Fem bästa målvaktsvärvningarna

Då sparkar vi igång steg tre i min genomgång av de bästa värvningarna. I steg ett listade jag varje lags enskilt bästa värvning, i steg två varje series 10 bästa värvningar. Nu i steg tre så tänker jag lista de bästa värvningarna på respektive position i HELA ettan. Vi börjar bakifrån där jag rankar de fem bästa målvaktsvärvningarna.

5. Hugo Haas, Boden (från Vallentuna)

En spektakulär målvakt som är rolig att se på. Spelar otroligt aggressivt mot skytten och är reaktionsnabb och kvick i sidled vilket ger många TV-räddningar. Kan kanske sälja sig lite, men med ett tydligt ansvar i försvarsspelet där utespelarna får ansvar att ta passningsalternativen kan detta bli en riktigt lyckad värvning.

August Hedlund i Karlskronadressen. Foto: Halland i Fokus

4. August Hedlund, Vallentuna (ny från Karlskrona)

Blev utkonkurrerad av Viktor Kokman, men innan dess så var det August Hedlund som höll i förstaspaden i Karlskrona säsongen som gick. Och han gjorde det bra, precis som han gjorde det bra i Väsby säsongen innan och i Tranås säsongen innan det. Det är med andra ord en stabil och bra målvakt, men kanske inte den där ultimata matchvinnarmålvakten. Men kommer absolut betyda massor för Vallentuna i vinter med sin lugna och trygga spelstil.

3. Jesper Eliasson, Troja (från Stjernen)

Löftet som spåddes en lysande framtid med tidigt kontrakt med Färjestads SHL-lag har inte riktigt fått det att lossna på seniornivå. Men nu kommer han till ett Troja med ettans bästa backar, det ger ett alldeles utmärkt stöd till att få blomma ut som målvakt. Är en positionssäker målvakt som släpper få returer och jag tror att detta mycket väl kan bli Eliassons genombrottssäsong.

2. Daniel Fahlström, Nyköping (från Kristianstad)

Hade en kalassäsong i Nyköping förra säsongen där han stundtals formligen stod på huvudet. Det gav ett kontrakt med Kristianstad vid transfer deadline, och trots att han gjorde det bra de sex matcher han fick stå där så blev det ändå inget nytt kontrakt i allsvenskan. Det betyder att han nu får vända hem till Nyköping igen, kanske lite stukad men samtidigt en erfarenhet rikare och definitivt som en toppmålvakt i ettan.

Tobias Sandberg håller tätt vid stolpen.

1. Tobias Sandberg, Mariestad (ny från Vita Hästen)

Har varit ettans kanske bästa målvakt i konkurrens med Robin Johansson och Wictor Ragnewall under flera säsonger, innan han till slut inför förra säsongen valde att till slut tacka ja till allsvenskan och Vita Hästen. Där gjorde han det riktigt bra, så bra att han stod med flera allsvenska anbud att välja på. Men längtan efter Mariestad blev för stor, speciellt som han dessutom fick en tjänst som assisterande klubbchef, (precis det han utbildat sig till), och återkomsten är därmed ett faktum. Han lär inte ha blivit en sämre målvakt med den allsvenska säsongen i ryggen, och sedan såväl Wictor Ragnewall och Robin Johansson lämnat så kanske han är ettans bästa målvakt.

Lämna ett svar