Vem är bästa tränaren i söder? Här är rankingen!

Det finns många meriterade och framgångsrika tränare i den södra ettan, där ligger man klart före de andra ettanserierna. Men vem är bäst? Här är min ranking!

1. Karlskrona – Magnus Sundquist

Har tillbringat stora delar av sin karriär i Danmark och Norge som tränare i deras högstaligor, men har även två säsonger som huvudtränare för Brynäs i SHL och ett antal framgångsrika säsonger med Tingsryd i allsvenskan. Kom in mitt under förra säsongen till Karlskrona när han ersatte Erik Karlsson, men det tog ett bra tag innan han fick spelet att lyfta. Men i grevens minut lyckades han ändå få till ett fungerande spel och han tog laget till playoff två till slut.

2. Kristianstad – Peter Johansson

Har en gedigen karriär både som assisterande och huvudtränare. Har tränat Rögle i både elitserien och allsvenskan och Modo i allsvenskan, men även i danska och norska högstaligan. Har lika ofta varit assisterande som huvudtränare, vilket är ovanligt. Senaste säsongerna har han varit assisterande till Mikael Gath i Kristianstad, men nu tar han alltså över huvudansvaret.

3. Krif – Mikael Tisell

Har mestadels hållit till på ettannivå, men har även varit assisterande i elitserien och huvudtränare i allsvenskan under sin långa karriär. Har haft stor framgång med sitt solida försvarsspel, se bara vilken skillnad det blev på Krif förra säsongen sedan han styrt upp det.

4. Troja – Jens Gustafsson

Har en brokig karriär i olika positioner. Men har en kort tid varit assisterande tränare i Frölunda, och han har varit huvudtränare i allsvenskan och Österrikiska ICEHL. Det var därifrån han kom innan Troja plockade upp honom, och hans första säsong i Troja blev kanske lite ojämn, men de var ändå bara tre poäng från allsvenskan till slut.  

5. Tyringe – Pelle Svensson

Har tränat lag allt ifrån trean till allsvenskan. Senaste två säsongerna i Tyringe så har man hamnat en bit ner i tabellerna, men ändå något över kanske än vad man hade lag för, så han har gjort ett bra jobb.

6. Vimmerby – Hampus Sylvegård

Klev in förra säsongen och gjorde sin första säsong som huvudtränare i Vimmerby. Det inleddes katastrofalt, där det tippade laget missade alletttan med stor marginal. Men han fortsatte tro på sitt spel, och i den svagare allettan vann de nästan allt och var sedan nära att slå ut Nybro i sista steget innan kvalserien.

Jens Berggard (tv) fick hoppa in som tränare efter att Fredrik Johansson lämnat sent inför säsongen som gick. Foto: Halland i fokus

7. Halmstad – Jens Berggard

Juniortränaren som fick kliva in som huvudtränare när Fredrik Johansson lämnade sent inför förra säsongen. Har lyckats väldigt bra som juniortränare, och det är många av spelarna i laget som har haft honom som tränare när de var juniorer. Fick Halmstad att slå hårdare än vad man kunde förvänta sig säsongen som gick med tanke på vilken strulig försäsong de hade.

8. Alvesta – Björn Karlsson

Gjorde sin första säsong som tränare säsongen som gick och gjorde stor succé direkt när han förde upp laget till ettan.

9. Mörrum – Richard Melkersson

Hade bara tränat lag i lägre serier innan han fick ta över Mörrum efter att Tomas Engman fått gå efter en smärtsam process. Där räddade han ändå kvar klubben i ettan till slut, vilket måste ses som en bedrift med tanke på all turbulens och flyktade spelare.

10. Borås – Fredrik Eriksson

Har enorma meriter som spelare, men som tränare är han helt ny. Men kommer säkert ha en hel del erfarenheter med sig in i nya jobbet.

Lämna ett svar