Hur bra stöttar din kommun din förening? Del 2

I torsdags så skrev jag en första redovisning om hur tolv kommuner stöttar sin hockeyettanförening. Där redovisade jag inte bara hur hyrorna såg ut, utan även om de sponsrade klubben eller hade andra samarbeten. Nu har det gått några dagar och ytterligare fem kommuner (nåja, fyra kommuner och en förening) har jag nu fått uppgifter ifrån. Det är Skövde, Borlänge, Sundsvall, Kristianstad och Tyresö/Hanviken (där jag dock ej fått uppgifter om sponsring/samarbeten ännu från de tre senare) som nu kan adderas till listan. Så här långt verkar det som västlagen har både höga hyror och matchavgifter. I min första redovisning så stack Dalen ut i negativ bemärkelse och idag är det Skövde och Borlänge. Skövde har ruskigt hög matchavgift då de betalar 11120 kr, vilket är bra mycket högre än alla andra klubbar. Borlänge har å sin sida näst högst planhyra av de 16 klubbar som redovisat så här långt, bara nämnda västlaget Dalen har högre. Söderlagen hamnade lägst i min första redovisning och trenden fortsätter, Kristianstad hamnar rätt lågt både vad gäller hyra och matchavgift, Här kommer först listan med de nya klubbarna, under sedan kommer den första listan.

Siffrorna är kr/timme om inget annat uppges.

Lämna ett svar