Norra ettans förstamålvakter rankade!

Den norra ettan har också sin beskärda del av bra målvakter. Men vilken förstamålvakt är bäst? Här är min ranking!

Johannes Sundström, blott 21 år, stod för ett stort genombrott under säsongen. Foto: Oliver Åström, Kalix

1. Johannes Sundström, Piteå

Det är kanske en liten skräll för många att jag placerar Johannes Sundström i topp, en målvakt som inte ens inledde säsongen som förstavalet. Men Sundström klev verkligen fram när han väl fick chansen. Under allettan så noterades han för finfina 93,20 i räddningsprocent, bara Kidö hade högre, och det var han som ledde laget till en överraskande kvalserie tack vare ett fantastiskt målvaktsspel i kvalspelet.

2. Isak Johansson, Hudiksvall

Isak var ett litet oväntat målvaktsval när Hudiksvall plockade in en ny målvakt till allettan. De brukar gå på lite ”flashigare” namn. Men Isak gjorde ingen besviken under allettanspelet, och även om jhan sedan kanske hade en inte lika stark alletta, så visade han upp en hög lägstanivå och att han är en målvakt att lita på.

3. Hugo Haas, Boden

Kommer gå en kamp med Jacob Karlsson som jag tror den spektakuläre Hugo Haas kommer avgår med segern i. 21-åringe tjecken verkar ha haft Dominik Hasek som idol då han har lite samma stil. Han går ut mycket aggressivt mot skytten, och kan sedan slänga sig handlöst i sidled ifall han blir överspelad. Det gör att han kan se lite fladdrig ut, inte alls skolad så skolad som många målvakter är idag, men han räddar ju puckarna, och det är huvudsaken.

4. Victor Eriksson, Strömsbro

Strömsbro gjorde en stark säsong, och mycket kan faktiskt tillskrivas Victor Eriksson som gjorde en kanonsäsong. Han delade målvaktsansvar med Oskar Spinnars Nordin, men hade klart starkare stats både vad gäller räddningsprocent och segerprocent. Skolad av Borlänges skicklige målvaktstränare Kjell Snibb, som fått utvecklat många starka målvakter.

Anton Hjalmarsson gjorde en bra säsong i Kalixtröjan. Foto: Oliver Åström, Kalix

5. Anton Hjalmarsson, Kalix

Kalix hade en rätt svag säsong efter sina mått mätt, men man kan inte skylla det på målvakten Anton Hjalmarsson. Han var som vanligt stabil och med en hög lägstanivå, men högstanivån kanske inte är lika hög som några av de andra på listan. I nuläget är han ensam på målvaktssidan i Kalix, har han SÅ stort förtroende?!

Viktor Rönnqvist var förstekeeper i Sundsvall säsongen som gick. Foto: Oliver Åström, Kalix

6. Viktor Rönnkvist, Sundsvall

Fick stå merparten av matcherna i Sundsvall säsongen som gick, och gjorde det ok utan att glänsa direkt, och i slutspelet sedan så var det Christof von Burg som fick stå nästan allt.

7. Dennis Westergård, Vännäs

Dennis hade den otacksamma rollen att stå i ett Vännäs som inte hade utespelarna som kunde ge den bästa hjälpen. Därför så var hans 90,97 i räddningsprocent under grundserien riktigt bra, faktiskt femte bäst av alla, och även om det sjönk i vårettan så gjorde han en klart godkäns insats.  

8. Felikx Olsson, Örnsköldsvik

Felikx Olsson agerade andraslips i Vännäs säsongen som gick och hade samma svaga understöd. Men också han kom undan med anständiga siffror, knappa 90%, och gjorde vad han kunde för att hjälpa laget att vinna matcher.

9. Ludvig Christoffersson, Kiruna

Hade en ok grundserie, men i allettan så gick det inte alls som han och laget tänkt sig. Släppte några rätt billiga mål och fick lägst räddningsprocent av alla. Han är säkert revanschfylld till kommande säsong.

10. William Wikström, Clemensnäs

William har några säsonger i ettan med Lejon, men har då inte haft någon större framgång. Förra säsongen agerade han backup, och hade en rätt svag räddningsprocent i ett vinnande lag. Nej detta kommer bli en utmaning för William!

Lämna ett svar