En näst intill ultimat ettanarena

I veckan så var jag på semesterresa till Öland och Kalmar och passade då på att besöka Kalmars nya ishall. Kalmars marknadsansvarige Linus Lind hade vänligheten att ge mig en guidad tur runt arenan som måste vara ettans bästa ishall.

Vi började vandringen som sig bör i a-lagets del. Där kunde Linus visa mig de faciliteter a-laget hade att tillgå. Det var konferensrum med storbild, två omklädningsrum, sliprum, fysiorum och ett litet rehabgym, allting rymligt och väldigt fräscht. Linus berättade att kommunen kostat på sig att använda kvalitet i allt materialval, allt för att det skulle bli hållbart. I samma del låg också ett mötesrum för funktionärer.

A-lagets ena omklädningsrum.

Vår vandring tog oss vidare till juniordelen. Där hade en av få missar i bygget gjorts. Det saknades nämligen ett omklädningsrum till bortalaget, vilket gjorde att J18 fick flytta sina grejer när det vankades hemmamatch, långt ifrån optimalt givetvis. Där märktes också en andra liten miss då domarrummet låg precis emellan hemmalagets och bortalagets omklädningsrum. Det gick dock att lösa då det fanns ett domarrum till som var ägnat till ungdomsmatcher som låg på andra sidan isen.

Alla omklädningsrum var stora och fräscha.

Ungdomslagens omklädningsrum var också de mycket rymliga, ljusa och fräscha, och alla lag hade sitt egna förråd. Alla dörrar ordentligt larmade med kodlås. Givetvis hade ungdomslagen eget sliprum.

När vi varit nere i katakomberna så tog vi en tur upp på kanslidelen. Det fanns två ljusa kontor samt ett mötesrum, där Kalmar bara hyrde ena kontoret, men man hade option att hyra också det andra.

Ljusa och fina kontor!

Som avslutning så gick vi ner till läktarna och kikade in på faciliteterna restaurang- och media. Restaurangen saknade tillagningskök, så den drevs just nu av en cateringfirma och kunde ta 300 gäster, varav en del inne i själva restaurangen och en del ute på en hylla vid läktaren.

Mediadelen hade en pressläktardel, och ett rum där man skötte ljud och ljus. Det var väldigt påkostat såväl ljud som ljus, och mediakuben över isen var riktigt stor och mäktig.

Linus Lind på pressläktaren.

En sista lite nackdel kom dock när vi gick in på läktardelen. En av få saker man snålat på var nämligen sargen, vilket gjorde att det var mycket stolpar som begränsade sikten för de tre nedersta raderna på sekretariatssidan. Ståplats fanns givetvis en till vardera lag, där bortasupportrarna hade egen ingång, toalett och kiosk.

Mediakub och utsikt från pressläktaren.

2500 platser tog arenan just nu, med möjlighet att bygga ut ovanför om det skulle behövas i framtiden. Sammantaget en närmast perfekt ettanarena, och den har givetvis gett Kalmar perfekta förutsättningar för att kunna erbjuda en bra produkt i en riktigt fin miljö!

Lämna ett svar