Supporterintervjun – Hudiksvall

Vad vore lagen utan oss supportrar? Ingenting skulle jag vilja säga. Vi är de som ger spelarna motivation, vi är de som finansierar verksamheten och vi är de som blöder allra mest för laget i våra hjärtan. Varför då inte låta oss komma till tals? I en serie intervjuer så kommer supportrar från de olika ettanlagen få komma med sina tankar om laget, rivalitet och sina minnen. Didrik Bodin är Hudiksvallsupportern som spelar punk och följer hockeyn i ”Kyrkan” troget. Han berättar om rivaler, laget och hur roligt det är med många fanatiker på en och samma plats.

Kan du börja med att presentera dig för oss! (Vem är du, vad jobbar du med osv)

– Hej! Jag heter Didrik och när jag inte sitter på långbänken i ”Kyrkan” och gormar så jobbar jag som stödassistent på ett LSS-boende, och spelar bas i ett punkband.

Hur länge har du hållit på ditt lag och hur började det?

– Jag fick upp ögonen för HHC när de tog sig tillbaka upp i division 1 säsongen 06-07, då var jag 11 år gammal. Hjältar som busen Yngve Gustafsson, toppmålisen från allsvenskan Tobias Bössfall och guldcoachen Sune Bergman är några man minns än idag!

Didrik Bodins profilbild.

Hur mycket hardcore är du?

– 7/10 kanske? Jag hänger med varje säsong och håller mig så uppdaterad som jag orkar, men det finns de som är värre än mig.

Vilken är den roligaste resan du varit på?

– Jag har faktiskt bara varit på en bortaresa, det var playoff 3 match 2 mot Östersund, då fick vi däng med 5-2 eller något sånt där. Det var en jobbig match att se på, men kul ändå med en resa med likasinnade och dessutom då se sig om i ”Öikans” fina arena.

Vad är ditt bästa supporterminne?

– Det finns ett gäng, men när vi tog emot Nybro hemma i en playoff-match för ett par år sedan var speciellt. Vi låg under med tre mål med fem minuter kvar, lyckades kvittera och vann i sudden. Jag tror vi slog ut dem med det faktiskt. Det var så grymt skönt att knäppa alla experter och södersupportrar på näsan!

Vad gör ditt lag så speciellt?

– Hudik Hockey har inte några fornstora dagar att stoltsera med, och har en bra bit kvar kulturmässigt till ett gäng andra lag i ligan, men intresset i staden växer lite för varje år och vi har varit väldigt nära att ta klivet upp i några år nu. Det känns som en förening med framtiden för sig, och det är kul att hänga med på det!

Vilka ser du som era stora rivaler och varför?

– Hetaste känslorna har uppstått i mötena med Östersund, även om de spelar i allsvenskan nu. Vi har spelat i samma serie mot dem längre bak, och bytt en lång rad spelare med varandra under tiden jag hängt med. Det har alltid blivit tighta, heta matcher mot dem. När de gick upp så var deras supportrar minst lika förtjusta över att det inte var Hudik som gick upp kändes det som. Annars börjar en rivalitet med Boden växa fram känns det som – de är ju kontroversiella, och toppkonkurrent i norra ettan där vi spelar nu.

Vad säger du om årets lagbygge?

– Det känns bra! Några riktigt spännande nyförvärv. Umegård till exempel kan bli hur bra som helst om vi har tur. Feuk och Torstensson känns också spännande. Samtidigt har vi fått behålla till exempel Eckmyhl, Jansson och Wiberg. Jag tror att vi kommer vara bättre den här säsongen än förra.

Hur långt kommer ni att gå i år?

– Jag hoppas att det bär hela vägen upp till allsvenskan, men då krävs det verkligen att stjärnorna står rätt. Kvalserien känns åtminstone realistiskt!

Vilka kommer slåss med er när det summeras?

– Det finns ett gäng. Väsby, Karlskrona och Kristianstad för att nämna några. Mariestad kan nog också ta sig till kvalet i år.

Du är aktiv på hockeyettansupportrar, vad tycker du om gruppen?

– Helt otroligt kul att så många fanatiker är samlade på en och samma plats! Det blev ännu roligare att följa ligan när jag hittade in i gruppen för några år sedan. Jag kan dock tycka att pajkastningen mellan vissa supportrar blir på väldigt låg nivå ibland, men så är det med supportrar överallt antar jag.

Vad vill du se mer av på kmhockey.se?

– Mer om Hudik, givetvis! Annars tycker jag du gör ett fantastiskt jobb, Krister. Det märks att du brinner för Boisen och Hockeyettan, inte minst på din aldrig sinande fantasi när det kommer till vad nästa artikel ska handla om.

Lämna ett svar