Vad bör söderlagen ta in? Skvaller och spekulationer

Tredje serie ut i min genomgång av vad lagen behöver ta in, samt skvaller och spekulationer som florerar runt lagen, blir den södra ettan. En serie där Kristianstad ser ut att rusta riktigt ordentligt och kanske utmana de tidigare favoriterna Karlskrona och Troja.

Alvesta

Senaste skvaller: Kommer presentera en back idag som ska in i första backpar. Hoppas också att Hampus Andréns familje- och jobbsituation lättar framöver så han kommer signa senare under säsongen.

Ska/bör ta in: Är klara med sitt lagbygge.  

Spekulationer: De är nöjda med lagbygget nu, men undrar om inte de kommer behöva plocka in någon mer spets innan serien är färdigspelad om de vill hänga kvar.   

Borås

Senaste skvaller: Ryktena om att Fredrik Eriksson blir ny tränare blir allt mer högljudda. Det ryktas också om att de var med och sonderade terrängen med Viktor Crus Rydberg, men han blev för dyr.

Ska/bör ta in:  En center och en forward till ska in, eventuellt en back med. Skulle behöva ha in en riktig sniper och en spelskicklig center.

Spekulationer: Den svenska marknaden är oerhört tunn på spets, kan vi få se ytterligare ett par utlänningar i Borås kanske?

Robin Dahse signade till slut med Halmstad, viktigt!
Foto: Halland i fokus

Halmstad

Senaste skvaller: Robin Dahse ryktades inte alls vara nöjd med det ekonomiska anbudet han fick från Halmstad. Men igår kom parterna i alla fall överens till slut, en riktigt tung förlängning för Halmstad som därmed inte helt ska skrivas bort från allettandiskussionerna. Men de behöver ha mer spets för att utmana.

Ska/bör ta in: Halmstad har många tomma platser ännu och det måste in offensiv och defensiv spets. Ett par spelare med poängförmåga på forwardspositionen och helst två offensiva backar är minimum.

Spekulationer: Filip Persson står ännu utan kontrakt, han hade varit en perfekt backvärvning. Det är också rimligt att förlänga med Viktor Bernhardtz, William Berg och Hugo Johansson.  

Kristianstad

Senaste skvaller: Här plockas det in spets. Anton Davidsson, Dennis Svensson och Kevin Wennström är redan klara och Linus Pettersson och Ludvig Elvenes ska ha sajnat enligt MrMadhawk. Dessutom kan Oskar Hassel vara aktuell för en förlängning. De sägs även förhandla med två andra spetsvärvningar, Wictor Ragnewall och Gabriel Olsson.  

Ska/bör ta in: Än så länge har man bara tre namn klara officiellt, så massor givetvis. Men faller bitarna det ryktas om på plats så räcker det egentligen med utfyllnad på resten, habila ettanspelare. Spetsen finns ju redan på plats.  

Spekulationer: Kristianstad satsar sig ur krisen. Det står klart att de menar allvar med löftet att vara uppe i allsvenskan igen inom två år. Men då måste ekonomin hålla med, så det vill till att få bra utväxling på satsningen.  

#8 Jesper SOlomon Frisell ryktas vara klar för en förlängning. Foto: Halland i fokus

Karlskrona

Senaste skvaller: A-kassespelarna står nu i begrepp att släppas, så nu kommer spelare som Jesper Solomon Frisell, Christoffer Rasch, Gustav Berglund, Markus Björk, Philip Norberg och Linus Lööf att släppas. De ska också ha gjort klart med Victor Crus Rydberg som supporterspelare. Det ryktas även att Joakim Rohdin ska vara klar, men jag har fått lite indikationer som säger emot detta nu det senaste, så är inte lika säker på detta rykte längre. Det finns även ett svagt rykte om att sportchefen Michael Sundlöv är på väg bort.  

Ska/bör ta in: Med ovan nämnda spelare så är man klar med lagbygget, det enda är om inte Rohdin ansluter, då lär man söka annan spetsforward.  

Spekulationer: Faller alla bitar på plats så har tränare Sundquist en av ettans allra vassaste trupper till sitt förfogande. Så sköter han sina kort rätt så kan de absolut vara med och slåss om en allsvensk plats.  

Krif

Senaste skvaller: Douglas Andersson lämnar för spel på college, som ersättare plockade man in Markus Collin.

Ska/bör ta in: En spetsforward till ska in.  

Spekulationer: Nybroratade Oliver Olsson har en historia i klubben, han vore en riktigt bra sista pusselbit.

Mörrum

Senaste skvaller: Det har varit väldigt tyst på senaste tiden om Mörrum. Lite lugn och ro kanske är precis det Mörrum behöver med tanke på all uppståndelse det varit kring laget senaste året.

Ska/bör ta in:  Saknar ännu två backar och två forwards.

Spekulationer: Med tanke på ekonomin så lär det inte bli något större namn in, men man har redan nu ett lag som bör slippa kvala sig kvar, vilket var mer än man trodde på inför med all ekonomisk turbulens. Det ska dock bli spännande att se hur talangen Arvid Kruuka lyckas.

Dennis Fröland, en av ettans bästa backar, blir kvar i Troja. Foto: Halland i fokus

Troja

Senaste skvaller: Mattias ”Fete” Persson blir supporterspelaren. Det är en erkänt stark spelare som har en historia i klubben, så han lär vara enkel att samla in pengar till. Har också nyligen sajnat med Lukas Macklin vilket givetvis stärker lagets aktier.

Ska/bör ta in: Efter ”Fete” så är man nog nöjd.  

Spekulationer: Trots budgetneddragningar så ser laget riktigt starkt ut och lär vara med och slåss i toppen.

Ludvig Jansson kommer vara en viktig del av Tyringe också denna säsong. Foto: Halland i fokus

Tyringe

Senaste skvaller: Senaste värvningen var av Tingsrydsjunioren Hugo Persson. I övrigt är det väldigt tyst om Tyringe.

Ska/bör ta in:  Det finns plats för en back och två forwards i truppen åtminstone. Backen bör vara en powerplayback, medan forwardssidan skulle må bra av lite mer spets. Gärna någon som kan göra lite av de mål som Jesper Ahlgren gjorde, någon fullgod ersättare till honom har inte kommit.

Spekulationer:  Tyringe kommer åter en gång få finna sig i att vara underdog.

Vimmerby

Senaste skvaller: Igår släppte man till slut förlängningen med Oskar Lindgren, supporterspelaren.   

Ska/bör ta in: Ska ha in en spetsforward till, men det är det många som söker.  

Spekulationer:  Vimmerby kanske får svårt att få in något riktigt vasst på sista positionen, men nog har man lag nog för att nå allettan ändå.

Lämna ett svar