Supporterintervjun – Nyköping

Vad vore lagen utan oss supportrar? Ingenting skulle jag vilja säga. Vi är de som ger spelarna motivation, vi är de som finansierar verksamheten och vi är de som blöder allra mest för laget i våra hjärtan. Varför då inte låta oss komma till tals? I en serie intervjuer så kommer supportrar från de olika ettanlagen få komma med sina tankar om laget, rivalitet och sina minnen. Ni har säkert sett hans filmade inslag i facebookgruppen Hockeyettansupportrar, där Chris Engren ger oss intervjuer med Nyköpingspelare.

Kan du börja med att presentera dig för oss! (Vem är du, vad jobbar du med osv)

Hej Chris heter jag och håller på Nyköpings SK och jobbar med Erngren Media.

Hur länge har du hållit på ditt lag och hur började det?

Jag har hållit på Nyköpings SK sedan säsongen 14/15. Det var ju att Nyköping HK hade gått i konkurs. Jag fick ju en som spelade i Gripen som lärare som heter Markus Andersson, vi satt och pratade mycket om nya laget, det är från den vägen som jag har följt Gripen Hockey till Nyköpings SK.

Chris Erngren.

Hur mycket hardcore är du?

Jag kollar ju på varje match hemma, men kollar även många bortamatcher på hemmaplan. Jag följer även deras värvningar och hjälper dessutom till med att filma matcher åt dem.

Vilken är den roligaste resan du varit på?

Man kan välja säga dom roligaste skulle jag väl ändå säga Hammarby-Gripen på hovet. Det vara en väldigt maxad inramning på matchen, men även runt allt med den. Tyvärr blev det förlust med 2-1, men det vara en spännande match.

Vad är ditt bästa supporterminne?

Resan från div 4 till div 1 på 3 år är mitt bästa minne från Nyköping, det var en väldigt kul resa, att se hur bra det gick för Nyköping.

Vad gör ditt lag så speciellt?

Det har väl med att mitt lag är speciellt för mig för jag bor ju i Nyköping. Jag har väldigt bra kontakt med dom som jobbar med förening, men även med spelarna som spelar i Nyköping och de som har lämnat, som Alexander Molldén, Simon Rodling och även nu Sören Dietz-Larsen.

Vilka ser du som era stora rivaler och varför?

Man kan ju inte säga något annat än Eskilstuna Lindén. Vi är från samma landskap och det råder stor rivalitet mellan oss, men det är också stor rivalitet med Visby/Roma.

Vad säger du om årets lagbygge?

Året Nyköpings Sk 23/24 så tycker att man har fått in ett väldigt bra lag känns det som. Jag tror vi kan utmana om en väldigt bra placering med värvningar som Daniel Fahlström, Pontus Karlsson och Joel Myrberg Andersson. Jag ser ett lag med mycket potential.

Hur långt kommer ni att gå i år?

Man kan ju aldrig veta, men jag tror vi kan nå slutspel. Sen kan man ju aldrig säga så här tidigt innan första seriematchen är spelad, men som sagt, jag tror det kommer bli en bra säsong.

Vilka kommer slåss med er när det summeras?

Jag tror ju att topp 5 kommer bestå av: 1. Väsby 2. Visby 3. Huddinge 4. Nyköping och 5. Hanviken. Jag tror mycket på att det kommer att vara väldigt jämnt i den östra serien, så jag tror vi kommer få se vilka lag som kommer vara med och slå i den övre sidan.

Du är aktiv på hockeyettansupportrar, vad tycker du om gruppen?

Jag tycker att gruppen är väldigt bra, där man får veta lite om vad folk tycker om sina lag, men man kan även diskutera med folk. Det blir inte på något sätt att folk ska hata på varandra eller gå till personangrepp. Så man kan säga det är en bra grupp, med bra folk.

Vad vill du se mer av på kmhockey.se?

KMhockey.se är väldigt bra sida där man får vet väldigt mycket saker, men även värvningar som kommer till olika lag. Det är även kul kunna att läsa om mycket roliga saker, jag tycker sidan ska ha väldigt mycket cred, men även Krister Holm som lägger ner jättemycket tid och kraft på sitt arbete.

Lämna ett svar