Lista: Så ligger klubbarna till vad gäller licenskraven!

Nu ska alla klubbar ha haft sina årsmöten och det är därmed dags att sammanställa hur ettanklubbarna ligger till i förhållande till licenskraven. 26 lag har redovisat sina siffror, 14 lag har det inte.

Ovisst!

I flera fall så är de 13 lag som inte redovisat sina siffror lag som jag vet har svag ställning ekonomiskt, och då de inte vill redovisa hur dåligt det är så väljer de att försöka mörka siffrorna. Eller som en klubbledare sa till mig:
– Det finns ingen anledning att mörka siffrorna om du inte har något att dölja!
Det är också i denna kategori vi kan finna Teg och Köping, som inte fått licensen beviljad, och risken finns att det är flera av dessa lag som ej uppfyller licenskraven. Dessa 14 lag gäller det.

Clemensnäs
Kalix
Strömsbro
Teg

Segeltorp
Vallentuna
Visby
Väsby
Wings

Forshaga
Köping

Alvesta
Dalen

***

Ej licens

Ett av lagen som redovisat sin ekonomiska situation har två år efter varandra där man inte levt upp till de kraven som ställs för att få licensår (2% av eget kapital förra säsongen, 5% denna) och riskerar därmed att inte få licens. Det gäller detta lag.

Krif

***

Kontrollår

Sju lag levde upp till kraven förra säsongen, men gör det inte denna och bör därmed hamna i kontrollår, Det gäller dessa sju lag.

Lindlöven
Mariestad
Skövde

Halmstad
Mörrum
Tyringe
Vimmerby


***

Klarat sig

Slutligen är det 17 lag som klarat licenskraven både förra säsongen och denna.

Boden
Hudiksvall
Kiruna
Piteå
Sundsvall
Örnsköldsvik

Enköping
Huddinge
Linden
Nyköping
Tyresö/Hanviken

Borlänge
Falun
Surahammar
Tranås

Borås
Kalmar
Karlskrona
Troja

Lämna ett svar