En Vännästrupp som kan hävda sig!

Igår så tackade även Vännäs ja till den erbjudna platsen, och därmed är den norra ettan fylld och det är dags för Vännäs att bygga ett lag för hockeyettan. Men med en spelarbudget på noll kronor så kommer det bli en svår nöt att knäcka. Men det finns ändå en del förutsättningar för att kunna bygga ett hyfsat intressant lag. Dels då man antagligen lyckats få till ett samarbete med Björklöven (detta sades vara en förutsättning för att kunna spela etta), dels då det fortfarande finns en hel del lediga Tegspelare som inte sajnat för någon klubb, antagligen för att de inte är flyttbara. Med dessa parametrar i åtanke så har jag försökt plocka ihop ett lag som skulle kunna hävda sig väl efter förutsättningarna.

Målvakter

Melker Thelin (G), Björklöven
Dennis Westergård (G), Vännäs

Dennis Westergård skulle funka bra som backup. Foto: Oliver Åström, Kalix

Jag har fått indikationer på att Björklöven ska ha in ännu en målvakt vilket gör att NHL-draftade Melker Thelin kommer få agera tredjekeeper i a-laget. Det kommer kunna öppna upp för en utlåning till Vännäs, likt han var utlånad till Teg säsongen som gick. Där gjorde han det ruggigt bra, med en räddningsprocent på höga 93% så visade den 18-årige U18-landslagsmålvakten att han är en riktigt bra ettanmålvakt. Dennis Westergård stod i Vännäs säsongen som gick, och gjorde det trots att laget hade det tufft en helt ok insats. Skulle funka som andramålvakt bakom Thelin.

Backar

William Wellén (D), Teg
Isak Sandström (D), Teg
Albin Nyman (D), Björklöven J20
Nils Karlsson (D), Teg
Mathias Wikström (D), Vännäs
Oliver Schönfeldt (D), Burträsk
 Andreas Nyberg (D), Umeå Dragons

Isac Sandström krutar på i Tegdressen. Foto: Oliver Åström, Kalix

Backsidan i Vännäs var svag säsongen som gick och man har blivit av med sina ledande backar i Marwin Wedenmo, Lucas Cassel och Elias Wiberg. Därför så ser jag bara Mathias Wikström som vettig förlängning, i övrigt blir det nytt. Dels i tre Tegvärvningar där William Wellén och Isak Sandström kommer få stora roller. Men även två värvningar från tvåan. Oliver Schönfeldt har en historia i Umeå och det är inte så långt från Burträsk, klubben han spelade i säsongen som gick med riktigt bra facit (36 poäng på 24 matcher). Andreas Nyberg bor redan i Umeå och gjorde det bra i tvåanlaget Umeå Dragons, kanske han kan tänka sig ett byte? Dessutom kanske man kan få låna en Björklövenjunior (Albin Nyman) för att fylla ut rostern.

Forwards

Filiph Åström (C/LW), Vännäs
Norbert Hári (RW), Vännäs
Felix Hälldahl (C/LW), Vännäs
Filip Bergsdorf (C), Vännäs
Anton Hammargård (C/LW), Vännäs
Filip Jonsson (F), Vännäs
Simon Rodling (C), Teg
Pontus Wikström (C/LW), Teg
André Nordstrand (RW), Teg
Tobias Holmberg (RW/LW), Teg
Oscar Frestadius (C/W), Teg
Johan Lidman (F), Björklöven
Jonathan Sjöström (C), Umeå Dragons

Tobias Holmberg vore en riktigt bra värvning av Vännäs. Foto: Oliver Åström, Kalix

På forwardssidan finns det ändå en handfull spelare från förra säsongen som inte lämnat och ändå skulle kunna utgöra en stomme. Den riktiga spetsen kan dock plockas in från Tegs lediga spelare, där Simon Rodling, Pontus Wikström, André Nordstrand, Oscar Frestadius och Tobias Holmberg alla skulle bli spets i nya laget. Till detta adderar vi ett Börklövenlån och Umeå Dragons poängligasegrare.

Visst skulle man också velat addera succéspelaren Anton Holmberg som var magisk de matcher han gjorde i Vännäs förra säsongen och sedan värvades av Piteå, men han ska enligt rykten vara klar för en återkomst i Burträsk. Även Elliot Ekefjärd skulle kunna vara ett drömlån, men han verkar inte få förlängt med Björklöven så därmed lär lån inte bli aktuellt.

Lämna ett svar