Supporterintervjun – Borlänge

Vad vore lagen utan oss supportrar? Ingenting skulle jag vilja säga. Vi är de som ger spelarna motivation, vi är de som finansierar verksamheten och vi är de som blöder allra mest för laget i våra hjärtan. Varför då inte låta oss komma till tals? I en serie intervjuer så kommer supportrar från de olika ettanlagen få komma med sina tankar om laget, rivalitet och sina minnen. David Johansson pendlar en timme enkel resa varje hemmamatch för att följa sitt Borlänge.

Kan du börja med att presentera dig för oss! (Vem är du, vad jobbar du med osv)

– Jag heter David Johansson, bor och jobbar i Grängesberg.

Hur länge har du hållit på ditt lag och hur började det?

– Säsongen 2015-16 kom BHF från ingenstans och vann Allettan norra, vilket väckte ett sovande intresse för klubben i staden och publiksnittet gick från 300 till nästan 1000 personer i snitt under våren och ”Lapp på luckan” öppningsmatchen i kvalspelet till Allsvenskan (Seger 4-1 mot Västervik, som gick upp den säsongen). Efter den säsongen har jag varit laget troget.

David Johansson profilbild.

Hur mycket hardcore är du?

– Trots restid på ca 1 timme enkel resa till ishallen så är jag och mina barn på samtliga hemmamatcher och även någon bortamatch brukar det bli per säsong

Vilken är den roligaste resan du varit på?

– Det är svårt att välja en. Kanske när vi åkte med full buss till Huddinge på hockeyettanfinalen 2018, eller kanske någon resa i en minibuss med enbart taggade hardcoresupporters.

Vad är ditt bästa supporterminne?

– Utan tvekan när vi vann hockeyettanfinalen mot Huddinge

Vad gör ditt lag så speciellt?

– I år firar laget 30 år under namnet Borlänge HF, men har anor från 60-talet då det i Borlänge fanns inte mindre än tre klubbar i de två högsta divisionerna

Vilka ser du som era stora rivaler och varför?

– I år får vi äntligen spela derby igen mot Falu IF.

Vad säger du om årets lagbygge?

– Årets lag är mycket ungt. Jag hade gärna sett något mer rutin.

– Men samtidigt som flertalet klubbar runt om i Sverige har problem med ekonomin så känns det förståndigt att ha det lag som ekonomin tillåter.

Hur långt kommer ni att gå i år?

– Jag tror vi gör en liknande resa som senaste säsongen. Via långa vägen via vårettan kommer ungdomarna i laget spela ihop sig som ett lag och gå till playoff.

Vilka kommer slåss med er när det summeras?

– Det viktigaste är att vi vinner ”slaget om Runn” mot Falun

Du är aktiv på hockeyettansupportrar, vad tycker du om gruppen?

– Jag läser allt som skrivs i gruppen. Men jag är inte lika flitig att själv kommentera. Jag tycker gruppen fyller en viktig funktion där vi supportrar kan prata om det som är relevant för oss.

Vad vill du se mer av på kmhockey.se?

– Man uppskattar inte alltid det mar har så länge det finns. Du gör ett bra jobb som många av oss uppskattar och det blir väldigt tomt de gånger du tar ledigt.

Lämna ett svar