Nuläget i klubbarna – del 10

På grund av en miss från min sida så la jag upp detta som en egen sida istället för som en nyhet. Den har alltså legat som en egen flik. Nu lägger jag den rätt, som en nyhet, den är dock något inaktuell.

Sista delen ut i min beskrivning av nuläget i trupperna. Och jag har väntat så länge det går med att gå igenom Kristianstads och Vännäs trupper, men nu gick det inte längre. Utöver dessa två så återfinner vi östra topplaget Tyresö/Hanviken, samt nykomlingen Mjölby i sammanställningen

Kristianstad

Kristianstads trupp är lite svår att utvärdera riktigt då man bara har två namn signade. Dels den gamle kaptenen Dennis Svensson, dels dagens signatur av Kevin Wennström. Det är givetvis två riktigt bra signaturer, två spelare som kommer tillföra spets i ettan och vara pjäser att bygga laget runt. Det är också viktigt att få behålla tränarparet Peter Johansson och Nick Sörensen. Men för att uttala mig mer om lagbygget så behöver fler pjäser komma på plats.

Tyresö/Hanviken

Tyresö/Hanviken är klara med sitt lagbygge, möjligen kan backen Oscar Lundin ansluta om han inte får kontrakt efter sin try out hos Djurgården.

På målvaktssidan stannar såväl Carl Lidö som Viktor Lundahl, ett bra målvaktspar där båda kan vinna matcher på egen hand.

Backsidan är lagets starkaste lagdel. Man tappade sent under föregående säsong Edvin Hammarlund till Djurgården och eventuellt går även Oscar Lundin dit, medan Emil Georgsson lämnat för Väsby. Men ersättarna skäms inte för sig. Erik Palm var Visby bästa back och lagkapten, Filip Pilö och Alexander Andersson är två spelskickliga backar. Adderar man till det Pelle Carlsson, Ivar Sjölund och Ludvig Almgren som blir kvar, så har man en väldigt stark backsida med ettanmått mätt.

På forwardssidan blir man av med hela sin förstakedja: Joel Thulin (Mariestad), Mattias Sundberg (slutar) och Fredrik Schlyter (Djurgården). Det är givetvis tapp som svider, och ersättarna är inte lika etablerade. Dock finns det potential i trion Isac Dahlin (Nyköping), Sebastian Frantz och Tim Kämpeberg (båda Huddinge). Eric Eljas kanske också kan blomma i en starkare miljö. Men totalt sett så måste ändå konstateras att den offensiva styrkan är nedsatt. Men inte mer än att Tyresö/Hanviken är ett givet allettanlag också i år.

Mjölby

Mjölby har inte plockat in spelare sedan de blev klara för ettan, så i nuläget är det en trupp för tvåan. Men det saknas ännu två backar och två forwards, spelare som jag vet att Mjölby vill ha som spetsar i laget för att kunna hävda sig.

På målvaktssidan så är det Simon Zurawski som sitter på mest rutin. 31-åringen två säsonger i ettan med Lejon, men har även varit utlånad som tredjekeeper i slutet av säsongen till såväl Mariestad som Hästen (i allsvenskan). Han har även gjort en match för Tranås. Han har varit en av tvåans bästa målvakter i flera år, han spelade dock förra säsongen i den norska andraligan. Vid sin sida har han Hug Kullander, som endast stått i tvåan, men där gjort det periodvis riktigt bra. Dock håller jag Zurawski som en rätt klar etta.

På backsidan så blir man av med sin stjärnback, Victor Lindman, som lämnar för Vita Hästen. Resten av backsidan är dock intakt och där är det Anton Kellman som får stå för rutin och spets. Han har bland annat gjort en säsong med Mariestad och en med Mörrum i ettan. Men för att man ska kunna hävda sig behövs det två etablerade backar till.

Offensivt så blir storstjärnan David Bremer kvar, givetvis väldigt viktigt. Han har levererat på bra nivå inte bara i Mjölby, utan också i ettan med Tranås. Han är faktiskt en av två spelare som är kvar i klubben sedan deras senaste sejour i ettan. Säsongen 13/14 gjorde han finfina 35 poäng, varav 20 mål. Kaptenen Filip Dimitrén är den andra, men han gör betydligt fler poäng nu (38) än då (2). Men senaste säsongen kom Bremer dock faktiskt bara fyra i interna poängligan med 46 poäng, så det finns fler offensiva spetsar: William Strand, Tom Eriksson och Edvin Lundqvist har fullkomligt sprutat in poäng i tvåan och det ska bli spännande att se vad de kan få ut i ettan. Emil Rooth är en hårt jobbande och nyttig center. Så det finns riktigt bra tvåanspelare i truppen, frågan är bara hur de hävdar sig på ettannivå? Jag tror backsidan kommer vara akkilleshälen, men med bra namn in där så kan det faktiskt vara möjligt att hålla sig kvar det första tuffa året.

Vännäs

Vännäs beståt just nu utav noll spelare (enligt eliteprospects) och en huvudtränare (Peter Wallmark, Lukas pappa). Det är med andra ord helt omöjligt att tycka till om deras slagstyrka, mer än att jag hoppas att de kommer få ett slagkraftigt lag så vi får se många hårda duster i Vännäs ishall i vinter!

Omslagsfoto: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar