Sportchefsintervjun – Karlskrona

Efter några dagars uppehåll så fortsätter vi nu intervjuserien med sportchefer i ettanlagen. Först ut i nytaget är Karlskronas sportchef Mikael Sundlöf, som ville svara på frågorna via mail. Då det tog ett tag att svara på frågorna, så blev några av dem lite inaktuella, men här är i alla fall svaren.

Du har varit sportchef i SHL och allsvenskan, vad säger du om klassen på ettan?

– Hockeyettan håller en hög lägsta nivå. Att topparna funnits det vet jag sen innan. Vi utbildar otroligt många duktiga hockeyspelare idag på våra NIU gymnasium framför allt, som gör att det trattar ner vältränade och välutbildade spelare till hockeyettan för att sen ta vägen uppåt i systemet, det gör att nivån ser ut som den gör.

Karlskrona har hallen, publiken, staden och omsättningen för att spela högre upp, varför är det ändå så svårt att gå upp?

– Vi ska komma ihåg att KHK ”bara” har varit i hockeyettan i tre säsonger efter att i stort sett fått börja om från noll. Det är en bra serie som gör att det inte bara är att springa igenom denna serie, det är bara att se hur lång tid det tagit för andra lag att ta sig till hockeyallsvenskan. Dom två sista årens kvalserie vittnar ju också om att det är oerhört jämt i hockeyettan.

Vad talar för att det lyckas bättre i år?

– Att vi får behålla en stomme (tränare/spelare) från förra säsongen och att vi kompletterat/spetsat det med bra spelare.

Du har endast släppt 15 spelare så här långt. Varför dröjer det?

– Nu när jag svarar så är hela truppen släppt😊

Vi ska gå igenom lagbygget, och vi börjar med målvaktssidan där ni förlängt med Viktor Kokman och som backup har ni plockat in Carl Malmkvist. Hur tycker du er målvaktssida står sig?

– Målvaktssidan står sig mycket bra. En välmeriterad/rutinerad mv i Viktor Kokman och en yngre mv i Carl Malmqvist som kommer ge oss en hel del och som kommer lära en hel del av Kokman och Johannes Jönsson vår nya mv tränare.

Jesper Solomon Frisell har förlängt med Karlskrona. Foto: Halland i fokus

På backsidan så finns just nu fyra man: Martin Fransson, Christoffer Lynch, Vilde Persson och Hugo Wendt, varav Hugo är ny. Vad hoppas du få ut av dessa fyra?

– Backsidan är nu fylld och vi har fått in Marcus Björk som är bra skolad och kommer hjälpa oss både på isen och utanför. Hugo Wendt är en ung kille som redan visat att han kan spela på en hög nivå i hockeyettan. Annars är det killar som är kvar sedan förra säsongen och som kommer ta ytterligare kliv i år.

Offensivt så släpper ni spelare som Johannes Nilsson, Daniel Andersson och Todd Winder. Var det på deras eller erat initiativ?

– Det var både och.

På plussidan så återfinner vi så här långt bröderna Tom och Martin Fridén. Vad ser du för kvaliteter där?

 – Yngre killar som är otroligt drivna och har visat att dom tillsammans med John Henrion är ett offensivt hot i hockeyettan.

Filip Cruseman kommer vara viktig för laget också i vinter. Foto: Halland i fokus

Ni har också förlängt med meriterade spelare som Alexander Bergström, Filip Cruseman och John Henrion. Vad betyder de för laget?

– Som jag skrivit innan så är kontinuitet en viktig del och att få ha dessa 3 hos oss över tid betyder oerhört mycket, både på isen och på sidan om.

Du initierade själv ett rykte att Joachim Rohdin kommer vara ett av nyförvärven som ska in. Hur mycket substans ligger det i detta?

– Jag har bara sagt att man för drömma och drömmer om Jocke gör jag och hela KHK😊

Vad ska ni ha in ytterligare?

– För nu är vi klara men man vet aldrig vad som händer längre fram, vi har fortsatt vår insamling till Fansens lirare igång och jag hoppas att det ska hjälpa oss att ytterligare få in någon spelare under resans gång.

Vad är er målsättning med säsongen?

– KHK:s målsättning är och ska alltid vara att spela så långt det bara går varje säsong, nu har vi inte varit där än i hockeyettan men nu ska det ske😊

Vilka lag tror du når allettan från den södra ettan och varför?

– Vi, Troja, Kristianstad, Halmstad och Borås.

Det är en tuff serie och jag måste få till 5 lag, det kommer bli oerhört jämt under hösten.

Vilka lag tror du är med och slåss om den allsvenska platsen fram i vår och varför?

– Väsby, Hudiksvall, Karlskrona, Kristianstad, Mariestad och Boden.

Det kan vara det svåraste att tippa i Hockeysverige, kort och gott bra lag.

Till sist: Hur ser du på licenshärvan?

– Att det är oerhört tråkigt och att det tyvärr skadar ishockeyn.

Lämna ett svar