Ettans bästa värvningar – lag för lag: Södra

Den södra ettan bjuder kanske inte på lika spektakulära nyförvärv denna sillyn, men visst finns det bra värvningar att rapportera om. Detta är de jag tycker är allra bäst för respektive lag.

Alvesta – Caleb Eefting (D) från speluppehåll

Igår kom den överraskande nyheten: Caleb Efting signar ett kontrakt med nykomlingen Alvesta! Ni minnesgoda läsare kommer säkert ihåg att han var en rätt framgångsrik bak i Mörrum när han skadade sig allvarligt då en skridsko skar upp halsen på honom. Det ändade den säsongen och när han sedan inför förra säsongen signade med topplaget Kalmar så blev det ändå inget spel. Det var minnesbilderna som satt för hårt fast i honom och han klarade inte av att spela uppgav han då. Nu får vi hoppas att tiden läkt dessa sår och att han nu verkligen kommer till spel. För Efting är en sådan back som Alvesta behöver, en back som kan hålla i pucken och bidra med lugn och rutin.

Borås – Emil Rangedal (D) från Borlänge

Förra säsongen så var backspelet Borås stora akkilleshäl. Därför märker man att backpositionen varit prioriterad för Borås denna silly, och där är Emil Rangedahl det stora tillskottet. Förra säsongen snittade han över en halv poäng per match, samtidigt som han var helt överlägsen i Borlänges plusminusstatistik. Kan mycket väl få ett stort genombrott kommande säsong.

Halmstad – Jacob Levin (C) från Vänersborg

Halmstad ligger långt efter i lagbygget och har bara två nyförvärv klara, båda från tvåan. Och då målvakten Adam Ahnberg ändå inte lär få spela så återstår det bara att välja på en, Jacob Levin. Det är en egen produkt som vänder hem efter ett par säsonger i tvåan, senaste säsongen i Vänersborg snittade han över en poäng per match. Snabb och med bra klubbteknik säger de som sett honom spela.

Jesper Broeng i färd med det han gör bäst: Lägga smörpass! Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Kalmar – Jesper Broeng (D) från Mariestad

Det är bara att gratulera Kalmar till en av ettans allra starkaste offensiva backar. Läser spelet enormt bra och så gott som omöjlig att checka fast. Serverar medspelarna pass perfekt på bladet gång på gång och rörlig och bekväm med pucken. Kommer bli grymt nyttig för Kalmar i vinter!

Karlskrona – Martin Fridén (LW) och Tom Fridén (C/LW) från Mörrum

Här frångår jag min princip att bara utse en bästa värvning, men tvillingarna Tom och Martin Fridén som släpptes igår till slut, känns oskiljaktiga. Det är två herrar med starkt poängfacit från sin tid i Mörrum där Tom tar tvåvägsansvar medan Martin är yttern med lite mer offensiv uppsida. Ett radarpar som gör varandra bättre och hittar varandra otroligt bra på isen.

Krif – Love Bergvall (D) från Linden

Krif har bara gjort tre värvningar, varav två juniorer och så då senioren Love Bergvall. Love är en storväxt back som gillar att smälla på men som också kan spela puck helt ok.

Mörrum – Adam Bäckstrand (C/RW) från Vimmerby

Att Adam Bäckstrand vänder tillbaka till Mörrum igen efter en säsongslång utflykt till Vimmerby är givetvis mycket goda, men också överraskande nyheter, för Mörrum. Med tanke på den svaga ekonomin så trodde nog inte många att man skulle kunna lyckas få in en så stark återvändare, men så blir alltså fallet. Bäckehag är en kraftfull center som är stark på puck och inte oäven som poänggörare.

Troja – Jesper Eliasson (G) från Stjernen

Jesper Eliasson var ansedd som ett riktigt stor målvaktstalang under sin juniortid och var bland annat med om att spela junior-VM för Sverige. Det gav ett kontrakt med Färjestad, men som tredjemålvalkt vilket gjorde att han blev utlånad först till Almtuna och sedan till Väsby. Succén där vara väl inet omedelbar, och inte heller i Stjernen säsongen som gick blev det succé. Nu tar han ny sats i ettan, och bakom ett solitt Trojaförsvar så har han den stöttningen som behövs för att få fart på karriären igen. Jag tror på succé!

Elias Dervall Svensson krigar framför kassen i en match mot Nybro. Foto: Hampus Gliving, Nybro

Tyringe – Elias Svensson Dervall (D) från Borås

Tyringe har bara gjort tre värvningar varav en är megachansningen kanadensaren Samuel Tétreault. Jag har rekat ligan Tétreault kommer ifrån och den håller så svag klass så jag tror tyvärr att succén uteblir för honom. Då återstår en junior och backen Elias Svensson Dervall som ändå gjorde det helt ok i Borås säsongen som gick. Han kommer antagligen inte ha en jätteimpact, men göra ett helt ok jobb.

Vimmerby – Elias Lindgren (D) från Lindlöven

Vimmerby har gjort en stark silly och det finns tre som jag valde emellan: Martin Pärna, Carl Sjöberg och Elias Lindgren. Då jag tror att Elias Lindgren kommer betyda mest för Vimmerby så får det bli han. Vimmerby behöver spelskickliga backar för att kunna utveckla sitt spel under Hampus Sylvegård och det går de verkligen i Elias Lindgren.

Lämna ett svar