Storsatsning i Kristianstad!

Det blir lite som jag förutspådde: Kristianstad är inte ett lag som bromsar sig ur en kris. Nej här är det full fart framåt som gäller, en taktik som bevisligen varit mycket framgångsrik för föreningen. Kristianstad gick ju upp i allsvenskan en säsong när kronofogden var i begrepp att försätta föreningen i konkurs, då värvades spelare mitt i krisen, och i allsvenskan har man sedan dess varit kvar trots en svag ekonomi. Men inför årets säsong så gick man till slut på minan och blev degraderade, och för att slippa samma nesa också nästa säsong så behöver man gå med två miljoner i vinst. Det kanske skulle få andra klubbar att skära ner på utgifterna, men Kristianstad har som sagt var sin historia av att satsa framgångsrikt även med illröda siffror, och det är spåret man verkar köra även denna gång. Tidigare har man förlängt med tränarparet och lagkaptenen Dennis Svensson, igår signade man Kevin Wennström och idag så skrev man på ett nytt kontrakt med tilltänkta backspetsen Anton Davidsson. Och enligt MrMadhawk så nöjer man sig inte där, även Ludvig Elvenäs och Linus Pettersson ska nu också följa med ner i ettan. Även Oskar Hassel är enligt samma källa aktuell för att göra detsamma. Det är ren spets i ettan och naturligtvis prissatta efter det. Med satsningen så hoppas föreningen givetvis på att såväl fans som sponsorer kommer att kliva in och stötta laget, och på så vis ändå få satsningen att gå runt, och gärna då med två miljoner i vinst. Det är en djärv satsning, man måste ha klart för sig att man mister TV-intäkter på 4,5 miljoner, och även sponsringen lär vara svår att bibehålla. Men det är också en satsning som ser väldigt spännande ut. Kristianstad menar verkligen allvar med sitt uttalande om att vara uppe igen inom två år.

***

Lite Kalixskvaller med. Johan Warg lämnar klubben, han ska ha fått ett jobb som lockar. Det ryktas även att Libor Machan och Nick Leyer också lämnar, och eventuellt också Isak Nordanstål. De skulle vara tungt för Kalix som redan blivit av med spetsen, nu lämnar också de strax därbakom.

Lämna ett svar