Västra ettans tio bästa värvningar!

I min första genomgång av värvningarna som gjorts så här långt så utsåg jag varje lags bästa värvning. Nu är det dags för steg två i trestegsraketen, nämligen att utse varje series allra bästa värvningar. En topp 10-lista där det kan bli flera värvningar från samma lag som tar plats. Vi börjar med den västra ettan!

10. Andreas Bosson (G), Forshaga (ny från Hudiksvall)

Andreas Bosson har varit en av de sista utposterna i topplaget Hudiksvall i fem säsonger, så det är ingen duvunge vi pratar om, utan en rutinerad 24-åring som Hudiksvall trodde stenhårt på. Han har också visat att han förtjänat det förtroendet, men blev nerpetad från målvaktstronen av Isak Johansson efter jul säsongen som gick och väljer nu att ta ny sats i Forshaga. Där lär han få mer att göra, och det tror jag kan ta Bosson till nya nivåer.

Charles Eklund (¤21) skymmer effektivt Kalixmålvakten. Foto: Oliver Åström, Kalix

9. Charles Eklund (RW), Dalen (ny från Borlänge)

Charles Eklund är en klassisk målskytt, utrustad med ett bra skott, stark på pucken och med bra fart på rören. Det är precis en sådan spelare som Dalen behöver sedan bland annat Alex Ek lämnat.

8. Felix Tengvall (G), Skövde (ny från Krif)

Skövde har haft svårt att få målvaktsspelet att stämma riktigt, och därför har man nu bestämt sig för att leta en helt ny målvaktsduo. En av dessa är klar och det är Felix Tengvall som gjort det bra i Krif under drygt två säsonger. Han har dock delat ansvaret med Emil Cederlund så han siktar antagligen på att få större ansvar, och det ska bli spännande att se om han får det. Att det är ett lyft för Skövde är jag dock tämligen övertygad om att det blir.

7. Jesper Andersson (C/LW), Skövde (ny från Wings)

Jesper Andersson gjorde en så pass stark säsong med mycket poäng i Wings säsongen som gick att han i samband med transferdeadline värvades av topplaget Väsby. Där fick han rätt gott om istid, men hade kanske lite svårt att omsätta sitt hårda jobb till poäng, han vägde kanske lite lätt. Men att det är en spelare som kommer leverera bra, framför allt innan jul, är jag övertygad om.   

Gustav Lindberg i Boiströjan i match mot sitt nya lag, Skövde. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

6. Gustav Lindberg (LW/RW), Skövde (ny från Mariestad)

Gustav Lindberg hade kanske en oväntat svag grundserie, men med nya lekkamrater i allettan blommade han ut och vann faktiskt Mariestads interna poängliga i allettan. I slutspelet så försvann han dock lite ogen, och det var säkert därför han inte fick förlängt. Men det är en riktigt bra ytter! Stark på puck och skridskostark, som är svår att få fatt i när han vänder och vrider längs med sargerna. Dessutom utrustad med ett rätt bra skott.

5. Vincent Reimer (C/LW), Mariestad (ny från Krif)

Vincent har gjort mål vart han än spelat, under hela sin uppväxt. Men när man tar klivet upp till seniorspel så brukar det bli tuffare, men inte för Vincent. Han fortsatte leverera mål tack vare sitt snabba, fina skott och sin vassa spelförståelse, han är duktig på att snoka upp ytorna där han blir farlig och där pucken dyker upp. 17 mål blev det till slut i Krif, långt före en så etablerad målskytt som Martin Pärna.

4. Joel Thulin (C/RW), Mariestad (ny från Tyresö/Hanviken)

Joel Thulin hade en kanonsäsong med Tyresö/Hanviken säsongen som gick. Med sina 21 ål och 23 assist så kom han sexa i hela ettans poängliga och han fick även chansen ett par matcher med Djurgården i allsvenskan. Utrustad med ett bra skott och ett bra spelsinne, kan lika gärna agera framspelare som göra mål själv vilket gör honom till ett hot som är svårare att försvara sig emot.  

Patrik Elfsberg flyttar hem till moderklubben Falun.

3. Patrik Elfsberg (C), Falun (ny från Borlänge)

Jag vet inte om Elfsberg är en bättre spelare än Thulin egentligen, men han kommer antagligen vara mer betydelsefull för sitt Falun än Thulin kommer vara för Mariestad. Elfsberg är en perfekt värvning för nykomlingen: En rutinerad ledartyp som kan bära laget på sina axlar. Dessutom en skicklig center som kommer kunna svälja massor med istid i alla spelformer.

2. Lukas Söderlund (LW), Surahammar (ny från Tingsryd)

Vi vet alla vad Lukas Söderlund betytt för Surahammar de senaste två säsongerna. Speciellt förrförra säsongen var magisk, då var Lukas Söderlund en av ettans allra bästa spelare. Lämnade dock Sura vid sista övergångsdagen för Tingsryd, där blev det kanske inte någon supersuccé och nu vänder han alltså tillbaka till Surahammar för att ge dem den spets de saknar annars.

Tobias Sandberg är tillbaka i Boiströjan igen.

1. Tobias Sandberg (G), Marietad (ny från Vita Hästen)

Tobias Sandberg har mängder med utmärkelser under sin karriär. Han vann SM-guld som 15-åring, SM-silver som 16-åring och han vann TV-pucken samma år. Han hade bäst räddningsprocent i norra superelit som 19-åring och även i superelit topp 10. Han har som senior haft bäst räddningsprocent i sin hockeyettanserie 3 gånger och bäst GAA 3 gånger. En gång hade han hela ettans bästa räddningsprocent. Ja att Sandberg är en av ettans bästa målvakter råder det inget tvivel om, kanske rent av den bästa. När han nu vänder tillbaka till klubben i sitt hjärta, Mariestad, så gör han det efter en sejour i allsvenskan med Vita Hästen där han var med och förde fram dem till sin mest framgångsrika säsong på många år. En sejour han själv menar bara gjort honom bättre. Det ska bli spännande att se vad han kan få ut av säsongen, både på isen och vid sidan av, där han nu agerar assisterande klubbchef.

Lämna ett svar