På begäran – Kalix slagstyrka!

Kalix gick bakvägen till kvartsfinalen förra säsongen, mycket tack vare en riktigt stark Emil Lindblom. Nu ser man ut att tappa hela ettans poängkung, hur står sig laget utan honom? Jag reder ut!

Truppen just nu

Minus
Att hela ettans poängkung Emil Lindblom lämnar för spel i annan klubb är klart, han ska ha varit klar för Boden, men idag kom det ut att även Östersund gett sig in i leken, så det kanske blir allsvenskan för 23-åringen. Hur som givetvis ett blytungt tapp för Kalix som inte heller lär få tillbaka utlånade Christoffer Björk från AIK. Två så tunga tapp hade inget ettanlag klarat av utan att det kommer märkas, och Kalix kommer givetvis omöjligt kunna ersätta dem. Även Sebastian Huczkowski lämnar, en nyttig pjäs. Då är tappet av Daniel Scasnik enklare att ersätta.

Plus
Tre nya namn har tillkommit, den intressantaste är i mina ögon Levi Wunder som tidigare spelat i högsta amerikanska universitetsligan (NCAA) och som efter en sejour i tvåan med Alfta avslutade senaste säsongen i Teg där han gjorde stor succé med över en poäng per match i snitt och över ett plusmål per match i snitt dessutom. Han kan mycket väl bli ett fynd för Kalix. Dessutom har backarna Oscar Kohlström (Sundsvall) och Johan Diberius Sköld (Mörrum) signat. De känns dock mer av karaktären utfyllnad snarare än spets.

Skulle behöva ha in
Jag tror säkert man gärna ser en förlängning med Wille Åström och Alfred Hjälm, två nyttiga spelare. Sedan är jag osäker på Johan Pettersson, han blir inte snabbare med åren och spelar han inte för en billig peng så kanske det är bättre att söka spelare som ger mer hockey per krona. Något mer rutinerad back skulle inte skada dock, och jag har uppgifter på att Linus Håkansson kommer ansluta från Örnsköldsvik och det är den potentiella poänggörare man också skulle behöva få in.

Prognos: Klart svagare

Lämna ett svar