Toppvärvningarna från J20! Del 1

Det är tufft för J20-killarna som ska göra sina första seniorår att få plats i SHL eller ens hockeyallsvenskan. Det är ändå en stor omställning och tuff konkurrens, därför så blir det också en hel del bra juniorer över till ettanlagen. Ettan är också en bra plantskola, en språngbräda upp i seriesystemet. Men vilka lag har kunnat plocka russinen ur J20 Nationell-kakan? I två artiklar redogör jag nu vart de allra poängstarkaste spelarna hamnar. Denna gång blir fokus på forwardssidan, där sju spelare ur topp 25 i poängligan, har sajnat med en ettanklubb.

1. Karl Umegård, F från Modo J20 till Modo (utlånad till Hudiksvall)

Karl Umegård vann hela J20 Nationells poängliga med finfina 69 poäng, hela sex poäng mer än tvåan. Han dominerade J20-hockeyn och utöver poängligasegern hade han bäst plusminus i hela J20 Nationell och gjorde flest mål av alla i J20 Nationells fortsättningsserie. Dessutom hann han med att göra 17 matcher (3 poäng) i Modos allsvenska lag som avancerade till SHL. Det är med andra ord en riktigt spännande talang som vi får se i Hudiksvallströjan i vinter. Beskrivs som snabb, smidig, pucksäker och med ett fruktat skott.

12. Hampus Johannesson, C från Oskarshamn J20 till Troja

Hampus kom tolva i Nationells poängliga och är en Trojaprodukt som nu återvänder till klubben. Han fick chansen att spela SHL-hockey med Oskarshamn vid sju tillfällen under säsongen, och snittade över en poäng per match i juniorerna och vann på det den interna poängligan. Enligt vad jag kunnat läsa mig till så har han bra fart och är trygg med pucken, dessutom har han ett rätt bra skott och pass.

17. Arvid Sundin, RW från Brynäs J20 till Piteå

Arvid Sundin är fostrad i Strömsbro, därför var det säkert en besvikelse i Strömsbro att Arvid istället väljer att spela för Piteå. Arvid fick chansen fem matcher i SHL med Brynäs, och i J20 så gjorde han 46 poäng på 43 matcher. Han har spelat i U18-landslaget där han var med och vann brons i VM.Sundin beskrivs som väldigt allround i sitt spel, hård i kroppen och en bra skridskoåkare.

22. Lukas Johansson, LW/C från Skellefteå J20 till Lindlöven

Lukas Johansson verkar vara en kompetent målskytt, då han gjorde 22 mål under säsongen i J20 Nationell, av 41 poäng totalt. Jag har tyvärr inte hittat så mycket om hans egenskaper som spelare, mer än att han är just en bra målskytt, och därtill en välväxt herre, 192 cm lång, så man kan ju killgissa att han inte är rädd att ta för sig i närkamperna.  

23. Kasper Arwefjäll, RW från Timrå J20 till Tranås

Kasper Arwefjäll var med i det Timrålag som vann JSM-brons säsongen som gick. Annars är han fostrad i Malmös juniorled, där fick han också chansen till att spela en SHL-match. Han gjorde 41 poäng under säsongens 54 matcher och beskrivs som utrustad med ett bra skott och spelförståelse.

24. Arvid Kruuka, LW från Luleå J20 till Mörrum

Arvid Kruuka delade säsongen som gick mellan spel med Modo J20 (27 matcher, 27 poäng) och Luleå J20 (18 matcher, 13 poäng). Han fick såväl en match med Modo allsvenska lag, som en match med Luleås SHL-lag. Faktum är att han var ännu mer framgångsrik i Nationell säsongen innan, då han gjorde 44 poäng på 46 matcher för Växjö. Arvid har även varit utlånad till Kiruna AIF i ettan när han var 17, då gjorde han 6 poäng på 10 matcher. Arvid är rightare och beskrivs ha sina största styrkor i offensiven, där han är mer framspelare än målskytt.

25. Joel Nyman, LW från Färjestad J20 till Sundsvall

Joel Nyman är värmlandskille som varit utlånad från Färjestads J20 till Forshaga, men väljer nu ändå att gå till Sundsvall när han tar sina första seniorskär. Han har snittat en poäng per match de senaste två juniorsäsongerna och gör faktiskt fler mål än assist. Så skrivs det även att han har ett bra skott, att han är bra med pucken och en bra skridskoåkare.

Omslagsfoto: Förra säsongen fick Oscar Tellström ett stort genombrott som förstaårssenior och kom åtta i ettans poängliga, bäst av alla förstaårsseniorer. Blir det någon annan som gör samma avtryck kommande säsong?
Fotograf: Sofie Alexandra Kitteröd

Lämna ett svar