Powerrank: Ettans tio bästa lag just nu!

För en dryg månad sedan så gjorde ja en första powerrank där flera av storlagen hamnade på en blygsam placering. Nu har de dock fått in både numerär och spets, och därmed så klättrar de rejält på dagens lista. Men Kalmar har också lämnat ettan, och därmed så finns det också plats för en spännande nykomling!

1. (1) Väsby

Väsby har nu byggt färdigt sitt lag, och det ser minst sagt ramstarkt ut. Backsidan är tillsammans med Trojas ettans bästa, där man fått behålla sin starka stomme från förra säsongen och sedan kryddat den med lovande Ludvig Georgsson, Nybrobacken Sebastian Walfridsson och klassbacken Linus Rotbakken som grädde på moset. Det finns kraft, rörlighet och spelsinne. Offensivt ser det också mångsidigt och kompetent ut. Det finns starka målskyttar i Henrik Rommel och Joni Nikko, framspelare i Tobias Liljendahl, Adam Falk och Nicklas Nousiainen, hårt jobbande attitydspelare i mångsidige Christian Hägg, Erik Aterius och Filip Rydström och nyttig rutin i Fredrik Forsberg och Dick Axelsson. Målvaktssidan är inte pjåkig den heller, även om den kanske inte är ettans starkaste.

+ Att man är kompletta och spetsiga, med ettan vassaste och bredaste forwardsida, högklassig backsida och bra målvaktssida.

– Målvakterna är bra, men inte bäst.

Karlskrona tar ett stor kliv uppåt på listan! Foto: Halland i fokus!

2. (10) Karlskrona

Det tog ett tag, men nu har Karlskronas sportchef Mikael Sundlöv en så gott som full trupp, och då ser den riktigt stark ut. Målvaktssidan med Viktor Kokman och Carl Malmkvist är bland de bättre i ettan och backsidan ser förstärkt ut defensivt jämfört med förra säsongen sedan Marcus Björk och Hugo Wendt anslutit. Offensivt är både vasst och brett, med fina nyförvärv i tvillingarna Fridén och starke centern Viktor Crus Rydberg, vilken gör att man kommer kunna ställa fyra vassa enheter på benen, och man saknar ännu en spetsforward in. Dessutom får tränaren Magnus Sundquist träna laget från start.

+ Målvaktssidan och forwardssidan tillhör ettans allra vassaste.

– Har haft en vana att underprestera sedan man ramlade ner i ettan.

3. (8) Hudiksvall

Hudiksvall har lassat in riktiga klasspelare sedan senaste genomgången. Dels har man förlängt med sina vassare forwards, dels har man kompletterat såväl backsidan som forwardssidan med ytterligare spets. Lucas Feuk och Karl Umegård är spets framåt, Lucas Torstensson, Alex Brännstam och Philip Eriksén tillför offensiv och defensiv kvalitet på backsidan.  

+ Forwardssidan är vass med bra rollspelare, backsidan har en tydligare rollfördelning.

– Saknar ännu ett par backar och målvaktssidan är bra men inte toppklass.

Mariestad tappar en placering Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

4. (3) Mariestad

Mariestad var tidigt klara med truppen och det är en klart vässad trupp tränaren Ronny Helander har till sitt förfogande. Han gjorde stor succé efter sitt tillträde mitt under säsongen och kan nu sätta sitt nya spelsystem redan från start. På plussidan kan vi hitta ettans kanske vassaste målvakt Tobias Sandberg, samt tre vassa spetsar offensivt i Joel Thulin, Vincent Reimer och Johannes Jämsén. Dessutom spelskicklige backen Andreas Thelander. På backsidan kommer dock enda riktiga minusposten i backen Jesper Broeng.

+ Målvaktssidan är kanske ettans vassaste, och förfogar dessutom över en riktigt stark forwardssida.

– Backsidan är bra, men inte toppklass.

5. (5) Troja

Troja har dragit ner på spelarbudgeten men det hindrar dem inte från att ha en av ettans allra vassaste trupper. Backsidan är fortsatt kanske ettans starkaste, medan forwardssidan är lite ung men nu har man fått in nyttig spets och rutin i Mattias Persson vilket behövdes för att utmana ordentligt. Målvaktssidan med talangen Jesper Eliasson känns lite osäker, men med den starka backsidan ska det nog gå bra.

+ Backsidan är kanske ettans allra bästa.

– Lite ungt och oprövat i jämförelse med tidigare säsonger och andra topplag.

6. (4) Visby

Visby har gjort en stark silly season där man behållit flera av sina spetsar och dessutom gjort kloka värvningar i Anton Johansson (spets!), Karl Påhlsson och Melker Iversen. Dessutom spelare med genombrottspotential i Nils Bolin och Lucas Jidenius. Visby har kvalseriepotential i laget!

+ Filip Lindblad är en av ettans bästa målvakter och forwardssidan ser både spetsig och bred ut.

– Backsidan är en klar akkilleshäl ännu, där måste någon spets in.

7. (6) Vimmerby

Har fått behålla allt man ville behålla och har kompletterat det med Martin Pärna, Elias Lindgren och Carl Sjöberg. Backsidan ser riktigt stark ut, det kommer vara något för Hampus Sylvegård att bygga laget runt, och även forwardssidan och målvaktssidan skäms inte för sig.

+ Backsidan och spelet som Hampus Sylvegård fick till under slutspelet.

– Saknar kanske den där yppersta spetsen.

Boden klättrar två placeringar. Foto: Oliver Åström, Kalix

8. (10) Boden

Nya tränaren Joakim Fagervall är givetvis ett lyft för laget medan Isak Pantzare lyfter backsidan ett stort snäpp. Förlängningarna med tvillingarna Wahlgren satt givetvis också bra. Men saknar ännu de stora namnen offensivt för att vara att räkna med på allvar.

+ Nya tränaren Joakim Fagervall har rutin och kunnande i överflöd.

– Saknar den riktiga spetsen offensivt, även målvaktssidan är inte top notch.

9. (7) Borås

Topptrion Konstantin Barulin samt Henrik och Anders Eriksson är kvar och kommer betyda mycket för laget. Men Borås har en helt annan bredd i år och kommer inte stå och falla med att de presterar. Filip Bratt, Emil Rangedahl, David Rosander, Leo Böris, Robin Höglund och Oskar Håkansson tillhör kanske inte toppen på ettan, men är ett klart lyft jämfört med spelarna från tidigare upplaga. Borås blir därmed såväl bredare som spetsigare.

+ Spetsen i de tre stjärnlirarna, samt bättre bredd.

– Spetsen på backsidan kanske saknas, och saknar kanske riktigt naturliga målskyttar?

Skövde tar sig in på listan. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

10. (ny) Skövde

Skövde är ny på listan, och man har sitt bästa lagbygge på många, många år. Två kompetenta målvakter i Carl Hjälm och Felix Tengvall, en rätt bra backsida med Adam Thilander i spetsen, och en bred och bra forwardssida med hela 15 forwards av god klass, med bland annat bra värvningar i Gustav Lindberg, Jesper Andersson och Elias Andersson. Det gör att de tar platsen före ett mer inkomplett Kristianstad.

+ Målvaktssidan och forwardssidan är både bredare och vassare jämfört med tidigare säsonger.

– Backsidan är som vanligt akkilleshälen. Det ska dock in någon mer spets där är tänkt, det behövs.

Lämna ett svar