Ettans bästa värvningar – lag för lag: Norra ettan

De stora bomberna i den norra ettan väntar ännu på att brisera, men detta är lagens bästa värvningar så här långt i den norra ettan.

Boden – Hugo Haas (G) från Vallentuna

Det kommer att komma in fler och vassare värvningar (Pantzare och Lindblom till exempel), men jag måste gå efter de som har presenterats redan och då är Hugo Haas det givna valet. Den unge tjecken är en otroligt aggressivt spelande målvakt som ofta kommer långt utanför målgården för att skära av skottvinklar och täcka yta. Kan mycket väl bli förstavalet för Boden i vinter.

Ludwig Stenvall klappar om sina lagkamrater i Piteå. Foto: Oliver Åström, Kalix

Clemensnäs – Ludwig Stenvall (D) från Piteå

Clemensnäs har helt oblygt lyckats få in några riktigt bra värvningar från Piteå,  och allra vassast håller jag Ludwig Stenvall som. En spelskicklig och pucktrygg back som kommer betyda massor för nykomlingen. Har dessutom massor med nyttig ettanrutin.

Hudiksvall – Lucas Torstensson (D) från Väsby

Hudiksvall har inte presenterat så många nyförvärv ännu, bara två stycken, och av dessa så sticker Lucas Torstensson ut. En liten, skridskostark och spelskicklig back som älskar att ge sig ut på offensiva utflykter. Så gjorde han också finfina 40 poäng på sina 49 matcher under säsongen som gick. Offensivt en av de vassare backarna i ettan med andra ord, dock betydligt större problem i egen zon. Men Hudiksvall räknar nog inte med att vara där så långa stunder i matcherna…

Kalix – Levi Wunder (F) från Teg

Då värvningen av Linus Håkansson ännu inte är offentlig så kan inte han komma på tal- Då faller valet istället på Teg-värvningen Levi Wunder. Levi har bland annat gjort matcher i den högsta universitetsligan i USA, NCAA, men inledde förra säsongen i Alfta i tvåan innan Teg plockade upp honom. Och där gjorde han riktigt stor succén, sju poäng på sec matcher och dessutom +7 i plusminus, det är starka papper! Kan han spinna på denna succé i Kalix och kanske ta ett steg till så kan detta mycket väl visa sig vara ett fynd.

Kiruna – Artur Ogandzhanyan (G) från Boro/Vetlanda

Kiruna har bara ett nyförvärv så det finns inte mycket att välja på. Men samtidigt så känns värvningen av Ukrainaren Ogandzhanyan lite spännande. Han har spelat en hel del i NCDC som inte är den bästa juniorligan i Nordamerika men långt ifrån den sämsta. Han är dessutom andslagsmålvakt för Ukraina och det ska bli spännande att se vad han kan få ut i hockeyettan.

Piteå – Fredrik Granberg (D) från Boden

Var i valet och kvalet mellan Gustaf Marnetoft och Fredrik Granberg men Granberg kändes mer stabil över hela förra säsongen. En rejält spelande back som också har offensiva kvaliteter. Fick spela både powerplay och boxplay i Boden under stunder och hade finfina 22 i plusminusstatistiken vilket understryker nyttan av honom.  

Strömsbro – Calle Westerlund (D) från Valbo

Calle Westerlund är en modern back, med bra skridskoåkning och fina handleder. Snittade faktiskt över en poäng per match i tvåan förra säsongen som förstaårssenior och som back, det tillhör inte vanligheterna. Jag tror att Strömsbro kan ha gjort ett fynd här.

Sundsvall – Filip Wiberg (C/RW) från Vita Hästen

Sundsvall har plockat in en hel radda med förstaårsseniorer med fin statistik från sin juniortid, hela fem stycken talanger som ska bli spännande att se. Men jag väljer att ta ut en mer rutinerad pjäs. Filip Wiberg har Sundsvall som moderklubb men har varit på utflykt i flera år, senast gjorde han två säsonger i allsvenskan med Västerås. Filip är en riktig powerforward som utnyttjar sin storlek (193 cm, 98 kg) och kommer passa bra in i Sundsvalls fysiska spelstil.

Teg – Ej fått något nyförvärv

Nr 18 Marwin Wedemo kikar ut över isen. Foto: Oliver Åström, Kalix

Örnsköldsvik – Marwin Wedemo (D) från Vännäs

Marwin har seglat lite under min radar, men detta är en riktig backtalang som bland annat varit med i Selectlag fram till och med 2019 i sin åldersgrupp. En spelskicklig back som trots sin ungdomfaktiskt kom trea i Vännäs interna poängliga säsongen som gick.

Lämna ett svar