Topplag, nykomlingar och annat sillysnack!

Kristianstads lagbygge går från styrka till styrka! Idag tillkännagav man att Wictor Ragnewall värvas in ifrån Troja, en värvning som jag ändå blev lite förvånad över då ”Ragge” inte sades vara flyttbar. Att pendla 11 mil enkel resa varje dag är inte görbart, om man inte blir heltidsproffs givetvis. Är det det som Kristianstad erbjudit så är det givetvis ett styrkebesked, och i Ragnewall så har de fått in riktig spets på den viktigaste positionen av dem alla.

Men det är inte det enda vassa namnet in senaste veckan. Kevin Wennström, Ludvig Elvenes, Isak Renemark och Linus Pettersson har alla förlängt med klubben trots degraderingen, och det är givetvis spelare som kommer tillföra spets och dessutom viktig kontinuitet i laget. Man har även värvat in Anton Davidsson från Växjös J20, den back som hamnade högst av alla ettanvärvningar på backsidan från J20 Nationell. Dessutom ryktas det att före detta Halmstadsbacken Filip Persson är på väg in och att Pontus Netterberg är aktuell för en förlängning. Redan nu, med bara sju spelare i truppen, så kan vi konstatera att Kristianstad är ett lag för den absoluta toppen i den södra ettan.

 ***

Apropå favoritskap i den södra ettan. Även Karlskrona gör sitt bästa för att räknas dit. Igår landade man en riktigt tung värvning i Victor Crus Rydberg, Kalmarcentern som varit deras viktigaste offensiva spelare under flera år. I Karlskrona så är han tänkt som navet mellan Alexander Bergström och Filip Cruseman, man hoppas att han ska få fart på duon som kanske inte hade den säsong man hoppats på. ”Berget” vann visserligen interna poängligan, men det bör finnas ännu mer att få ut där.

Det var inte bara Crus som offentliggjordes av KHK igår. Även förlängningen av Gustav Berglund måste ses som riktigt bra, och i förrgår offentliggjordes värvningen av Markus Björk. Nu har laget en backsida med både offensiv och defensiv spets, med rutin och kraft, en backsida värdig en allsvensk aspirant. Och med en forwardssida som kan ha en tredjekedja som består av bröderna Fridén och John Henrion så förstår man att det finns såväl bredd som spets. Speciellt som man även förlängt med Linus Lööf, som gick i spetsen för deras nyttiga fjärdekedja, Nej KHK och Kristianstad kommer gå en mäktig kamp i toppen av tabellen som det ser ut.

***

Ett tredje söderlag vill också blanda sig i toppstriden, nämligen Troja. Igår fick de en riktigt tung signatur, då Mattias ”Fete” Persson skrev på. Mattias har bland annat ett par säsonger i SHL men kommer senast från danska högstaligan där han snittat runt en poäng per match. Givetvis en riktigt vass värvning, och framför allt tillför han spets och rutin till Trojas lilla akkilleshäl, forwardssidan.  

***

De fick platsen sent, men Vännäs har börjat plocka in spelare på löpande band. Just nu har man åtta spelare klara, där Marwin Wedenmo, Filip Bergsdorf och Ludvig Nilsson är de vassaste. Men en bra start tycker jag ändå, och de kommer nog bli vassare än säsongen som gick.

***

Nykomlingarna börjar se mer och mer intressanta ut. Clemensnäs förstärker med Kalixforwarden Johan Warg. Alvesta å sin sida får in en riktigt vass back i William Wennström, och helt plötsligt börjar deras backsida se rätt intressant ut. Falun gick ut med en fyrling nyförvärv, men kanske inte de som kommer tillhöra toppen i hierarkin. Det är egentligen bara Mjölby som inte offentliggjort någon av sina fyra spetsvärvningar ännu.

***

Det har även hänt en hel del annat på sillyfronten i ettan senaste veckan. Här är de intressantaste:

Tobias Björklund lämnar allsvenska Tingsryd för spel i Forshaga. En grym värvning av västlaget, där får man en ledande back som kommer betyda massor för laget. Å andra sidan tappar man sin bästa målskytt från säsongen som gick, William Johannesson.

Kiruna fick förlängt med Matias Mustonen tack vare en supporterinsamling. Trots lockrop från utlandet så blir han kvar och poängligavinnare kommer givetvis vara grymt viktig för Kiruna. Nu lever hoppet om allettan i allra högsta grad.

Surahammar får in en backförstärkning i form av Karl Markström. Han kommer från spel i den norska högstaligan och kommer tillföra spets till Surahammar. Kan man dessutom få förlängt med backgiganten David Lidström så kan nog Sura slåss om en plats i allettan.

Skövde förlänger med poängstarke Emil Smedberg och plockar dessutom in backen William Johansson från Lidköping. Det understryker bara intrycket av att Skövde blir att räkna med i år, missar de slutspel med detta laget så kan de lika gärna ge upp.

Halmstad plockar in William Gustavsson från Troja. Han fick tidigt chansen i Troja, men även om han gjorde det helt ok, så blev han passerad av andra juniorer i turlistan senare delen av säsongen. Kan Halmstad få bra utveckling på honom i vinter så kan det vara en spännande värvning.

Linden lånar in två Kalmarspelare: William Westlund och Viktor Fridolfsson. Två lovande spelare som inte fick plats när Kalmar spetsade sitt lag inför den allsvenska säsongen. Det ska bli spännande att se vad de kan få uträttat i lite större roller.

Lämna ett svar