Så kan Mjölby vässa sin trupp!

Mjölby tackade i torsdags ja till att spela i hockeyettan västra kommande säsong. Ett ja tack som bör betyda att man vill stärka sin trupp för att kunna hävda sig. Enligt rykten så är det en femma med nya spelare som är tänkta att plockas in för att stärka laget inför återkomsten till hockeyettan. Men vilka skulle värvningarna kunna vara? Jag har rekat runt och då inte haft fokus på fem toppspelare i ettan, det är inte realistiskt för Mjölby som inte har obegränsat med pengar, utan fem mer prisvärda alternativ. Här är värvningarna som skulle passa Mjölby och denna gång börjar jag framifrån!

Edvin Karlsson (RW), Tranås

Det blev ingen stor succé i hemkomsten i Tranås, endast tre poäng på 31 matcher. Men så fick han också en roll långt ner i hierarkin och då är det inte lätt att producera. Men i tvåan i HA74 med en större roll så har 24-åringen verkligen levererat, och kan han få en liknande roll i Mjölby så kan detta mycket väl vara en spelare som ger mycket hockey per krona.

Georg Weigelt (C), Linköping

Ska Mjölby kosta på sig en liten slant, för de ska ha lite pengar ändå att röra sig med, så skulle i alla fall jag ha satsat dem på en riktigt bra center. Och det får man i Georg Weigelt, som faktiskt har spelat 68 SHL-matcher. Men det har varit med klent facit och under förra säsongen lånades han ut till allsvenska Vita Hästen. Men Mjölby brukar värva killar från Linköping och detta skulle kunna vara en guldvärvning som lyfter laget. Och lovar man honom en förstacenterroll så kanske det kan locka nog för att han ska ta steget över till nykomlingen.

Chongmin Lee (F), Tranås

En snabb och teknisk sydkorean som inte fick förlängt med Tranås trots en rätt bra uppsida. Vill han vara kvar i Sverige och i trakterna så skulle Mjölby kunna vara ett bra alternativ. Han skulle vara den offensiva spets med ettanrutin som laget behöver.

Alex Brännstam (D), Vita Hästen

Spelare två jag skulle lägga lite pengar på. Brännstam lär inte få något allsvenskt kontrakt utan måste söka sig ner i ettan, och då han kommer från trakten och kanske inte har så många alternativ så skulle Mjölby kunna passa bra. En 22-åring med delar av tre säsonger i allsvenskan, en back som är trygg med puck och bra passningsspelare. Precis en sån back som Mjölby behöver.

Liam Thell (D), Köping

Liam Thell hämtas från degraderade Köping, en värvning som borde vara billig då de knappt har någon lön, så han behöver inte kosta många kronor. Han har samtidigt en bra säsong i Jonstorp i ryggen och han har en offensiv uppsida. Fostrad i Rögles juniorled, så han är dessutom välskolad.  

Fritz Abrahamsson (G), Köping

Jag vet att jag skrev en femma, men jag måste också få addera en målvakt till värvningarna. För just Fritz Abrahamsson tror jag skulle kunna vara ett mycket lyckat nyförvärv. Han kommer från Köping, där de knappt har lön, så han kommer inte kosta så mycket (om ens något). Och det finns en fin uppsida i honom, en ung målvakt som ändå har bra rutin från ettanspel och han har en hög potential i sig. Han skulle mycket väl kunna bli en viktig pusselbit i en nykomling samtidigt som han själv säkert skulle gilla utmaningen.

Lämna ett svar