Nuläget i trupperna – del 3

Jag är iväg på semester, men var flitig sista dagarna innan min avfärd och skrev bland annat också denna del 3 i min genomgång av hur trupperna ser ut just nu. Förhoppningsvis är den inte inaktuell, men jag tror inte något stort har hunnit inträffa. Trevlig läsning!

Surahammar

Surahammar har i stort sett full trupp, en back till lär vara på väg in. Laget tappade några tunga pjäser i slutet av förra säsongen i Lukas Söderlund, André Astley Rydberg och Hampus Pettersson, men efter säsongen så har man inte tappat något mer av vikt och har dessutom fått tillbaka Lukas Söderlund vilket givetvis är riktigt tungt. Forwardssidan har i övrigt fått in lite oskrivna kort men som kan bli lyckade. Jag tänker främst på Vilgot Dahlén med en fin säsong i Örnsköldsvik i ryggen och Filip Jakobsson som vänder hem från två säsonger i USA.

På målvaktssidan så ser man ut att tappa David Otter som har ett par fina säsonger i klubben, men man har kvar Linus Marcko som delade ansvaret med Otter, dock ej med samma fina stats. Backup blir Lucas Rheyneuclaudes som har en väldigt skum klubbhistorik, och är svår att vet var man har på mer än ett sätt.

På backsidan ser man ut att tappa sin stjärnback David Lidström, han har betytt enormt mycket för Surahammar. Ingen av de man plockat in är ens i närheten, så backsidan ser helt klart försvagad ut.

Totalt sett så har kanske Surahammar tappat lite i slagstyrka, framför allt defensivt ser man lite mindre spetsig ut.

Krif

Fram till för drygt två veckor sedan såg krif ut att få en tung silly season. Man aviserade om ekonomiska problem och fick vinka adjö till tungviktare som Martin Pärna och Vincent Reimer, samt se viktiga truppspelare som Felix Tengvall, Lucas Jidenis och Rasmus Koskinen lämna. Men när man räknat till nio så reste sig det uträknade Blekingelaget igen med två riktigt starka värvningar. Dels storvuxne centern Daniel Andersson från KHK, dels Jesper Ahlgren från Tyringe. Vem kommer inte ihåg ångvältsduon Daniel Andersson-Sebastian Magnusson för några år sedan? Totalt omöjliga att stoppa när de bara körde över allt i sin väg in på kassen. Blir det ny succé för paret nu? Det finns fortfarande kvar en del guldkorn dessutom, som Jesper Hultberg och evigt unge Andreas Nordfeldt. Man ska dessutom ha in ytterligare två pjäser framåt, så vem vet, de kanske har mer kaniner att trolla fram ur en till synes tom hatt.

Bakåt så har man valt att behålla nästan allt, ett par nya in av den lite mer anonyma sorten bara. Men tränaren Mikael Tisell vet hur man får ett fungerande försvarsspel även av mer anonyma arbetshästar. Och i målet fínns starka Emil Cederlund kvar, nu kompletterad av unge och oprövade Algot Persson.

Summa summarum så är man kanske ändå något svagare än det lag som avslutade, men ge Tisell lite tid att sätta spelet så kan de säkert utmana i en vårserie sedan.

Boden

Boden har fortfarande en del pusselbitar kvar att fylla på. Men några av är mer eller mindre redan avslöjade, som att Jacob Karlsson blir andraalternativet på målvaktspositionen och även forwardsbröderna Wahlgren blir kvar.

Förstamålvakt tror jag dock Hugo Haas blir, han gjorde stor succé i Vallentuna säsongen som gick och har fortfarande stor utvecklingspotential.

På backsidan så har man tappat Fredrik Granberg, Filip Bratt och Robin Liljekvist, och än så länge har man inte fyllt upp de luckorna. Men man ryktas ha bra namn på ingång, storebror till Felix Dahlroth, Jesper, är ett namn man förhandlar med. Erik Hannu är också ny, han gjorde det bra i J20, men det är ändå ett steg upp till ettan.

Robin Höglund och Linus Hedman är tappen på forwardssidan, och de har man däremot ersatt med råge. Framför allt så är ju den stora värvningen hela ettans poängkung, Emil Lindblom, som kommer bli än giftigare kommande säsong, när han får en vassare omgivning. Även Wille Åström kan göra ett bra jobb på en centerposition längre ner i hierarkin. Kvar har man som sagt var bröderna Wahlgren, Christian Nyman och Pontus Johansson främst, spelare som kommer husera i topplinorna. Men man ska också plocka in fyra spelare till, och det ryktas vara riktigt vassa kort på väg in, man drömmer bland annat om Johan Harju och Niklas Olausson. Det är två spelare med mängder med rutin på toppnivå som givetvis skulle tillföra massor.

Just nu ser lagbygget kanske inte superimponerande ut, men så har man också en hel del platser att fylla. Kan de få in de spetsar de jagar så kan Boden definitivt bli att räkna med.  

Enköping

Enköping kommer från en svag säsong och skulle behöva förstärka i alla lagdelar egentligen. Men så ser det inte ut. På målvaktssidan behåller man Emil Jansson som agerade förstakeeper förra säsongen, men en räddningsprocent på en bra bit under 90 skrämmer ingen.

Det är egentligen på backsidan som förändringen skett, men det är backar längre ner i hierarkin som ersatts med likvärdiga backar, så jag har svårt att se att förändringarna ska innebära något större lyft. Man har dock fått tillbaka Wilmer Lindblad efter utlåningen till Väsby vilket givetvis var viktigt, han är deras klart ledande back.

Offensivt så är det i stort sett staus quo. Några marginalspelare ut och bara en värvning, den är dock bra. Det är Tim Friberg som gjort det bra i såväl Wings som Teg tidigare, han kan säkert hjälpa dem att göra lite mer mål framåt.

Sammantaget innebär detta att det blir ett litet myrsteg framåt, kan man också få in en spets på sista forwardsplatsen så kan det bli ett myrsteg till.

Lämna ett svar