Norra ettans tio bästa värvningar!

Då har vi kommit till den sista presentationen av steg två i min genomgång av ettans bästa värvningar. Det är norra ettans tio bästa värvningar som presenteras.

10. Fredrik Granberg (D), Piteå (från Boden)

Hade en riktigt grym säsong för två säsonger sedan då han växte ut och var kanske Bodens allra främsta back. Förra säsongen höjdes förväntningarna, och de kanske han inte riktigt levde upp till men han hade trots det näst bäst plusminus i laget och snittade över en halv poäng per match från sin backposition, det är starka papper. Stor och stark men samtidigt bekväm med pucken.

9. Philip Eriksén (D), Hudiksvall (från Karlskoga)

Philip Eriksén höll en fast tröja i allsvenska topplaget Karlskoga säsongen som gick, då är man definitivt inte en dålig back! Har faktiskt spelat i norra ettan tidigare, då han som 18-åring noterades för fina 13 poäng på 28 matcher i Kalixtröjan. Uppges vara trygg med pucken och Hudiksvall hoppas att han ska kunna ta en roll i både boxplay och powerplay.

8. Wiljami Kupiainen (D), Kiruna (från Crocodiles Hamburg)

Ska vara en rörlig och spelskicklig back, och kikar man hans stats från Mestis så ser han faktiskt riktigt lovande ut. Han snittade där över en halv poäng per match och jag tror Kiruna kan ha gjort ett fynd här.

Linus Hedman i Bodendressen. Foto: Oliver Åström, Kalix

7. Linus Hedman (RW), Piteå (från Boden)

En liten ettrig rightare som är otroligt jobbig att möta för motståndarna. Bygger mycket av sitt spel på sin inställning och fina skridskoåkning, och gör en hel del poäng dessutom.

6. Hugo Haas (G), Boden (från Vallentuna)

Hugo Haas är den mest aggressivt spelande målvakten jag sett. Är ofta långt utanför sin egen målgård för att skära av skottvinkeln och är dessutom rätt rapp i sidled, vilket krävs för att inte bli överspelad alldeles för lätt. Det ska bli spännande att se om Haas kan fortsätta succén från Vallentuna nu när han får en starkare omgivning. Bar ju Vallentuna långa stunder med sitt starka målvaktsspel.

5. Filip Wiberg (C/RW), Sundsvall (från Vita Hästen)

En stor och stark center som nu flyttar hem till moderklubben för att få en nystart efter att ha kört fast lite i allsvenskan. Det kan mycket väl vara ett riktigt klokt val, han skulle inte vara den första som tog ett steg tillbaka för att sedan ta två kliv framåt.

Ludwig Stenvall jublar med några lagkamrater. Foto: Oliver Åström, Kalix

4. Ludwig Stenvall (D) – Clemensnäs (från Piteå)

Stenvall är en riktigt stark värvning av Clemensnäs och kommer bli otroligt nyttig för nykomlingen. Han bidrar inte vara med massvis med hockeyettanrutin, han bidrar också med ett synnerligen gediget backspel som behärskar såväl offensiven som defensiven. Kommer få massor med istid!

3. Matej Galbavý (LW/RW), Strömsbro (från JoKP)

Strömsbro tog en paus i sitt värvningsarbete när de fick beskedet att de skulle spela i den norra ettan. Men när de återstartade det så gjorde de det med en liten bomb. 24-årige Matej Galbavy har visat i såväl Borlänge som Nybro att han är en forward med poänggaranti på nivån. Stark på puck, bra fart, bra spelsinne och dessutom ett bra skott.

2. Lucas Torstensson (D) – Hudiksvall (från Väsby)

En av ettans offensivgladaste backar, är grym med pucken och med sin starka skridskoåkning och spelsinne så är han ett ständigt hot för motståndarna. Har däremot klara svagheter i spelet i egen zon, så bör ha en riktigt stabil och bra defensiv back vid sin sida.

Som vi vant oss med att se Emil Lindblom. På väg till båset för jubel efter ännu ett mål. Foto: Oliver Åström, Kalix

1. Emil Lindblom (RW) – Boden (från Kalix)

Överlägsen etta på denna lista. En poängspelare med attityd vilket är en rätt ovanlig kombination. Bar Kalix på sina axlar förra säsongen, där han fick massor med istid. Vann hela ettans poängliga förra säsongen i stor still, och han gjorde det tack vare sin snabbhet, teknik, vilja att driva på mål och skottstyrka.

Lämna ett svar