Kalmar till allsvenskan!

Idag kom äntligen ett besked i härvan om Kristianstad ska beviljas elitlicens eller inte. För enligt Oskarstidningen så är det nu klart: Appellationsnämnden avslår Kristianstads överklagan och därmed är Kalmar klart för allsvenskan!

Det har tagit sin tid och turerna har känts som många och långa. Kristianstad fick ej licens av licensnämnden på grund av bristande kapital, ett beslut som Kristianstad överklagade. Ett 70 sidor långt dokument som dock visade sig inte räckte till. För idag avslog Appellationsnämnden överklagan och förpassas därmed Kristianstad till ettan medan Kalmar får deras plats i allsvenskan. Nu är kanske inte sista ordet sagt då det går att överklaga till Riksidrottsnämnden, men de tar bara upp ärenden som skötts fel på något sätt, vilket är föga troligt. Därmed kan man nog konstatera att Kalmar nu snabbt får börja bygga om sitt lag till allsvensk kostym, medan Kristianstad får börja jaga ett lag för spel i ettan. Det blir minst sagt spännande att se vad de båda lagen kan få ihop för trupper med så kort varsel det nu blir.

Lämna ett svar