Här är spelarna guldkornen som fortfarande står utan kontrakt!

Det finns en hel del klubbar som fortfarande jagar den sista spetsen in på back- eller forwardssidan, ja det finns till och med en klubb (Kalix) som jagar målvakt. I detta inlägg tänkte jag lista de allra hetaste namnen bland ettans free agents. Tre målvakter, sex backar och sex forwards som skulle kunna förstärka alla lag. (OBS! Namn som inte är tillgängliga i praktiken är inte med.)

Målvakter

David Otter, Surahammar
Hade förhoppningar om en plats i allsvenskan, så tackade nej till en förlängning. Men något allsvenskt kontrakt blev det inte och nu står den starke burväktaren fortfarande utan klubb. Fick ändå chansen en match med Västerås i allsvenskan, så kapacitet finns.

Alexander Nilsson, Kalmar
När Kalmar flyttades upp så fick inte Alexander Nilsson plats i Kalmar allsvenska bygge. Tråkigt för en bra målvakt som verkligen var med och bidrog till att laget gick hela vägen.

Showmannen Aleksenteri Heiskanen. Foto: Oliver Åström, Kalix

Aleksenteri Heiskanen, Karlskrona
Inledde förra säsongen i Kiruna AIF innan de gick drog sig ur på grund av dålig ekonomi. Där han visade upp ett spektakulärt men också bra målvaktsspel. Fick sedan under våren chansen i Karlskrona, men nu har de gått annan väg vilket gör att han fortfarande står till marknadens förfogande.

Backar

Jonathan Apslund, Huddinge
En välväxt back som är helt ok med pucken med. Lite överraskande att han inte fick förlängt med Huddinge.

Niklas Dahlberg, Nybro
Niklas var en av spelarna som offrades när Nybro skulle förstärka inför allsvenskan. En allroundback av hög klass som säkert inte är gratis men värd varenda krona för de som har råd.

Johan Grönquist, Sundsvall
Fick överraskande inte förlängt med Sundsvall, vilket gör att han återigen måste byta klubb. Så hade det sett ut inför varje säsong. Men oavsett klubb så har han ändå levererat, senast blev det 16 poäng på 23 seriematcher.

Alexis Binner, Huddinge

En riktigt stark back som säsongen 19/20 spelade i allsvenskan utan att göra bort sig. Senaste säsongen blev det dock bara 12 matcher i Huddinge, med 10 poäng som facit. Är han skadefri och spelsugen så vore han en stor tillgång.

Rutin i överflöd! Foto: Oliver Åström, Kalix

Tommy Wargh, Piteå
Gjorde en kanonsäsong i Piteå men verkar nu vela med vad han vill. Men vill man ha en spelskicklig back med massor med rutin är han backen att gå till.

Joel Werner, Skövde
En stark tvåvägsback som lite förvånande inte verkar få förlängt med Skövde. Hade kanske en lite sämre säsong senast, men har hög kapacitet.

Forwards

Pontus Eklöf, Tranås
Han har länge jagat ett allsvenskt kontrakt, men ju längre tiden går utan att något offentliggörs, desto mer sannolikt att han inget får. Han kanske blir kvar i Tranås, men med rätt bud kanske också en ettanklubb kan bli aktuell för den snabbe och starke poänggöraren?

Poängstarke Markus Sirén! Foto: Oliver Åström, Kalix

Marcus Sirén, Sundsvall
Vann Sundsvalls interna poängliga och skulle vara en offensiv pjäs för alla lag med sitt spelsinne och rutin.

Sebastian Huczkowski, Kalix
Kalixforwarden är en av många spelare som lämnar Kalix. Har historiskt varit en rätt potent målgörare med sitt vassa skott.

Christopher Usov, Segeltorp
Underskattad spelare, stor, stark, bra fart och teknik. Är han flyttbar utanför 08-området tro?

Simon Rodling, Teg
Liten men otroligt snabb spelare, stark som en brottare. Gör en hel del poäng.

Johan Lindholm, Hudiksvall
Stark tvåvägsspelare, otroligt nyttig med sitt slit över hela isen. Ger sig aldrig

Lämna ett svar