Supporterintervjun – Väsby

Vad vore lagen utan oss supportrar? Ingenting skulle jag vilja säga. Vi är de som ger spelarna motivation, vi är de som finansierar verksamheten och vi är de som blöder allra mest för laget i våra hjärtan. Varför då inte låta oss komma till tals? I en serie intervjuer så kommer supportrar från de olika ettanlagen få komma med sina tankar om laget, rivalitet och sina minnen. Idag så är det återuppståndna Väsbys Wildhogs nya ordförande Peter Larsson som ger oss en återblick till säsongen 86/87 och som även passar på att hylla sin sportchef.

Kan du börja med att presentera dig för oss! (Vem är du, vad jobbar du med osv)

– Jag heter Peter Larsson, är 45 år. Är Ordförande i Väsby Wildhogs, återuppstått från 2007.Jag jobbar inom transportsektorn som lastbilschaufför, bud och distribution.

Hur länge har du hållit på ditt lag och hur började det?

Jag har hållit på Väsby ända sedan födseln på Löwenströmska. Fast vaknade till när det gällde hockeyn vid ca 10 års åldern när det ekade i hockeysverige om Vilda Väsbys upptåg genom seriesystemet, 86/87, då även ”vilda Väsby ” fick sitt namn. Då jävlar ekade det i dåvarande nybyggda hockeyhallen med 3500 personer. Vi åkte ur med dunder och brak, men där vaknade iallafall intresset.

Peter Larssons profilbild.

Hur mycket hardcore är du?

Väsby Wildhogs har ju dragits igång igen. En förening med eldsjälar och energi. Blev vald som ordförande och vi kommer att göra allt för Brödernas Väsby hockey. Kompromisslös och obeveklig. Inbiten in i märgen. Men välkomnar alla. Ser 90 % av alla Väsbys matcher.

Vilken är den roligaste resan du varit på?

Oj oj, vilka resor genom åren! Allt från fortkörningsböter på väg till Östersund till att bli bjuden på efterfest i Borås efter att först blivit ”fientligt” mottagen. Poliseskort ut ur Norrköpings Vita hästen. Borlänge, Örebro. Just den roligaste resan går inte att peka ut. Jag hoppas att den kommer denna säsong.

Vad är ditt bästa supporterminne?

1988 då jag öppnade dörren in i Vilundahallen där över 3500 personer hejade på Vilda Väsby när de spelade i dåvarande Elitserien. Där började supporterhjärtat klappa!

Vad gör ditt lag så speciellt?

Vilda Väsby Är speciellt, har alltid varit. Född och uppvuxen i Väsby. Så valet varför är givet.

Vilka ser du som era stora rivaler och varför?

Pendeltågs serien. Wings och Vallentuna avskyr vi att förlora mot men älskar att möta dem. Alla älskar väl derbyn?

Vad säger du om årets lagbygge?

Wow! Ett otroligt tungt och erfaret lag i år. Våran sportchef Tom har fingertoppskänsla. Så här långt finns det bara ett ord: Wow! Längtar tills första träningsmatchen.

Hur långt kommer ni att gå i år?

Till kvalserien. Topp tre!

Vilka kommer slåss med er när det summeras?

Väsby kommer att vara med I en kvalserie! De andra fem låter jag vara osagt, men hockeyettan är mer intressant än på mycket länge.

Du är aktiv på hockeyettansupportrar, vad tycker du om gruppen?

Lite attityd och käbbel i inläggen är bra. Men hån och hat behöver städas bort. Då tror jag att fler från alla serier i hockeyettan vill vara med och diskutera.

Vad vill du se mer av på kmhockey.se?

Sidan tycker jag är väldigt allätande. Ger och tar från hela hockeysverige. Fortsätt så! 

Lämna ett svar