Vem är bästa tränaren i norr?

Ett par har stora meriter med bakgrund som huvudtränare i SHL, medan andra gör sin första säsong som tränare för seniorer. Det är minst sagt stor spridning på tränarerfarenheter i norra ettan, men vem är bäst? Här är min ranking!

1. Boden – Joakim Fagervall

Det är en minst sagt meriterad herre som intar Bodens bås denna säsong. Han har tränar tre olika lag på SHL-nivå och x antal säsonger i allsvenskan, där han bland annat utsågs till ”Coach of the year” 19/20.  Han har även vunnit Champions hockey league med Luleå. En väldigt tydlig ledare.

Meriterade Mikael Aaro hade en kanonsäsong med Piteå. Foto: Oliver Åström, Kalix

2. Piteå – Mikael Aaro

Har en rätt kort karriär men har ändå hunnit med att vara huvudtränare för Djurgården i SHL och assisterande tränare för Karlskrona i SHL. Förra säsongen tog han över Piteå och nådde stor framgång då laget gick hela vägen till kvalserien.

3. Strömsbro – Magnus Jansson

Har lyft Strömsbro undan för undan under sina säsonger i klubben. Första säsongen missade man alllettan men kom tvåa i vårettan. Andra nådde man allettan och kom åtta, och förra säsongen kom man sjua i allettan. Det med ett lag som egentligen kanske snarare varit mindre stjärnfyllt än tidigare, men där han gett lagen en stabilare och stabilare defensiv och det har gett framgång.

Jonas Lindströms burdusa hockey rönte framgång. Foto: Oliver Åström, Kalix

4. Sundsvall – Jonas Lindström

Har bara 1½ säsong som tränare, men har satt avtryck direkt i Sundsvall. Förra säsongen gav han laget en riktigt fysisk prägel som gav stor framgång och laget gick för första gången sedan återstarten till allettan där man kom fin sjua innan man åkte ut mot Kalmar i playoff 2.

5. Hudiksvall – Philip Algeman

Inledde sin unga tränarkarriär minst sagt darrigt när han spelade ur Hammarby ur ettan. Andra säsongen blev det tvåan och Viggbyholm men han lyfte inte heller dem. Därför var det kanske lite överraskande att han inför förra säsongen fick chansen i Nyköping, men där var han med och förde dem till sin första alletta sedan konkursen, och väl där kom de åtta tack vare en tät defensiv. Det gav honom lite överraskande plats som tränare i topplaget Hudiksvall. Beskrivs som en kommunikativ tränare som använder modern teknik.

6. Kiruna – Henrik Sahlin

Kommer från Nidaros hockey som han förde till serieseger i den norska andraligan. Innan Nidaros tränade han dock Köping och Ulricehamn med svaga resultat, så vi får se hur han lyckas när han nu är tillbaka i svensk hockey.

7. Örnsköldsvik – Per-Åge Skröder

Gjorde sin första tränarsäsong förra säsongen. Den måste ändå anses som med beröm godkänd då han löste vidare spel i ettan för ett på papperet väldigt svagt Örnsköldsvik.

Robert Bergdahl hade en bättre vår. Foto: Oliver Åström, Kalix

8. Kalix – Robert Bergdahl

Gjorde sin första säsong som a-lagstränare säsongen som gick, det gick väl sådär. Grundserien var ingen hit direkt med svajigt spel. Men det lyfte sedan bättre i vårettan,  där man kom tvåa innan man åkte ut i playoff ett mot Piteå.  

9. Clemensnäs – Kim Lundgren

Detta är hans första säsong som ansvarig för ett seniorlag, så svårt att avgöra var han står. Men har i alla fall varit assisterande i Lejon ett antal säsonger.

10. Vännäs – Peter Wallmark

Har tidigare endast tränat ungdomar, så det är svårt att avgöra var han står som tränare.

Lämna ett svar