Ettans 15 bästa forwardsvärvningar!

Efter strul med trasig skärm och en hel del att stå i så tog det ett antal dagar att äntligen få ihop den. Men nu är den till slut klar, min lista över de 15 forwardsvärvningar som jag anser vara de allra bästa.

15.   Patrik Elfsberg (C), Falun (från Borlänge)

Rutinerad center som både kan leverera poäng och har starka ledaregenskaper. Perfekt för en nykomling! Den pudelkloke Elfsberg kan svälja massor med istid i alla spelformer och kommer bli grymt viktig för Falun i vinter.

14.   Oscar Nordin, Troja (från Modo)

Tillhörde Modo, men var större delen av förra säsongen utlånad till Östersund. Där hade han en roll längre ner i hierarkin, men i Troja är han nog tilltänkt i en topp två-roll. Det ska bli spännande att se om han kan axla den rollen, han har ju farten och styrkan, men besitter han kreativiteten? Om ja så kan Oscar mycket väl bli ett stort utropstecken i vinter!

13.   Filip Wiberg, Sundsvall (från Vita Hästen)

Efter en massa säsonger på utflykt, varav två i allsvenskan med Västerås (och några få matcher i Vita Hästen på slutet) så vänder Wiberg tillbaka till Sundsvall igen. Det är en väldigt spännande värvning. Wiberg har ändå gjort det helt ok i allsvenskan och kommer säkert kunna tillföra en hel del i ettan. En fysiskt stark spelare som jobbar hårt, precis den profil som Sundsvall gärna vill ha.

12.   Sebastian Falk, Lindlöven (från Vita Hästen)

Lindlövens sportchef Thomas Östlund hade bara superlativ att säga om Sebastian Falk, och visst ser han intressant ut! Med 112 allsvenska matcher under bältet så är det en rutinerad 21-åring som nu ska centra Lindlövens förstakedja. Gjorde skapliga 11 poäng förra säsongen i Vita Hästen och kommer nog kunna leverera över 30 i ettan.

11.   Matej Galbavý, Strömsbro (från JoKP)

Kommer kanske lite stukad tillbaka efter ett två år långt utlandsäventyr som inte blev alls lyckat, men hade innan dess två starka säsonger i ettan med Borlänge och Nybro. En poängspelare med bra skott och fart som är väldigt stark på puck.

10.   Alex Ek, Huddinge (från Dalen)

17 mål och 17 assist på 33 seriematcher förra säsongen. Alex Ek bar Dalens offensiv till stora delar på sina axlar, men han gör jobbet bra över hela isen vilket hans plusminus 15 (bäst i laget) också visar. Bra spelsinne, bra tekare och en center som lyfter sin formation.

9.       Lukas Söderlund, Surahammar (från Tingsryd)

Var en av ettans bästa spelare för två säsonger sedan, men förra säsongen var inte alls lika framgångsrik även om 34 poäng på 32 matcher inte skäms för sig. Men framför allt spelmässigt så tog han ett kliv tillbaka. Fick ändå chansen i slutet av säsongen med Tingsryd men gjorde ingen succé och är nu tillbaka med Surahammar.

8.       Joel Thulin, Mariestad (från Tyresö/Hanviken)

Kom sexa i ettans poängliga förra säsongen efter en riktigt stark säsong, vilket också gav honom chansen att pröva lyckan i Djurgården. En smart spelare med bra spelsinne och skott, kan spela såväl center som ytter.

7.       Gilbert Gabor, Väsby (från Banska Bystrica)

Dubbel slovakisk mästare, där han hade en roll där han gnuggade och det är kanske precis vad Väsby behöver när man nu plockar in flera lite mer offensivt lagda spelare. Har dock klass nog för att bidra inte bara defensivt, det lär bli en och annan poäng offensivt med.

Joni Nikko lär göra en hel del mål i vinter! Foto: Hampus Gliving, Nybro

6.       Joni Nikko, Väsby (från Borås)

En målskytt av rang. Har meriter från många års spel i Liiga och egentligen är det märkligt att han nöjer sig med spel i ettan, han borde kunna landa kontrakt i en högre liga. Hans precisa skott är hans stora tillgång, men han är också stark på puck.

Rommels styrka är kanske inte i försvarszonen, men visst gör han sitt jobb där med. Foto: Hampus Gliving, Nybro

5.       Henrik Rommel, Väsby (från Troja)

Otroligt smart spelare på isen. Är inte snabb, men teknisk, och kan stillastående dra en gubbe för att sedan lägga en riktig macka till en medspelare. Eller göra mål själv med ett vasst skott. Kan styra tempot, vilket få kan i modern hockey.

Sebastian Borg tog det förbjudna steget till den stora lokalrivalen! Foto: Hampus Gliving, Nybro

4.       Sebastian Borg, Kalmar (från Nybro)

Hade Sebastian Borg bara haft lite mindre skygglappar så hade han inte spelat i ettan, så är det. För med sin speed, teknik och irrationalitet så skulle han lätt kunna spela i allsvenskan. Tillför viktig slutspelsrutin till Nybro.

Det blir en återkomst i Visbydressen efter en bra säsong i Troja för Anton Johansson. Foto: Hampus Gliving, Nybro

3.       Anton Johansson, Visby (från Troja)

Pudelklok tvåvägscenter som alltid befinner sig på rätt ställe på isen. Med andra ord inte bara en stark poängspelare, utan också en spelare som bidrar defensivt, en egenskap som inte är helt vanlig.

Ettans poängkung är en blytung värvning av Boden. Foto: Oliver Åström, Kalix

2.       Emil Lindblom, Boden (från Kalix)

Han vann hela ettans poängliga förra säsongen, men han är inte bara en poänggörare. Han är en hårt jobbande spelare dessutom med riktigt bra attityd och en vilja att vara där det bränner till. Bra speed, bra skott och bra spelsinne, en tämligen komplett spelare på nivån.

1.       Fredrik Forsberg. Väsby (från Djurgården)

Med drygt tre säsonger som ordinarie i SHL och tre allsvenska säsonger så förstår alla att Fredrik Forsbergs meriter slår alla andra nyförvärv på fingrarna. En hårt jobbande ytter som inte kommer glida sig igenom matcherna bara för att det är en lägre nivå än han är van vid. Kan mycket väl bli hela ettans poängkung säsongen som kommer!

Lämna ett svar