Nuläget i trupperna del 1

Hur ser trupperna ut just nu och vad saknar de? Dessa frågor tänkte jag ta och gå igenom för samtliga ettanlag. Det blir ett lag från varje serie i varje del, så med andra ord kommer det att bli tio delar innan vi är i mål. Men nu kör vi väl igång?

Borlänge

Har egentligen en full trupp med två målvakter, åtta backar och 13 forwards, men jag skulle tro att de fortfarande jagar en forward, en med rutin som kan leda laget. För just nu har man en snittålder på blygsamma 21 år och nyförvärven är unga och oprövade medan tappen är av de tyngre slaget. Topp fyra i interna poängligan och ytterligare tre topp tio har lämnat och det har urgröpt lagets slagstyrka. Just nu ser jag ingen given ledare offensivt, möjligen kan Markus Kivelä Karlsson ta en roll och Jesper Fastesson hoppas man säkert på, men i övrigt är det unga förstaårsseniorer som inte toklevererat på J20-nivå heller som ska stå för det. Nej Borlänge skulle behöva både en och två vassa forwards till in, men får nog vara glad om de kan få in en. Det ryktas om att André Hult är spetsen man jagat, men mycket talar för att han blir kvar i Tyskland. Målvaktssidan ser ändå ok ut och backsidan räcker nog för att undvika den absoluta botten, men forwardssidan gör det inte.

Tyringe

Tyringe har just nu två målvakter, sex backar och tio forwards under kontrakt. Det bör med andra ord finnas plats för ytterligare 1-2 backar och 3-4 forwards. Har fått behålla de flesta från förra säsongen och då var man ett lag långt ner i tabellen. Vill man ta ett kliv framåt denna säsong så bör man försöka hitta lite spets till de sista positionerna. Man har ju blivit av med Jesper Ahlgren som stod för en hel del av målen, så en ersättare till honom borde ligga högt på priolistan. Även på backsidan skulle man behöva ha in en offensiv pjäs, gärna med lite rutin.

Väsby

Väsby börjar också ha en klar trupp. De ska endast ha in två backar ytterligare, och stämmer ryktena så är det spets som ska in. Och det är väl föga överraskande, samtliga deras värvningar hittills har ju varit av den kategorin. Men redan nu ser truppen minst sagt urstark ut, enda lilla frågetecknet är väl målvaktssidan. Forwardssidan ser otroligt komplett ut, med båda starka poängspelare och rollspelare, med andra ord ett välbalanserat bygge som jag tror kommer bli otroligt svårstoppat. Även backsidan kan bli ettans starkaste, och då är det ändå tuff konkurrens med Troja.

Sundsvall

Sundsvall är färdiga med sitt lagbygge skulle jag tro. De har ett intakt målvaktspar som förde dem till kvartsfinal senast. Backsidan ser lite försvagad ut sedan man blivit av med såväl Pontus Englund som Johan Grönquist, och ersatt de med idel juniorer. Så backsidan ser minst sagt ung och oprövad ut, där kommer Algot Landin att få dra ett tungt lass. Offensivt så ser det lite starkare ut. Framför allt värvningen av Filip Wiberg är bra, men även Färjestadsjunioren Joel Nyman kan bli en succé skulle jag tro.  Dock har man tappat Markus Sirén och Gustav Marnetoft, så frågan är om det är så mycket bättre än förra säsongen.

Lämna ett svar