Scoutrapporten: Joel Thulin

Jag har funderingar på att kartlägga några av de mer spännande nyförvärven till ettanlagen. Jag har redan scoutat Bois nyförvärv, här är en av de rapporterna, om Tyresö/Hanvikenvärvningen Joel Thulin.

Socuting av Joel Thulin: Jag såg hans byten i match två mot Sundsvall i kvartsfinalspelet och i allettanmatchen hemma mot Hudiksvall. Vad kom jag då fram till?

Han spelade högerytter i en kedja som bestod av, utöver honom själv, Mattias Sundberg (center) och Fredrik Schlyter (vänsterforward). Kedjan fick mängder med istid och var alltid den som började i powerplay. I powerplay var det han som var playmakern. I boxplay så fick han dock inte spela.

Hans stora styrka är blicken för spelet. Han brer riktiga mackor med små fina instick, smarta pass på yta och även längre pass. Han är bra med pucken, dock inte den starkaste i närkamperna. Han verkar föredra att skjuta handledsskott, som är snabbt och välriktat. Han gillar att driva på kassen i förstavåg, och söker sig gärna in på kassen för att skymma och gå på returer. Snabbheten är över medel, men han är ingen blixt. Han är hela tiden i rörelse för att hitta ytor åt sig själv och bereda andra plats. Det märks att han spelat center, för han bågade gärna in i mitten för att ta emot pass i uppspelsfasen för att sedan fördela pucken ut på kanten. Hans stora styrkor ligger i offensiven, men han är bra på att checka. I försvarsspelet i egen zon är han dock något under medel skulle jag säga, dock kan det kanske förklaras med sättet Tyresö/Hanviken spelade i egen zon, där yttrarna inte var särskilt delaktiga. Han hade överlag en offensiv roll, och var oftast längst fram i anfallen men också sist hem.

Sammantaget en stark offensiv spelare, där hans blick är riktig spetskvalitet.

Lämna ett svar