Södra ettans tio bästa värvningar!

Då har turen kommit till att utse den södra ettans tio bästa värvningar. Det brukar finnas en hel radda med vassa nyförvärv att välja emellan, men denna gång är namnen kanske inte lika stora och spektakulära. Men här är i alla fall tio spelare som jag tror kommer förbättra sina lag säsongen som kommer.

10. Adam Bäckstrand (C/RW), Mörrum (från Vimmerby)

Det är rätt ovanligt med stora centrar, men Adam Bäckstrand är definitivt en av dem och han utnyttjar sin storlek på bästa sätt. Tung och nästan omöjlig att ta pucken från när han kommer med fart när han utnyttjar sin räckvidd och goda teknik. En vass värvning av Mörrum.

8. Tom Fridén (C/LW), Karlskrona (från Mörrum)

och

9. Martin Fridén (LW), Karlskrona (från Mörrum)

Martin och Tom Fridén har varit motorn i Mörrum sedan de anslöt från Nordamerika för 1½ säsong sedan. De inte bara gör mycket poäng, de jobbar dessutom hårt och är väldigt ambitiösa i allt de gör. Martin är den lite mer offensiva, medan Tom är en lite klokare tvåvägscenter. Hur högt upp i hierarkin kommer de hamna i ett betydligt mer stjärnfyllt Karlskrona?

7. Martin Pärna (LW/D), Vimmerby (från Krif)

Martin Pärna var länge känd för att han bara kunde leverera i Halmstad. Men nu har han huserat två säsonger i Krif och visat att poängen kommer också i annan omgivning. Nu blir det miljöombyte igen för den timide 29-åringen, där jag tror att han kommer få spela ett spel som faktiskt passar honom bättre. Innebär det att det att han står inför en succésäsong?

Robin Höglund #44) i full fart som vanligt. Foto: Oliver Åström, Kalix

6. Robin Höglund (LW), Borås (från Boden)

Borås vill vara ett jobbigt lag att möta, och man lyckades verkligen krypa in under skinnet på Boden i kvartsfinalspelet. Nu hämtar man från just Boden deras främsta verktyg på att just krypa under skinnet på allt och alla, Robin Höglund. En powerforward som älskar att åka runt och nyttja sina 102 kg i sargduellerna.

5. Elias Lindgren (D), Vimmerby (från Lindlöven)

Elias Lindgren har haft en stadigt fin utveckling i Lindlöven de senaste säsongerna och förra säsongen var hans klart bästa. Det gjorde honom intressant också för större lag, och det var Vimmerby, där även storebror Oskar huserar, som lyckades få hans signatur på kontraktet. Därmed så får Vimmerby in en spelskicklig back som gärna följer med upp i anfallen, en spelstil som borde passa Hampus Sylvegårds sätt att spela.

4. Oscar Nordin (C/LW), Troja (från Modo)

Har inte riktigt fått fäste i allsvenska topplaget (numer SHL) Modi, utan lånades under förra säsongen ut till Östersund. Där har han fått en centerroll långt ner i hierarkin där han mest fått ägna åt att spela 0-0. Nu hoppas säkert Troja att han ska kunna växla upp och även ta en mer offensiv roll, blir det en lika stor succé som Kevin Engvall månne?

3. Jesper Eliasson (G), Troja (från Stjernen)

Jesper Eliasson var den stora talangen som inte riktigt fått det att lossna på seniornivå. Han har bland annat agerat tredjekeeper för Färjestad i SHL men har merparten av de senaste åren varit utlånad till diverse klubbar. Förra säsongen stod han i Borge med helt ok siffror, men han väljer nu ändå att ta klivet ner i ettan till klubben han tillbringade sin juniortid i, Troja. Där ska han axla Wictor Ragnewalls mantel, en tuff uppgift, men han har ett starkt försvar framför sig som hjälp, så detta kan mycket väl bli en succé.

Jesper Broeng i passningstagen. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

2. Jesper Broeng (D), Kalmar (från Mariestad)

Bois sportchef Calle Johansson slet nog sitt hår när han insåg att pengarna inte räckte för att behålla rörliga och spelskicklige backen Jesper Broeng. Kalmars spel behöver just såna backar, därför så var de tidigt ute efter hans signatur, men det var först sedan Mariestads sportchef alltså insett att pengarna inte räckte som flyttlasset definitivt gick. Det ska bli spännande att se vad han kan få ut under Victor Tuurala.

1. Sebastian Borg (RW), Kalmar (från Nybro)

Det fanns säkert tankar på att Sebastian Borg skulle få följa med Nybro upp i allsvenskan, men så blev inte fallet och det kunde Kalmar dra nytta av. Nu fick man en skridskostark och irrationell spelare som borde passa utmärkt in på deras sätt att spela, som dessutom har en hel del slutspelsrutin. Perfekt för Kalmars kravspec med andra ord!

Lämna ett svar