Avslöjar: En hel radda med stora övergångar!

Nu är jag precis hemkommen från en resa till Falkenberg där jag hälsat på systern i dagarna tre. Det har varit dagar där bloggen gått på sparlåga, även om det hänt en hel del i ettan (läs beskedet om Kalmar). Men det har inte bara skett saker inför öppen ridå, jag har också en hel del skvaller om övergångar att avslöja för er. Det är en tränarlösning som jag nu kan bekräfta, det är två stora övergångar till ett förväntat topplag och dessutom så har fansen till ett brandskattat lag äntligen positiva nyheter att vänta.

Men vi börjar med tränarnyheten, eller ja nyhet och nyhet, det har gått rykten om det ett tag nu men nu har jag fått trovärdiga uppgifter om att det nu är helt klart. Det är det starkt spetsade Borås som ska ha signat med Fredrik Eriksson som ny tränare. Fredrik var förra säsongen Borås stora backklippa, men har aviserat att han lägger skridskorna på hyllan efter en makalös karriär med över 1000 spelade matcher, den absoluta majoriteten av dem dessutom i SHL och tyska högstaligan. Men nu väljer alltså Borås att dra nytta av all hans erfarenhet genom att sätta honom som ansvarig för ett mycket intressant lagbygge.

Vi går vidare med två spelarnyheter för Piteå. De hade ju fokus inställt på att signa David Lindquist, men sedan han valde att testa på utlandsspel i Schweiz med Martigny, så riktades istället siktet om på en annan stark poänggörare i allsvenskan, nämligen Ludwig Stenlund. Ludwig har en allsvensk säsong i Vita Hästen och senast en med Västervik, och har båda säsongerna noterats för över starka 20 poäng. Enligt en källa ska han nu vara klar för Piteå, men kommer inte släppas förrän första augusti. Samma datum kommer enligt samma källa en annan spelare att släppas, också det en stark spelare. Det är nämligen Hudiksvallsbacken Alexander Popovic som nästa säsong kommer återfinnas i Piteåtröjan. Popovic är en stor talang, men fick inte det förväntade genombrottet förra säsongen, går det bättre nu i Piteå? Uppgifterna om dessa övergångar kommer från en källa som haft rätt i sina tips tidigare, så det bör ligga mycket i dessa tips.

Till sist ett tips från en förstagångstipsare, men jag har försökt snoka runt lite och det är inte omöjligt att det verkligen ligger sanning i detta. Det skulle i så fall vara en riktigt spännande värvning, och det är Tranås som i så fall ska vara de som prickat in sin ersättare för flyktade spelare. Spelaren det gäller är George Diaco, en 21-årig kanadensare med riktigt bra stats för en bra collegeliga, nämligen OHL. 70 och 72 poäng har centern gjort de senaste två säsongerna och det är riktigt starka papper. Detta kan mycket väl bli ett stort utropstecken om nu övergången verkligen blir av.

Lämna ett svar