Supporterintervjun – Halmstad

Vad vore lagen utan oss supportrar? Ingenting skulle jag vilja säga. Vi är de som ger spelarna motivation, vi är de som finansierar verksamheten och vi är de som blöder allra mest för laget i våra hjärtan. Varför då inte låta oss komma till tals? I en serie intervjuer så kommer supportrar från de olika ettanlagen få komma med sina tankar om laget, rivalitet och sina minnen. Freddie Siim är ordförande i Halmstad Hammers supporterklubb!

Kan du börja med att presentera dig för oss!  

– Jag heter Freddie Siim, bor i Halmstad med en dotter på 6 år och jobbar som målar lärare på Movant även detta i Halmstad. Är 30 år gammal.

Hur länge har du hållit på ditt lag och hur började det?

– Oj, jadu morfar har kollat sedan 1963, och sedan började jag 5 år gammal i hockeyskolan och sedan spelade jag tills jag vart 15 år. Hade uppehåll och spelade mest för skojs skull mellan 19-26 år men sen gick min hand sönder och då blev det supporterföreningen istället!

Freddie Sims profilbild.

Hur mycket hardcore är du?

– Jag gör mer eller mindre alla förberedelser (med god hjälp ofta) och sköter en del ekonomi, alla inköp. Fixar å trixar med resor, merch och så vidare. Missar kanske 5 matcher totalt, å då har jag barn varannan vecka, så bestäm själv!

Vilken är den roligaste resan du varit på?

– Kalmar 2021/22, när vi åkte dit med nästan 2 busslaster på fredagen. Förlorar, sover över ett gott gäng och sedan tar vi hem skiten på lördagen. Då vart det gåshud! Det var bra ös på läktaren och spelarna var så jäkla ödmjuka!

Vad är ditt bästa supporterminne?

– Det måste vara när Hammers gick upp i allsvenskan!

Vad gör ditt lag så speciellt?

– Jag har varit med sedan barnsben och när det är grindslanten varje år så känner man igen hypen i allsvenskan!

Vilka ser du som era stora rivaler och varför?

– Troja. Det har alltid varit lite oavtalad hets och hat mot varandra, även om jag som ordförande gärna sett att vi hetsat på match och kan vara vänner och ta en öl efteråt och prata om matchen.

Vad säger du om årets lagbygge?

– Det har gått segt, men det känns stabilt. Med tanke på det ekonomiska tycker jag ändå att förutsättningarna borde vara lägre i år. Men efter en kickoff med nya laget i helgen så tycker jag att de nästan är högre. Vilken jävla sammanhållning!!

Hur långt kommer ni att gå i år?

– Jag hoppas så långt som möjligt, men gissar på att vi tar en 3e plats i alla fall!

Vilka kommer slåss med er när det summeras?

– Kristianstad tror jag blir riktigt vassa, samt Borås är en svår nöt å knäcka!

Du är aktiv på hockeyettansupportrar, vad tycker du om gruppen?

– Den är bra, känns som en bra version av vad jag själv försöker skapa i Halmstad hammers fans på facebook!

Vad vill du se mer av på kmhockey.se?

– Vloggar under match och borta sändningar!

Lämna ett svar