Klubbarnas tyngsta tapp – västra ettan

Nu har jag avverkat lagens enskilt bästa värvningar, men allt är ju inte plus, lagen tappar ju spelare också. Så idag tänkte jag börja lista de tyngsta tappen laget gjort, med början i den västra ettan. Observera att det bara är officiella tapp som kommit med.

Dalen – Kristian Røykås Marthinsen (LW) till Stjernen

Det har förvunnit mer namnkunniga spelare, som Alex Ek, mer talangfulla spelare, som Anton Johannesson och även mer rutinerade, som Oscar Malm. Men ingen har varit viktigare för Dalens DNA, att vara hårt gnuggande samtidigt som man är effektiva än Kristian Röykås Marthinsen. Ett multiverktyg som bemästrade alla situationer på isen. Han och hans bror kommer bli grymt saknade.

Borlänge – Patrik Elfsberg (C) till Falun

I ett allt yngre och mindre spetsigt Borlänge så har Patrik Elfsberg varit konstanten, den trygga ryggen som håller upp spelet och får laget att prestera. Vann poängligan förra säsongen, var lagkapten, centrade förstakedjan och fick massor med istid. Sju säsonger i Borlängedräkten hann det bli innan den nu 29-årige Elfsberg nu vänder hem till nykomlingen Falun.

Falun – Emil Ax (LW) till slutar

Hade inte Emil Ax haft ett så bra jobb så han inte var flyttbar och inte kunde lägga ner tiden som krävs för att spela i ettan så hade inte Falun fått glädjen att ha honom i laget, för då hade han kunnat spela i ett topplag i ettan. Men då får man också ta jobsposten att han nu väljer att lägga av, Det är nyttig ettanrutin och klass som försvinner.

Forshaga – Wilson Johansson (RW) till ej klart

En stor talang som inte riktigt har fått det att lossna. Men 22-åringen kom ändå trea i den interna poängligan, har offensiva kvaliteter och var assisterande lagkapten, nog kommer hans avhopp att svida lite.

Köping – Andreas Thelander (D) till Mariestad

Andreas Thelander har varit ett oupptäckt diamant i Köpings bakre led. En väldigt spelskicklig back, trygg med pucken och omöjlig att checka fast. Har fått massor med istid i alla spelformer och det ska bli spännande att se vad han kan få ut i en vassare omgivning.

Lindlöven – Elias Lindgren (D) till Vimmerby

Lindlövens succéback sprutade in poäng för höstserievinnarna. Spelskicklig, rörlig och med ett bra öga för spelet. Kommer göra stor nytta i Vimmerby!

Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Mariestad – Jesper Broeng (D) till Kalmar

Jesper Broeng klev under förra säsongen fram som en av ettans allra främsta offensiva backar. Passningsskicklig, följsam skridskoåkning och med en grym förmåga att läsa spelet. Kommer saknas i Mariestad i vinter.

Surahammar – Mattias Eklund (D) till Enköping

Gjorde sina tyngsta tapp vid transferdeadline i februari, mellan säsongen är det bara två spelare som lämnat. Och av dessa två är det väl bara Mattias Eklund som var riktigt ordinarie och det är därmed han som blir det tyngsta tappet. En ok ettanback, liten och rörlig.

Skövde –  Anton Lundmark (RW/LW) till Tingsryd

En rivig ytter med bra attityd och storlek. Svår att ta pucken från med sin räckvidd. Är ingen spelare som kommer spruta in poäng, men en nyttig rollspelare som ofta inte brukar få chansen att ta ett kliv uppåt i serienivå, men Anton lyckades inte bara få chansen, han tog den också när han fick den i slutet av förra säsongen och fick därmed förlängt.

Tranås – Lukas Isaksson (C/RW) till Tingsryd

Lukas Isaksson har varit otroligt central i Tranås offensiv sedan han anslöt för drygt tre säsonger sedan. Har gjort runt en poäng per match och har varit den som drivit offensiven. Det märktes när han gick skadad under allettan förra säsongen, helt plötsligt så blev det bra mycket tuffare för Tranås att leverera. Det ska bli spännande att följa honom i Tingsryd.

Lämna ett svar