Två viktiga förlängningar och en övergång som inte blir av

Det verkar som att början av juli inleds händelserikt på sillyfronten. Igår kunde vi rapportera om fyra riktigt vassa värvningar, idag så är det två förlängningar som det är dags att rapportera om. Dessutom så kommer en potential minibomb inte bli av.

Dalen gick redan igår kväll ut med att de förlänger med Kalle Holm. den unga succébacken som gjorde hela 23 poäng på 34 matcher förra säsongen. Att den lille (174 cm) backen kommer fortsätta dans på blålinjen i powerplay betyder massor för Dalen, som annars blivit av med tre andra tunga backnamn. Anton Johannesson ska spela för Brynäs medan Hugo Fransson signat för HV71. Det var han dock redan förra säsongen, så kanske det kan bli en utlåning till Dalen igen? Den tredje backen som lämnar är meriterade Axel Eidstedt, som kmhockey.se nu kan avslöja lägger skridskorna på hyllan.

Kalle Holm på offensiv blå i powerplay. I den rollen lär vi få se honom också i vinter. Foto: Halland i fokus

***

Alvesta har hållit en låg profil under silly season, men idag så fick de i alla fall till en ruggigt tung förlängning. Det är rutinerade Måns Hermansson, backen med över 250 allsvenska matcher i ryggsäcken som väljer att fortsätta i Alvesta-tröjan ännu en säsong. Det stärker Alvestas odds högst väsentligt, även om man säkert kommer få kriga med näbbar och klor för att undvika en bottenplacering.

***

Igår gick Lindlöven ut med att de värvar Sebastian Falk från allsvenska Vita Hästen. Goda nyheter för alla Lindlövenfans, men smakar det så kostar det. Den värvningen innebär nämligen att en annan potentiellt fin värvning, Oliver Arle Östergren, nu inte blir av. Han hamnar nu istället i den danska ligan.

Lämna ett svar