som bestämmer serietillhörigheten..

– Vad gäller Mörrums kombattanter, så ser jag nog att Alvesta och Tyringe i alla fall är efter oss, när säsongen avslutas.. Sen får man alltid hoppas att Olofström IK tar en av platserna till nästkommande säsong. 😉

Du är aktiv på hockeyettansupportrar, vad tycker du om gruppen?

– Inte JÄTTEAKTIV. men ibland får man ju bryta in bland KHK:are, Nybroiter och Kalmar-fantaster. 😉 En bra, härlig, enögd grupp, men ändå högt till tak när det diskuteras!

Vad vill du se mer av på kmhockey.se?

– Fortsätt med upplägget! Funkar bra!

Lämna ett svar