Klart: Teg och Köping degraderas, hur ställer sig Vännäs och Mjölby till platserna de nu erbjuds?

För några minuter sedan kom beskedet: Teg och Köping uppfyller inte licenskraven och de degraderas därmed till tvåan. Deras platser kommer nu att erbjudas Vännäs och Mjölby, och många undrar nog hur de ställer sig till detta. Därför ringde jag upp föreningarnas både ordföranden för att få besked.

Vännäs ordförande Mats Johansson:
– Vi kommer ha ett styrelsemöte ikväll där vi tar ställning till detta. Vi är en liten förening där få får göra mycket, så det är mycket som ska falla på plats för att vi ska kunna ta steget. Men det är saker vi kommer diskutera ikväll, så du får återkomma imorgon så kan jag ge besked.

Mjölbys ordförande Hans-Erik Haag:
– Vi i styrelsen har kommit överens om att detta är ett beslut som sportchefen och spelartruppen får ta. Det är ändå ett steg upp och det kommer krävas mer träningar och så för att hävda sig. Jag har dock inte lyckats få tag på sportchefen Anders Tingman då han är iväg utomlands på semester, men jag hoppas få tag i honom under dagen. Men ska jag gissa så tror jag att vi kommer tacka ja till platsen, men det är som sagt var upp till sportchef och trupp att ta beslutet. Ring mig ikväll eller imorgon så kan jag förhoppningsvis ge ett klart besked.

Lämna ett svar